Skocz do zawartości

Problem Z Odpalaniem - Yamaha R6

Tomek1992

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie

MAM problem z swoja yamaha r6 2002 r

najwiekszy problem to odplanie . akumulator naladowny kreci dlugo i nie chce odaplic . czasami mu cos zaskoczy i odpala . nie potrafi utrzymac niskich obrotow gasnie nie wazne czy cieple czy zimne . troche go rozkrecilem wiem ze to moze byc wina swiec w najblizszych dniach chce kupic nowe i zobaczyc czy cos to da chcoc nie sa w jakims najgorszym stanie . sprawdzalem tez cisnienie na swiecach jest to ok 9,5 na zimnym silniku i bez otwierania manetki na maksa . czy jest to prawidlowe . i jeszcze czasem potrafi sztrelic tlumik jak by mial cos ze spalaniem . moto ma przejechane 45 tys

Edytowane przez Suchy-wolk
- nazwa tematu. (wyświetl historię edycji)

działkowy emeryt

1. świece / przewody / fajki / cewki

2. zasilanie w paliwo lub/i w powietrze

3. odpowietrzenie zbiornika paliwa

4. zapaprany układ paliwowy

5. zwarcie w instalacji prądowej silnika / lużny oberwany przewód masy

... aha... a wytłumaczysz nam jeszcze co to jest "ciśnienie na świecach"..??? http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif

...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę....

... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!?

... bo to nieładne jest...

cisnienie na tlokach mialem na mysli ...czyszczenie i regulowanie nie wiem bo kupilem go i nie bylo mowy o tym , sinik czasem odpala od zimnego za jednym kopnieciem a jak jest ciply to ani rusz ..a jak wyglada czyszczenie i regulacja ? czy jestem wstanie to zrobic ?

Edytowane przez Tomek1992 (wyświetl historię edycji)

TO jeszcz pytanie . czy ktos ma dobra stronke gdzie ksiazke sewisowa by mozna dostac ? sciagnac ? w najbllizszym czasie wymieniam swiece i zobaczymy co bedzie a nastepnie regulacja gaznikow .

http://www.youtube.com/watch?v=OuQWA7HB2Jo dorzucam jeszcze tak problem . mam identyczne objawy i wiem ze to nie wina 2 biegu bo skrzynie mi sprawdzali i mam dobra . czy to moze byc od niewyregulowanych gaznikow ?

troche go rozkrecilem wiem ze to moze byc wina swiec

Zacznij od tego,sam to miałem,świeczki pikne a nie chodzi,masz problem z układem zapłonu a nie z gaźnikami

Edytowane przez SOBOL (wyświetl historię edycji)
http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE

• 4 tygodnie później...

z ukladem zaplonu czyli co mam sprawdzac...gazniki i tak chce odkrecic ale narazie sie zastanawiam jak sie do tego zabrac...ktos chetny na pomoc? moze ktos ze stokow?

Wykręć świece, nałóż ponownie na nie fajki, połóż je tak żeby dotykały masy (-) motocykla. Następnie przekręć rozrusznikiem i zobacz czy jest iskra na każdej ze świecy http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif

ale koledzy zapomnialem dodac ...to juz zrobione .. swiece wymienione na nowki wczesniej jak sprawadzalem na starych byla slaba iskra ...teraz na nowych wala jak grzmot zauwarzylem ze na fajkocewkach mam przebicie wiec musze 2 wymienic i zobaczymy jakie beda rezultaty.. a odpala tylko przy sytuacji wlania do gaznika bezyny ..nic swiece nowe nie daly ..zobaczymy jak fajkocewki

spróbuj starterem odpalić(jeśli odpali problem z paliwem)

a co do biegu, przerywa tylko na 2 biegu czy na inny są podobne objawy??

jeśli tylko 2 biegu to znaczy że masz wy....ny 2 bieg

skrzynia do naprawy i trzeba to zrobić jak najszybciej bo im dłużej będziesz na takiej jeździł tym naprawa będize droższa,

możesz podjechać do mnie pokażę ci skrzynię od R6(z 2002 albo 2001 ale to to samo), taką w której jest 2 bieg zepsuty i wyjaśnię co się jeszcze może popsuć i ile części kosztują ;)