Pipul Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Wiec moze ktos z forum orientuje sie z jakim momentem dokrecamy sruby pokrywy sprzegła w kawasaki zx9r (99'). Kolega nie posiada serwisówki a chcemy zeby było zrobione na cacy . Gdzies wyczytałem ze do er5 dokrecamy z siła 11Nm. Czy tak bedzie tez w przypadku wiekszego brata ? 0 Cytuj
Łukasz_Sob Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 Jak masz te same rozmiary śrub to zastosuj takie same momenty 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE
filet Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 u mnie jest chyma 11.5 sprawdz instrukcje/ 0 Cytuj
daro Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2012 tuż przed zerwaniem , a tak poważnie to zależy od rozmiaru i twardości śrub 0 Cytuj
Soltys Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2012 (edytowane) twardości śrub raczej karterów silnika(chyba ze śruby tez aluminiowe ) jak dokręcisz na 12Nm nie powinno byc problemu, generalnie w motocyklach jest to od 10 Nm do 12Nm, nie spotkałem z innym momentem, w ZX-6R z 2003 jest 12Nm, nie sądzę by firma zmieniła politykę, z reguły trzymają się tych samych zasad (by ich mechanicy autoryzowani nie musieli co chwila do manuala sięgać ) Edytowane 17 Września 2012 przez Soltys (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi