Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Zipp Shock Czyli Cbr50 By Olo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. W tym temacie przedstawię Wam mój pojazd. Jeżdżę nim od nowości. Kupiłem go w 2009 roku. Na dzień dzisiejszy przejechałem nim 6100km. Ogólnie to jestem bardzo z niego zadowolony, a szczególnie teraz gdy już jest po wielu modyfikacjach. Więcej szczegółów znajdziecie pod tym linkiem PolskaJazda

Dołączona grafika

Dołączona grafika

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Słyszałem ten pojazd ponad tydzień temu i chociaż nie pierdzi jak 2T :biggrin:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Noo, fajny. To jest skuter, motorower czy lekki motocykl? Jaka to kategoria?

Suzuki SV650S 2007 icon1.png

Opublikowano

skuter to chyba nie ;p ale fajna maszynka do odrobiny szaleństwa :>

Opublikowano

heheh fajnie to ujales "odrobiny" ;] ]]]]

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

To jest motorower. Kategoria - karta moto-rowerowa :smile:

Opublikowano

Bardzo fajnie wyglada :smile: No i od razu masz sprzet z biegami, a nie automat :smile:

To jest motorower. Kategoria - karta moto-rowerowa :smile:

A tu cytat ze strony, ktora podales do ogladania:

-Zdjęta blokada na module

-Sprzedawca powiedział, że ma cylinder 72 ccm

Czyli wg przepisow powinien byc zarejestrowany jako motocykl a nie motorower :P

Nie masz problemow z przegladem?

Noo, fajny. To jest skuter, motorower czy lekki motocykl? Jaka to kategoria?

Cos kiepsko przyjales to 'lopatologiczne wytlumaczenie' z TEGO wątku :P

Motorower - do <50ccm pojemnosci i v-max 45km/h

Motocykl (lekki czy ciezki) - wiecej jednego i/lub drugiego ;)

skuter - pojazd o specyficznej budowie - nie ma tu znaczenia pojemnosc i predkosc jaka rozwija ;]

https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group

http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6
http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR

http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long

Opublikowano

x10d, mój pojazd powinien być rejestrowany na motocykl bo nie spełnia wymogów, ale nie będę tego zmieniał bo bym nie mógł jeździć :/ Na pierwszy przegląd raczej nie zawitam bo jest za rok, a sprzęt zamierzam za nie długi czas sprzedać.

Opublikowano

Przyjemna zabawka, jak z serwisem? Koszta porównywalne ze skuterem?

icon3.png
Opublikowano

Jeśli chodzi o serwis to sam go serwisuje :smile: Kiedyś serwisowałem w serwisie, ale mnie wkurzyli bo lali jakiś badziewny olej, zawory źle regulowali i co najgorsze raz za dużo wlali oleju że zaczął się z pod głowicy wylewać :/ Jerry o jakie Ci chodzi koszty?

Opublikowano

Wybrałem się moją cbr50 w podróż 100km do wujka na wieś, średnia prędkość 70-80km/h(licznikowe) i dało radę :smile: a oto fotki z wycieczki :smile:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Co honda to honda (było pisane że na licencji). No i widać, że wyprawa do wujka uda.

Opublikowano

Tak na prawdę to jest podróba hondy CS1, a silnika posiada na licencje hondy. Identyczne silniki były montowane w hondzie dax. W dowodzie rejestracyjnym motocykl jest pod nazwą YINXIANG YX50CF. Pozrywałem wszystkie naklejki z chińskimi nazwami oprócz napisu "50" i stworzyłem hondę cbr50 :>

Opublikowano

czekaj jak prawko zrobisz i przesiadaj sie z motoroweru na moto :smile:

Opublikowano

Jeśli chodzi o serwis to sam go serwisuje :smile: Kiedyś serwisowałem w serwisie, ale mnie wkurzyli bo lali jakiś badziewny olej, zawory źle regulowali i co najgorsze raz za dużo wlali oleju że zaczął się z pod głowicy wylewać :/ Jerry o jakie Ci chodzi koszty?

Chodziło mi o koszta części, itp.
icon3.png
Opublikowano

Średnie ceny na allegro:-wał korbowy 75zł-cylinder z tłokiem 70zł-głowica uzbrojona 99zł-silnik około 700zł -sprzęgło 85zł-gaźnik 50zł-rozrusznik 50zł-zestaw napędowy 110zł-klocki do przedniego hamulca 14złJak chodzi Ci o jakieś konkretne część to napisz ;)

Opublikowano

olo, akurat się składa, że prawdopodobnie kupię tego moto http://wit-pol.pl/yx50cf_sklep2629.htmlJest on taki sam :)Tylko mam pewne obawy.Oczywiście, zrobię podobnie tak jak Ty z tymi wlepkami Hondy. Co robiłeś przy chłodnicy i co ci to dało? Tak samo jak przy innych rzeczach. Mam na myśli wygładzenie i polerowanie gaźnika oraz kolektora ssącego. Opłaca się za 3700zł? Ile kasy wydałeś na te pierdółki?

Opublikowano

adibux, ten co podałeś to nowsza wersja mojego. Mnie akurat nie podoba się w nim ta lampa http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif Polerka i wygładzenie gaźnika oraz kolektora ssącego miała na celu polepszenia przepływu mieszanki paliwowo powietrznej :smile: Na te pierdółki wydałem coś około 800zł. 3700zł to normalna cena za nowy egzemplarz. Jakbyś chciał coś tańszego to ja swojego będę sprzedawał za nie długi czas ;)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

czy to ta maszyna 'paliła gumę' po odstawieniu pary młodej? :DPS. najbardziej mi się podoba tekst z tego filmiku "ale urwał" :smile:))))

Opublikowano

Tak, troszkę mi się przypaliło :P:biggrin:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Filmik podczas jazdy :smile:

Troszkę aparat opad i licznika nie widać :/ Edytowane przez Suchy-wolk
Poprawiony link (wyświetl historię edycji)