Suchy-wolk Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2011 Witam. W piątek o mało nie wjechałem w drzwi Fiata Pandy (jasno-niebieska), która to zajechała mi drogę, zmieniając pas i nawet kierunek ruchu, nie racząc włączyć kierunkowskazu. W skrócie: Jechałem lewym pasem na Broniewskiego w kierunku Rydza Śmigłego, prędkość przepisowa może 40-50km/h, wjeżdżam na Rondo Insurekcji Kościuszkowskiej, a tu proszę jedzie Fiat Panda na prawym pasie, zjeżdżamy z ronda i Fiacik zaczyna mnie spychać na lewą stronę. Pomyślałem, że zmienia pas na lewy po prostu i zapomniał o kierunkowskazie (no trudno, zwolniłem), a tu JEB zajeżdża mi drogę zjeżdżając z ronda w lewo z prawego pasa - przypomnę, jechałem lewym prosto. Ostro po heblach i pasażerka zaczęła machać rękoma - chyba myślałam, że ja zawiniłem Nie mogłem się powstrzymać i zrobiłem instruktaż w postaci foty z Zumi.pl (ja to kolor niebieski) Radzę uważać, wiele razy tamtędy jeździłem i nigdy takiej ostrej sytuacji nie doświadczyłem. Jeżeli miałeś/aś również nieprzyjemne sytuacje na terenie Łodzi i okolic - to chętnie odczytam, gdzie uważać bardziej niż zawsze 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patrycja Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2011 Wydaje mi się, że nie ma reguły. Może być główna ulica, jak i uliczka osiedlowa. I to nie tylko kierowca, ale i pasażer może odstawić numer. Ja niedawno w Zgierzu stałam na środku Łódzkiej (to ta główna, która się wjeżdża do Zgierza, za Helenówkiem), chcąc skręcić w lewo w małą uliczkę (Osiedlowa, zresztą się ta uliczka nazywa), a z tej uliczki samochodem chciał skręcić w lewo w Łódzką. Czekał, bo w godzinach szczytu nie tak łatwo tam skręcić z bocznych uliczek w lewo. Ja miałam w końcu wolne z przeciwka, skręcam, a że tam są tory tramwajowe i dziury jak kratery, więc wjeżdżałam w Osiedlową bliżej osi jezdni, ale na moim pasie. Gdy byłam na wysokości tego samochodu nagle otwierają się drzwi pasażera i wyskakuje jakaś panienka. Takiego wygibasa zrobiłam na tych dziurach, że cud, że się nie wyłożyłam. A ona, nie wiem, obok jest przystanek tramwajowy, chyba coś do kosza chciała szybko wyrzucić bo w lusterku widziałam, że podbiegła szybko na ten przystanek. Ale też się wystraszyła, bo ją cofnęło w pierwszej chwili do tego samochodu. Może następnym razem pomyśli. Z jazdy samochodem, bo motocyklem tam nie jeździłam, to za niebezpieczne miejsce uważam rondo Lotników Lwowskich w Łodzi, to jest rondo "turbinowe" i jest fajnie jak widać pasy. Jeżeli dobrze się ustawi przed wjazdem, to rondo samo "wyrzuca" na właściwy wylot. Gorzej jak linie są wytarte, wtedy część jeździ na pamięć, tak jak powinno się tam jechać, a inni jadą jak po normalnym rondzie. I stłuczka gotowa. Jeszcze do tego tramwaje z każdej strony. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/confused.gif 0 Cytuj „A gdy serce twe przytłoczy myśl, że żyć nie warto, z łez ocieraj cudze oczy, chociaż twoich nie otarto.” M.Konopnicka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cwiet Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Tam są ciągle jakieś dziwne sytuacje. Ktoś tam nawet samochodem wyleciał na chodnik XD 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdrapko Opublikowano 1 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2011 Bardzo dobry wątek, gratuluje pomysłu...Ze swojej strony dodam jedno miejsce:Al. Unii Lubelskiej - po długości, pod aquaparkiem Fala. Ludzie tam trzeba mega uważać na wyjeżdżających z parkingu basenowego - zwłaszcza wyjazd bliżej stadionu Łks. Ta prosta jest bardzo kusząca i prosi się o odkręcenie, ale aa nie wiem czy ludziom chlor w oczy włazi - tak mocno że przestają uważać i wyjeżdżają bez upewniania się czy mozna. Efekt - na przestrzeni ostatniego miesiąca 2 rozwalone motory i to na przestrzeni 2 tygodni. Jako że często odwiedzam falę, widziałem oba miejsca po wypadku i oba motory. Bardzo słabo to wyglądało, za drugim razem na miejscu karetka, policja, 2 wozy strażackie.Słuchajcie, tam należy uważać!!!!Pzdr.A. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffojtus Opublikowano 5 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2011 dorzucę kolejne, moim zdaniem niebezpieczne miejsce:Zjazd z wiaduktu na ul. Włókniarzy pod Mickiewicza w stronę Zgierza... Zarówno w sytuacji gdy jedziesz wiaduktem, jak i włączasz się potem do ruchu bo jechałeś pod nim (a w końcu włączać się za bardzo nie trzeba bo jedzie się swoim pasem) trzeba cholernie uważać. Ludzie w ogóle nie patrzą na to jak tam jeżdżą. Już niejednokrotnie byłem tam blisko przygody, kiedy to (za każdym razem) kierowca VW po prostu zajechał mi drogę zmieniając pas, albo niemal uderzył w bok.Z drugiej strony zjeżdżając z wiaduktu nie widzimy przez zasłony tego co się dzieje na pasie biegnącym pod wiaduktem, a często wyłania się tam policja - na to też należy uważać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi