Boras Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Na prośbę Xantona , ze względu na "upublicznienie Ich akcji" wrzucam ukatualnienie: Wracając do tematu, jutro pakowanie prezentów, kto ma czas wieczorem, tak powiedzmy od 17 ??? Ja mam ale to już wiesz... potrzebny mi tylko adres. LwG 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanton Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Na prośbę Xantona , ze względu na "upublicznienie Ich akcji" wrzucam ukatualnienie: Uściślając - nie było zamiarem wklejanie ale jakiekolwiek upublicznia przez nas ale skoro przez przypadek Boras wrzucił to info na FŁM i już wiadomo to poprosiłem go aby było aktualne. Przepraszam za off top. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lupo1978 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 pogoda nas nie rozpieszcza 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 7 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Część zakupów już zrobiona! Zakupiliśmy: 20 wejść do experymentarium (dzieci 6-12 lat) [140zł] (rabat 30%) 20 wejść do kina 5D w KinderPlanecie (dzieci 6-12lat) [50zł] (rabat 50%) 35 wejść do arena laser games dla dzieci 13-18 lat [525zł] (rabat z 17 na 15zł, sami sobie % policzcie ;P) 2 książki Ewan'a McGregora - Wielka wyprawa. Niezwykła wyprawa dookoła świata. 2 książki Encyklopedia Harley-Davidson [książki w sumie 78zł] (encyklopedie dostalismy po 10zł od Motopublica, Wielką wyprawę po 5zł zniżki) 3 zestawy rysunkowe na nagrody w konkursie plastycznym w DD 1. [122,40zł] (rabat 15%) Zestaw obciążeń do sztangi [270zł] Nie udało się dostać od sponsora zestawów kosmetyków na dzisiaj. Podobno mogłyby być dostępne w późniejszym terminie. Nie wiem na ile to jest pewne, ale pojawia się pytanie: czy kupić kosmetyki w takiej sytuacji, czy (gdyby była taka możliwość) zaczekać na nie i EWENTUALNIE wręczyć je dzieciakom bliżej gwiazdki? Mamy tyle gotówki, że możemy je kupić jutro od ręki, gdyby się jednak okazało, że możemy mieć je za darmo ale później, to trochę szkoda. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boras Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 W imię zasady - Umiesz liczyć, licz na siebie. Jestem za kupieniem kosmetyków. Jeśli sponsor będzie nadal chciał to można przeciągnąć akcję do "gwiazdki", więcej czasu na negocjacje. A sami i tak jesteśmy nieźli, że tyle uzbieraliśmy - to wydajmy. Następnym razem znowu uzbieramy Takie jest moje zdanie, ale niech się też wypowiedzą inni. LwG 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad85 Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 co do sponsora kosmetyków to moja wina... niestety ze względu na hmmm nazwijmy to staż pracy... zacząłem działać na początku tego tygodnia... niestety załatwienie formalności pomimo pozytywnej odpowiedzi trwałoby do przyszłego tygodnia... jezeli bedzie lista domów dziecka bądź szpitali np w przyszłym tygodniu to bedzie tak jak Koper napisał... będzie czas na odpowiedź formalnosci i inne sprawy by takiego sponsora zyskać dla dzieciaków na gwiazdkę... udało mi sie też porozmawiać z inna firma i mam już komplety pościelowe dla domu dziecka... a poniewaz jest to już pewne bo te pościele posiadam to można napisać... dziękujemy firmie Timex-Pol za pomoc w tego typu akcji 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Jestem za kupieniem kosmetyków, a jeśli niestety sonsor nie wypali będzie głupio. Natomiast na przyszły rok wiemy że trzeba więcej czasu na formalnosci i inne sprawy by takiego sponsora zyskać dla dzieciaków na gwiazdkę. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 (edytowane) Dobra, to też coś napiszę ... Po pierwsze Boras, drugi raz wrzucasz tekst o akcji "Elyty", nie wiem czy chcesz się pochwalić że ich znasz, czy zrobić reklamę, ale myślę że wszyscy przeczytali to za pierwszym razem. Nie obraź się, ale "Elyta" ma swoją akcję i nikt, no a przynajmniej my, nie broniliśmy przyłączenia się do akcji którą obejmuje temat nikomu, "Elycie" również... akcja była wolna, wpisów twoich natomiast pomimo wielkich starań, nie mogę zrozumieć. Prosił bym, żebyś sam w sobie ogarną ten temat i w miarę możliwości zaprowadził porządek w swoich wpisach dotyczących tego konkretnego tematu, ponieważ: A, wprowadzasz tym zamęt, B, Koper założył nowy temat w celu jasnego skoordynowania akcji, a nie przechwalania się co kto robi... P.S. Xanton, nie wieżę w przypadki, ale jeżeli macie ochotę się przyłączyć i obie akcje zrobić razem jako jedną, to zapraszam serdecznie... nie wiem co Boras miał na celu, ale jeżeli wmieszał Was ( jako grupę ), to na waszym miejscu już bym to dawno z nim obgadał i uporządkował, bo jakoś w niezaciekawym świetle stawia to "Elytę" , w zaistniałej sytuacji... bez obrazy mam nadzieję... Wracając do tematu. Dzisiaj z Koperem zakupki jakieś poczyniliśmy... osobiście uważam że dawanie dwa razy tego samego jest bez sensu... Sprawa druga, książki o których była mowa kilka stron wcześniej, znaleźliśmy dopiero w Motopublice ( uprzednio przeleźliśmy z Koperem spory kawał centrum zaglądając do każdej księgarni i kiosku jaki zauważyliśmy i uwierzcie, że nogi nam włażą do zadków ), jako że wcześniej już z ludziskami z motopubliki rozmawiałem o Naszej akcji i zadeklarowali pomoc, więc książki nam sprzedali poniżej swoich kosztów, co uważam za bardzo miłe z ich strony W tym miejscu muszę chłopaków pochwalić i podziękować im, ponieważ zostają z nami przy kolejnych akcjach dla DD.... Chciałem również podziękować wszystkim uczestnikom akcji, za równo tym którzy uczestniczą finansowo, jak i tym którzy z nami jadą... najchętniej wszystkich Was uściskał bym po bratersku, ale wiem że nie wszyscy będą w niedzielę obecni... trochę to pompatyczne, ale na prawdę jestem wam na prawdę wdzięczny za udział.. to nie my, organizatorzy, tworzymy tą akcję... my tylko dajemy pomysł i pomagamy to wszystko ogarnąć... tak więc dziękuję wam wszystkim i do zobaczenia w DD Ludziska... Edytowane 7 Grudnia 2012 przez Suchy-wolk - na prośbę. (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braFF Opublikowano 7 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Super się spisaliście chłopaki. Pzdr, braFF 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alpiszon Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Ja przede wszystkim przepraszam Was Koper i Regis że nie mogłem Wam pomóc w zakupach i musieliście to robić sami. Jeśli chodzi o kwestię kosmetyków, to moje zdanie znacie - ja jestem za zakupem. W tym momencie z moich wyliczeń wynika że mamy ok. 1800zł, więc spokojnie wystarczy nam na zakup kosmetyków i dzieciaki będą miały materialny prezent. Myślę tutaj o tańszych zestawach dla każdego + tak jak mówiliśmy, po mikołaju czekoladowym na osłodę. Po tym wszystkim powinno jeszcze i tak zostać trochę grosza, co można przeznaczyć na dokupienie czegoś do kosmetyków od sponsora i przed Wigilią gdzieś jeszcze "wpaść" i dać dzieciom odrobinę radości. Trzymam kciuki za pogodę żeby w niedziele był + i czysty asfalt Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Alpiszon (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszVV Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Trzymam kciuki za pogodę żeby w niedziele był + i czysty asfalt Życzenia fajne, acz nierealne. Temperatura nie ma zamiaru podnieść się powyżej -5C + lekkie dostawy nowego śniegu już w drodze. Mamy plan B? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Plan A: Spotykamy się wszyscy kto żyw na Placu Wolności o godzinie 10:30. Jak najwięcej motocykli, jak najwięcej ludzi. Jeśli ktoś zimuje maszynę, ale chce wziąć udział w akcji to też niech bierze puchę i wpada. Im Nas więcej (najlepiej w strojach mikołajów) tym lepiej. Motocykle ruszają kolumną paradną w zależności od pogody i zapału albo po Piotrkowskiej/Mickiewicza/Kościuszki/Zachodniej/Aleksandrowskiej do domów, reszta w autach śpieszy za nami. Plan B: (W wypadku warunków niesprzyjających motocyklom) Spotykamy się wszyscy kto żyw na Placu Wolności o godzinie 10:30, jeśli wszystkie znaki na niebie i ziemi będą odradzały jazdę motocyklem wtedy im więcej puszek do transportu ludzi na Placu Wolności tym lepiej. Oczywiście za motocyklistów już się wtedy przebierać nie trzeba, ale za mikołajów nadal by wypadało. Meldujcie się kto chce wybrać się puszką i ile ma miejsc, żeby mikołaje bez sań też mogli się wybrać. Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Koper (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boras Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Po pierwsze Boras, drugi raz wrzucasz tekst o akcji "Elyty", nie wiem czy chcesz się pochwalić że ich znasz, czy zrobić reklamę, ale myślę że wszyscy przeczytali to za pierwszym razem. Nie obraź się, ale "Elyta" ma swoją akcję i nikt, no a przynajmniej my, nie broniliśmy przyłączenia się do akcji którą obejmuje temat nikomu, "Elycie" również... akcja była wolna, wpisów twoich natomiast pomimo wielkich starań, nie mogę zrozumieć. Prosił bym, żebyś sam w sobie ogarną ten temat i w miarę możliwości zaprowadził porządek w swoich wpisach dotyczących tego konkretnego tematu, ponieważ: A, wprowadzasz tym zamęt, B, Koper założył nowy temat w celu jasnego skoordynowania akcji, a nie przechwalania się co kto robi... P.S. Xanton, nie wieżę w przypadki, ale jeżeli macie ochotę się przyłączyć i obie akcje zrobić razem jako jedną, to zapraszam serdecznie... nie wiem co Boras miał na celu, ale jeżeli wmieszał Was ( jako grupę ), to na waszym miejscu już bym to dawno z nim obgadał i uporządkował, bo jakoś w niezaciekawym świetle stawia to "Elytę" , w zaistniałej sytuacji... bez obrazy mam nadzieję... Regis... Nikt się nie obraża, po prostu trafiłem na to na FB i wrzuciłem jako odpowiedź na pytanie TomaszaVV jako "PRZYKŁAD" tego że możemy nie być jedyni w ten dzień na Placu Wolności. co zresztą zostało tam napisane. Xanton poprosił na priv aby wrzucić jeszcze raz aby było aktualne, chyba coś zmienili. Nie znam tej grupy. Mój wpis nie stanowił reklamy, a został zamieszczony jako ciekawostka. Faktycznie odbiegło to trochę od tematu. Nie było to jednak celowe. Sorry za to, że zrobił się kwas.. Jednak wydaje mi się, że nie jest to takie wielkie halo. Nie miałem też na celu nikogo w nic wmieszać ani stawiać w nieciekawym świetle, bo niby dlaczego i w jaki sposób? Mam nadzieję że wszystko wyjaśniłem. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Ja niestety puszką, mam 4 wolne miejsca i bagażnik (kombi) więc mogę zabrać wszystkich i wszystko co sie zmieści. Jeżeli trzeba by po coś lub po kogoś podjechać mój tel 604 211338 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Okropna Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Miałam przemilczeć , ale mam pytanie Regis do ciebie w jakim to nieciekawym świetle stawia ELYTĘ przypadkowy przykład Naszej grupy wrzucony przez Borasa na FŁM? My nie pchaliśmy się na FŁM , jeżeli natomiast ktoś przeczytał na FB o tym co robimy i wkleił to na FŁM jako przykład to nie widzę w tym niczego co miałoby Nas w jakimkolwiek złym świetle stawiać. Koper życzę Tobie i innym Mikołajom powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xanton Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 P.S. Xanton, nie wieżę w przypadki, ale jeżeli macie ochotę się przyłączyć i obie akcje zrobić razem jako jedną, to zapraszam serdecznie... nie wiem co Boras miał na celu, ale jeżeli wmieszał Was ( jako grupę ), to na waszym miejscu już bym to dawno z nim obgadał i uporządkował, bo jakoś w niezaciekawym świetle stawia to "Elytę" , w zaistniałej sytuacji... bez obrazy mam nadzieję... Wypowiadając się w imieniu Elyty informuję, że nie jesteśmy zainteresowani aby FŁM włączyło się w naszą akcję. Mamy już od dłuższego czasu wszystko zapięte i teraz wprowadziłoby to tylko zamęt. Borasa nie znam nawet i nie sądziłem, że nasze info z FB pojawi się na forum. Szczerze - nie potrzebny nam rozgłos. Działamy przecież wszyscy po to aby sprawić frajdę dzieciakom a nie po to, żeby się licytować kto co zrobił i to jest najważniejsze. Życzę aby w najbliższą niedzielę udało się wywołać uśmiech u jak największej liczby dzieci zarówno FŁM, Elycie jak i wszystkim motocyklistom zaangażowanym w różne akcje bo to cel nadrzędny. I nie ma co prowadzić o poście Borasa dyskusji według mnie. Znalazł, wkleił, ja poprosiłem Jego, że jeśli już się to pojawiło aby było aktualne nie mając złych intencji. Pozdrowienia dla wszystkich Mikołajów!