Skocz do zawartości

Moto Mikołaje 2012 [09.12.2012]

Koper

Rekomendowane odpowiedzi

Konrad, Jaquzie, dla mnie też jazda motocyklem w tych warunkach, to raczej mało rozsądny pomysł, ale zabronić nikomu nie można...

My się z Yumii właśnie zbieramy do wyjścia, więc życzymy wszystkim którzy jednak motocyklem pojadą, powodzenia na drodze.

Acha, Koper, nie martw się, jak zaliczysz glebę, to ci poskładam ten motór do kupy... nawet ci go pomogę zwieść do garażu, ot tak za odwagę :biggrin:

- Regis-

- Airbrush & Tattoo Artist-

-Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź-

Ja też wymiękam :sad2: Jest za ślisko jak na mojego Metzelera z tyłu. Jak dla mnie jest to nieco zbyt ryzykowne. Nie porównujmy motocykla do roweru;) Ja sam często jeżdzę rowerem i z jego opanowaniem w takich warunkach przy odrobinie zdrowego rozsadku nie mam problemu.Po prostu kwestia mocy na tylnym kole i masy

Moc i satysfakcja, bez kompromisów :P;)

W Zippie zamarzła stacyjka... kluczyka nie da się przekręcić. Próbowałem zapalniczką ogrzewać przez 30 min ale zerowa reakcja. Chyba z tych moto mikołajów dziś dla mnie nici. Chyba, że ktoś mieszka w pobliżu (Retkinia, okolice) i ma ten środek na odmarzanie zamków, bo niestety mój już pusty. Samochodem uważam nie ma sensu jechać, więc jak nie dam rady z moto to niestety z przyczyn technicznych mnie nie będzie. Czekam na jakieś info.

W środę i czwartek moto paliło bez problemu i stacyjka działała, nawet rundkę po parkingu zrobiłem. Cóż, zaleta garażowania pod chmurką...

Edytowane przez Aidekk (wyświetl historię edycji)

Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz...

Wielkie brawa i wielkie podziękowania dla wszystkich którzy w jakikolwiek sposób włączyli się w akcję! Dla tych, którzy być nie mogli: dzieciaki miały sporo frajdy, z prezentów się cieszyły, motocykle pogazowali tak, że tłoki prawie wylatywały :biggrin: Mikołaje też miały dużo frajdy, mimo niesprzyjającej pogody :biggrin:

Z kwestii finansowych zostało ok 180zł, jeszcze jakaś kasa może wpłynie, co z nia zrobimy pomyślimy trochę później...jak odmarźniemy.

Przypominam, że wszyscy są mile widziani dzisiaj o 19 w Pubie FERMENTACJA, tam będzie można powspominać i poopowiadać jak to było :biggrin:

Jeszcze raz wielkie dzięki dla wszystkich!

Edytowane przez Koper (wyświetl historię edycji)

Nszczęście powryciłem cały i prawie zdrowy :biggrin:, chociż było bardzo ślisko.

Łapy mi tak zmarzły że niewiedziałem jak je ugrzać :smile:

Kwaśna rozczarowana jest że nic KOPER nie wspomniałeś o niej !!!!! :biggrin: :D Ale tekst dnia "KWAŚNA MINA" :blink: :blink: :blink:

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Było bardzo miło. Dzięki wszystkim za świetną organizację wydarzenia. Postaram się za rok bardziej zaangażować w przygotowania. Chyba że zorganizujemy coś wcześniej.

LwG ;)

Cholera... w Zgierzu to mogliby lepiej posypać, tańczyłem nie jechałem, balet normalnie :smile: ale udało się wyprowadzić wszystkie uślizgi i szczęśliwie Bandziorek znalazł się w garażu. Było świetnie i teksty dzieciaków rozkładały mnie na łopatki... no i ten dyplom !!! Na piwko niestety już nie dam rady dzisiaj ale wypiję zdrowie Wasze w domu, dzięki za ten dzień! LwG i do następnego razu.

Brawo za organizację - ja dzisiaj byłem tylko mikołajkowym fotografem, ale bawiłem się świetnie :cheers: Po minach dzieciaków tych młodszych i starszych, było widać zadowolenie, więc uważam, iż impreza się udała, bez względu na liczbę osób.

Zarzuciłem najciekawsze zdjęcia: http://motocykle-lodz.pl/gallery/album/393-moto-mikolaje-2012-09122012/

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Gratuluję organizatorom i wielkie ogromne brawa :smile:

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Widziałam, że wrzuciłeś także na fb. Pozwoliłam sobie udostępnić tam link do zdjęć.

Akcja faktycznie bardzo fajnie wyszła. Ja jedynie jak wracaliśmy martwiłam się czy Koper szczęśliwie dotrze do domu, ale jak widać dojechał szczęśliwie i od razu dał sprawozdanie :smile: Dziękujemy ci Suchy, że byłeś, bo mamy dzięki temu więcej zdjęć. Mam nadzieję, że będziesz o 19 w Fermentacji, bo bierzemy z Regisem laptopa na którym już mamy zdjęcia z akcji, żeby wszyscy mogli obejrzeć, a przy okazji mogli byśmy się wymienić zdjęciami, bo ja np nie mam żadnego zdjęcia z siłowni jak chłopcy składali ławeczkę i nie mam wyczynów Kwaśnej na siłowni:)

Zdecydowanie jestem zadowolona z radochy dzieciaków, które siedziały na motorach i dymiły ile się dało, że aż szaro było wszędzie. Ich radość na twarzach mnie aż wzruszała. Urocze też było jak dzieciaki były szczere przy rozdawaniu prezentów, jak niektóre śpiewały... no i ten konkurs dla mikołajów był fajny. Dyplom i prace w chwili wolnej zeskanuję i będą spakowane razem z resztą zdjęć :smile:

Chciałabym też ja, jako jeden z organizatorów serdecznie wszystkim podziękować, za całą akcję. Oby ich było jeszcze dużo :smile:

A teraz do zobaczenia w fermentacji:)

Edytowane przez YumiiYuki (wyświetl historię edycji)

Nie ma problemu, będę po 19'stej w pabie - wymienimy się fotkami i dorzucimy forumowiczom :smile:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Fajnie było wziąć udział w tym przedsięwzięciu.

Optymalnie byłoby na dwóch kółkach, ale rozsądek wziął górę dziś. Szacuneczek dla kolegów, którzy się przemogli.

Szczera radość dzieciaków - bezcenna, dystans kilku- zrozumiały.

Pozdrawiam serdecznie, dzięki za akcję, do zobaczenia na następnej i sorry, że nie dobiłem do Fermentacji- w domu malutkie dziecko= duże obowiązki ;)

Organizacją organizacją gratulacje, zastanówcie się czy można publikować zdjęcia z wizerunkiem dzieciaków.

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Organizacją organizacją gratulacje, zastanówcie się czy można publikować zdjęcia z wizerunkiem dzieciaków.

Nie bardzo rozumiem do kogo bijesz Przemek i nie wiem czy szukasz dziury w całym? - Mamy mieć zgodę na piśmie i Ci pokazać?

Edit: Chociaż podaj informacje po co Ci taka wiedza na ten temat -.-

ridrick, też się nad tym zastanawiałem. Wydaje mi się jednak, że jeśli nie ma w żaden sposób podanych personaliów, adresu gdzie taką osobę można spotkać to jest to tak samo legalne jak przebitka w programie informacyjnym na ludzi idących ulicą.

do nikogo nie pije. (K.. jacy wszyscy przewrażliwieni) tak tylko zwróciłem uwagę i nic więcej. Temat już kiedyś był wałkowany przy okazji innej imprezy w domu dziecka i o ile dobrze pamiętam tam był jakiś problem.

Koper ale to nie było na ulicy. To wy byliście w domu dziecka na ich terenie z prezentami. Jak jesteście przekonani że jest oki to wszystko jasne.

Edytowane przez ridrick (wyświetl historię edycji)

Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!!

Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie.

Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!!

Gratulacje dla organizatorów !!

Super to przygotowaliscie, dzieciaki miały sporo zabawy i radości. Szacunek dla tych co przyjechali motorami - macie jaja ze stali.

Regis super pomysł na nagrodę w konkursie plastycznym, oby chłopak skorzystał

Cieszę się że akcja się udała, choć było mało czasu na wszystko. Gratulacje dla Kopera i Regisa za organizację oraz wielkie dzięki dla wszystkich, którzy przyłożyli się do tego sukcesu :smile:

Choć pogoda nie dopisała, to jednak kilku z Was udało się dotrzeć na motocyklach, za co wielkie słowa uznania :smile:

Sam niestety nie mogłem dotrzeć, za to mam nadzieję że w przyszłości uda mi się razem z Wami dotrzeć do dzieci.

Muszę przyznać że jestem pod wrażeniem kwoty jaką udało nam się zebrać i że tak licznie przyłożyliśmy się do sprawienia radości dzieciom. Oby przy organizacji kolejnych było jeszcze lepiej!

Czas na zestawienie pieniężne, żeby wszystko było jasne:

Uzbieraliśmy: 3000zł

Wydaliśmy: 2824,04

270zł - ciężarki

140zł - bilety do experymentarium

525 - bilety do Arena Laser Games

122,4 - nagrody w konkursie plastycznym

1529,70 - zestawy kosmetyków dla wszystkich dzieci, czekoladowe mikołaje i część cukierków

84,94zł - druga część cukierków

50zł - kino 5D w KinderPlaneta

78zł - książki (2x encyklopedia H-D, 2x Wielka wyprawa...)

24zł - reklamówki na prezenty

W kopercie zostało mi 181zł plus 100zł, które dostaliśmy jeszcze wczoraj. W sumie mamy więc jeszcze 281zł na zbożny cel. W kopertę wtykam również wszystkie paragony, gdyby ktoś chciał je pooglądać. Uczciwie przyznam, że nie mam u siebie paragonów na ciężarki (może Alpiszon zachował), paragonu na książki, reklamówki, ani paragonów na kino 5D (te zostały w ośrodkach, bo są one jednocześnie biletami wstępu).

Chciałbym wyrazić uznanie i podziw dla Was za determinację w organizacji tak wspaniałego przedsięwziecia jakim są Moto Mikołaje.

Ja dzięki mojej przyjaciółce miałem w tym roku okazję uczestniczyć w Moto Mikołajach w Gdańsku i życzę by Łódzka edycja urosła w przyszłości do takiej rangi i miała tylu uczestników.

7'30 niebieska traja którą miałem okazję prowadzić w paradzie (swoją chyba bym nie dotarł na wybrzerze w takiej temperaturze)

Gdańsk -5C ,odczuwalna -15, mniej śniegu niż w Łodzi, atmosfera gorąca, ponad tysiąc uczestników na moto różnego gatunku, marzę by w Łodzi było podobnie. pozdrawiam