Skocz do zawartości

Kawasaki Zx10R Lans

Lans

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba miałem już przyjemność poznać się z tą kawką :smile:

Gratulacje!

To jest ta kawa z którą się ścigałeś? :smile:

Edytowane przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji)

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

Tak to ta Kawa :biggrin:

Lans-zdrajco! http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif gratuluję...

Zino, to teraz musisz kupic zielona Ninje :biggrin:

oj tam odrazu scigałeś , sprawdzaliśmy na prostej start , żeby porównać moto bez przeróbek, do takich modyfikacji jak power comonder itd.

No i musze stwierdzić z przykrością , że golas poległ :smile:

"Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu,,

oj tam odrazu scigałeś , sprawdzaliśmy na prostej start , żeby porównać moto bez przeróbek, do takich modyfikacji jak power comonder itd.

No i musze stwierdzić z przykrością , że golas poległ :smile:

pamiętam twoje rozczarowanie i pomysły na poprawienie humoru :biggrin:

no i już wiem co to za moto :smile: fotka nie oddaje uroku oryginału :smile:

Edytowane przez Thebestof78 (wyświetl historię edycji)

Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ...

pamiętam twoje rozczarowanie i pomysły na poprawienie humoru :biggrin:

no i już wiem co to za moto :smile: fotka nie oddaje uroku oryginału :smile:

Rozczarowanie było spowodowane tym, że aż taka różnica była, na wygraną nie liczyłem .

Jednym słowem Wojtek masz co chciałeś, ale wizualnie i tak moja jest ładniejsza :P

"Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu,,

Rozczarowanie było spowodowane tym, że aż taka różnica była, na wygraną nie liczyłem .

Jednym słowem Wojtek masz co chciałeś, ale wizualnie i tak moja jest ładniejsza :P

bo jedyna słuszna ----> czarna :biggrin:

Zalezy kto co lubi :smile: Twoja tez jest piekna igla, w dodatku czarna!

Ale ja nie chcialem tego modelu, ze wzgledu na wydechy pod siedzeniem. Moim zdaniem powiekszaja wizualnie caly motocykl. Model 04-05 wyglada agresywniej.

bo jedyna słuszna ----> czarna :biggrin:

Z poczatku tez mialem watpliwosci co do koloru zielonego, ale w realu naprawde ladnie sie prezentuje w tych barwach.

Najwazniejsze zeby sie sprawowala technicznie, a kolor mozna zawsze zmienic nie ingerujac w grubowsc lakieru :smile: Foliami :smile:

Ale potwór! :drool:

Zrób jakąś sesję swojej Kawy, bo te zdjęcia na szybko wołają o pomstę... ;-)

Ciekawe na co zmienisz za rok... :P ZX14 i Stage II? No bo przyznaj szczerze, na ile Ci te 220KM wystarczy? :riding:

A tak swoją drogą to gratulacje!

Suzuki SV650S 2007 icon1.png

Tomi, nie wiesz jak to jest? zaraz stwierdzi ze i 220 mało :P

Lans, gratuluje :smile: zacny sprzęt..

tylko uważaj na siebie ;]

"Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska

220 kucy! Z ciekawości zapytam w ile sek wyciąga do 100km?

poniżej sekundy :biggrin: :D

Nie mam siły, by wstać,

nie mam siły, by iść.
Nie mam siły, by grać,
nie mam siły, by żyć.
Eksploduje mój mózg,
atakuje mnie chłód.
Zasypuje rój gruz,
to rujnuje mnie znów,
ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr,

Hej

poniżej sekundy :biggrin: :D

Podobno nawet mniej, wartości ujemne ;) Normalnie wyjeżdżasz się przejechać i na drugich światłach nagle jest przedwczoraj ;)

Pozdrawiam

Wlasnie o te kuce chcialem zapytac http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif jak z kawasaki team to ja i Michal powinnismy znac jego wlasciciela haha http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif

Ja tego nie wymyśliłem tylko poprzedni właściciel były zawodnik z Teamu Kawasaki. Coś musi w tym być, skoro wciąga fabryczne ZX10 ...

To chyba poprzedni właściciel coś wymyślił :smile: Albo jest lepszym inżynierem jak ci w MOTO GP :P

Przepraszam za stwierdzenie - ale chyba nie wiesz o czym mówisz odnośnie tej mocy :smile: Nie to, że się czepiam ale polecam poczytać na temat modyfikacji i tego co faktycznie się po nich osiągnie...

Mówimy o mocy 220 KM - pokażcie z ciekawości wydruk z niezależnej hamowni :smile: Ta moc jest zmieżona na kole czy na wale??? :P Seryjnie ten sprzęt ma 175 KM (na wale), więc wytłumacz mi jak ten kolega wyciągnął dodatkowe, blisko 50KM!!! Bo chyba nie tymi gadzetami o których mówisz??? :smile:

Coś musi w tym być, skoro wciąga fabryczne ZX10 ...

I co z tego?? Oczywiście, że PC "poprawi" parametry ale nie przesadzjamy ;) Samo TRE już robi różnicę w porównaniu do serii...

Powiem tak kolego, znajomy mial ZX10R 2007 taką jak moja (była) na full wypasie - kompletny układ Akrapa, PC, i mnóstwo innych bajerów... Moc na wale była w granicach ponad 190 KM a na tylnym kole dokładnie 183 KM (z tego co pamiętam)

Analogiczna sytuacja jak kolega miał wypasionego GIX'a K6 1000 z podobnymi bajerami. Moc na kole w okolicach 180 KM.

Nie wiem też czy wiesz, kiedyś był taki ciekawy artykuł o pomiarach fabrycznych litrówek, katalogowo jak wiadomo wszystkie mają ponad 180 KM :smile: Szkoda, że po pomiarach, "na kole" wychodziły wartości w okolicach 150-160 KM :P

Niektórzy widzieli co ta maszyna potrafi i z tego co mi wiadomo, jest to jedna z najszybszych maszyn w Łodzi.

WOW!!! Obyś potrafił chcoiaż w 10% wykorzystać potencjał tej maszyny ;) No ale na prostych z pewnością to się uda :P

Seryjnie ten sprzęt ma 175 KM (na wale), więc wytłumacz mi jak ten kolega wyciągnął dodatkowe, blisko 50KM!!! Bo chyba nie tymi gadzetami o których mówisz???

Podobno niektóre naklejki przyczyniają się do zwiększenia mocy nawet o 10%! :biggrin: Tylko, że tu ich nie widać, chyba, że sprytnie poukrywane... :biggrin:

Lansik, nie znam się - może i gadasz głupoty albo ktoś Ci głupot naopowiadał i teraz powtarzasz, ale moto masz za***iste ;) I nie psuj efektu tym czarnym matem, bo rasowa Kawa musi być zielona! ;)

Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

To ZX10 chyba większość osób latających w Łodzi. Ten model + kierowca (poprzedni) to ostre połączenie :smile: Pomimo całej sympatii do "Balcera" i tej Kawki podzielę zdanie Michała. To że ta Kawka zjadła model 2007 to nie kwestia 50KM. Jest jeszcze parę innych czynników jak np kierowca czy biegi wbijane w dół, o lżejszym łańcuchu nie wspomnę. Tak czy inaczej 10% to optymistyczna wersja ;)

działkowy emeryt

miałem się nic nie odzywać, bo znowu będzie, że się czepiam... ale, do 220KM lista powinna wyglądać mniej więcej tak:

planowana głowica

niska uszczelka pod głowicę

kute tłoki

kute korbowody

honowane gniazda zaworowe

większej średnicy grzybki zaworów ssących i automatycznie proporcjonalnie większe wydechowe

wałki rozrządu o ostrzejszych wzniosach krzywek i dłuższych czasach napełnień

pompa paliwa o większej wydajności tłoczącej i większym ciśnieniu

wydajniejsze końcówki wtryskiwaczy

polerowane kolektory ssące

polerowane gniazda kolektorów wydechowych

wgrane mapy zapłonu o przyspieszonym wyprzedzeniu kątowym poszczególnych cyklów zapłonu (dograne Dynojetem, ale nie u Heńka, tylko na hamowni)

kompletny układ wydechowy o równych długościach rur kolektorowych i obniżonych oporach przepływu

świece zapłonowe o wyższej ciepłocie

oczywiście wydajniejszy układ chłodzenia, inna chłodnica, wentylator Spaal'a

może wtedy... może...

ale jeśli chcesz znać prawdę - zhamuj go na dobrej hamowni i wszystko będziesz wiedział.

a tak... z całym szacunkiem dla Balcera... no właśnie... z całym szacunkiem :decayed::whistling: bez wykresu po 2, 3 krotnym hamowaniu to wygląda na bajanie Hałabały... http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/angelnot.gif

Edytowane przez działkowy emeryt (wyświetl historię edycji)

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

planowana głowica niska uszczelka pod głowicę kute tłoki kute korbowody honowane gniazda zaworowe większej średnicy grzybki zaworów ssących i automatycznie proporcjonalnie większe wydechowe wałki rozrządu o ostrzejszych wzniosach krzywek i dłuższych czasach napełnień pompa paliwa o większej wydajności tłoczącej i większym ciśnieniu wydajniejsze końcówki wtryskiwaczy polerowane kolektory ssące polerowane gniazda kolektorów wydechowych wgrane mapy zapłonu o przyspieszonym wyprzedzeniu kątowym poszczególnych cyklów zapłonu (dograne Dynojetem, ale nie u Heńka, tylko na hamowni) kompletny układ wydechowy o równych długościach rur kolektorowych i obniżonych oporach przepływu świece zapłonowe o wyższej ciepłocie oczywiście wydajniejszy układ chłodzenia, inna chłodnica, wentylator Spaal'a

Bart chyba taniej będzie założyć "wiatraczek" co dmuchnie to brakujące 50KM :smile: ale obojętne ile ma - ważne, że lytr i zielony ;)

działkowy emeryt

Bart chyba taniej będzie założyć "wiatraczek" co dmuchnie to brakujące 50KM :smile: ale obojętne ile ma - ważne, że lytr i zielony ;)

nie będzie Robert taniej, do doładowania trzeba "odprężyć" silnik, a to znów ingerencja w głowicę, zupełnie inny kolektor wydechowy, zupełnie inny dolot, do tego olejenie sprężarki no i jej chłodzenie, musisz podać więcej paliwa i zmienić kąty wtrysku na niskich obrotach, bo póki turbo nie wstanie to nie ruszysz tym z miejsca, kute tłoki i tak musisz dać, bo jak sikniesz pod innym kątem większą dawką paliwa na seryjne to powypala denka tłoków... plus koszt samej sprężarki... tak czy siak jestem bardzo ciekaw, czy ta Kawucha rzeczywiście wyplułaby na rolkach te 220KM w obecnym stanie? :whistling::decayed: Edytowane przez działkowy emeryt (wyświetl historię edycji)

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

:smile: Taniej w sensie, że masz pewne 50+ a przy wydłubaniu tej 50 z samego silnika... ja tego nie widzę.. pewnie by się okazało, że jednak zabraknie i koszty się powiększą o turbo.

Co to zaturbienia to jakiś czas temu chodziły mi po głowie takie klimaty i bez turbinki (przy założeniu, że sporo się zrobi samemu) wyszło mi ok 12-15 tyś więc w sumie w tym przypadku to 2 wartość tej kawki..