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braFF Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Koleżanki i Koledzy, skończmy już może pisać kto komu nie jest potrzebny i kto dla kogo nie agituje. Ważne by jutro się spisać dla dzieciaków. Mnie zastanawia jedno, jak ja rozpoznam akurat grupę FŁM, skoro nigdy Was nie widziałem w realu? Pzdr, braFF P.S. Dajcie znać kto jeszcze przyjeżdza na 2oo bo sam to jednak może nie będę się wygłupiał 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JAKUBKO Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 bra|FF my bedziemy przebrani za mikołajów ale szczerze mówiąc moto mikołaje w puszkach raczej do mnie nie przemawiają albo na motorkach http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gif albo wcale... 0 Cytuj www. Serwisuj sie u KUBY .pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzejdzej Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Jak Kuba weźmie petardy to rozpoznasz <LOL> Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Dzejdzej (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Właśnie ładuję akumulator i uzupełniam płyny, więc wszystko wskazuje na to, że... pojawię się samochodem http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/cry.png Mogę zgarnąć 2-3 osoby i jakieś graty (niestety za wiele mój bagażnik nie pomieści). Wezmę ze Sobą kilka bonusów, a nóż się przydadzą młodzieży http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/bye.gif Jak ktoś jest pewien, że idzie z buta, a chciałby dotrzeć do domu dziecka, to zapraszam. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kapsel Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 (edytowane) Bende w stroju mikołaja na czerwonym i głośnym motorze z wielkim kufremna tyle http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/crash.gif Wypatrujcie na kasku z lewej i z prawej mam dwie małe naklejki FŁM Edytowane 8 Grudnia 2012 przez Kapsel (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 8 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Prezenty od naszej grupy wiezie granatowy chrysler voyager. Zbieramy się od 10:30 o 11 ruszamy, więc zasadniczo nie powinno być o tej godzinie innych grup, ale najłatwiej będzie po prostu pytać się ludzi, czy są z forum i czy jadą do domów dziecka nr 1 i 2. Ja mam nadzieję ruszyć jutro motocyklem Tym z awatara PS- Mikołaje i Mikołajki! Śnieżynki i Renifery! Wszyscy, którzy w jakikolwiek sposób włączyli się, włączą, chcieliby się włączyć, lub w serduszku wspierają naszą akcję. Po akcji o godzinie 19 spotykamy się na piwku w Pubie Fermentacja. Na Struga, przy Piotrkowskiej Tam razem uczcimy akcję (oczywiście każdy za swoje pieniądze ;P ) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 nie żębym coś, ale.. poważnie chcecie jechać 2oo? temperatura średnio dziś -5 około południa, autkiem na niektórych drogach łódzkich trochę mnie nosiło i abs łapał (i nie jeżdżę na letnich). nie zapowiada się, by jutro miało się coś zmienić, ew. temp. w dół i trochę śniegu napruszyć. 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad85 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 nie chcę straszyć a przypomnieć o rozsądku... w sobotę koło południa wpadłem w poślizg i wylądowałem na chodniku... dobrze że nikogo na nim nie było... nie muszę mówić, że byłem autem... prędkość była mała... zakręt mały... a jednak... dla mnie nie ważne czy moto mikołajki czy inne... jest to akcja dla dzieci... nie ważne chyba czym przyjedziemy... ważne by były brody i prezenty 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
braFF Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 (edytowane) Panowie, nie siejcie defetyzmu! Nie chce nikogo namawiać, każdy sam musi ocenić na ile to dla niego bezpieczne. Ja dla przykładu wczoraj mijałem dwie grupy kolarzy! Jakiej grubości oni mają opony nie wspomnę. Dużo rozwagi przy odkręcaniu manety, hamowaniu i niska prędkość. Powinniśmy dać radę. Ja to bardziej się obawiam tego sporego minusa na termometrze pzdr, braFF Edytowane 9 Grudnia 2012 przez braFF (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi