Pipul Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Wiec moze ktos z forum orientuje sie z jakim momentem dokrecamy sruby pokrywy sprzegła w kawasaki zx9r (99'). Kolega nie posiada serwisówki a chcemy zeby było zrobione na cacy . Gdzies wyczytałem ze do er5 dokrecamy z siła 11Nm. Czy tak bedzie tez w przypadku wiekszego brata ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz_Sob Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Jak masz te same rozmiary śrub to zastosuj takie same momenty 0 Cytuj http://autoteam.com.pl>KLIMA I WEBASTO W TWOIM SAMOCHODZIE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Vader Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 10 Nm 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filet Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 u mnie jest chyma 11.5 sprawdz instrukcje/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro Opublikowano 13 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 tuż przed zerwaniem , a tak poważnie to zależy od rozmiaru i twardości śrub 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soltys Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 (edytowane) twardości śrub raczej karterów silnika(chyba ze śruby tez aluminiowe ) jak dokręcisz na 12Nm nie powinno byc problemu, generalnie w motocyklach jest to od 10 Nm do 12Nm, nie spotkałem z innym momentem, w ZX-6R z 2003 jest 12Nm, nie sądzę by firma zmieniła politykę, z reguły trzymają się tych samych zasad (by ich mechanicy autoryzowani nie musieli co chwila do manuala sięgać ) Edytowane 17 Września 2012 przez Soltys (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi