GerwazKNZ Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 aż się kusi powiedzieć ,,daj kamienia'' bo on zawinił. nic nie zaszkodzi spróbować. najwyżej odmówią i nic sie nie stanie. tak czy siak jadąc tamtędy jakoś schodzę z obrotów:D 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridrick Opublikowano 1 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 TO juz gdzieś było. To że kamień na drodze sie pojawił to nie ich wina a kto go tam przerzucił nie znajdą. Do tego przyjąłeś mandat za spowodowanie zagrożenia czyli przyznałeś się, że jesteś niebezpieczny. O ile stówki bym nie przyjął to tu tak jak napisał ścigacz raczej nie masz szans, chociaż byłbym za tym by ci się pamiętaj "ridrick"o jednym, mandat karny, to masz sprawę załatwioną na miejscu, a jak idziesz da sądu i cię skażą to masz prawomocny wyrok za wykroczenie i wówczas, możesz mieć problem jak potrzebujesz zaświadczenie o niekaralności, za przestępstwa i wykroczenia w ruchu drogowym, takie zaświadczenia potrzebują choćby instruktorzy nauki jazdy. udało.Nie jestem instruktorem i raczej nie będę wiec mnie wali. Po drugie wcale nie jestem pewien że tak to wygląda bo inaczej każdy instruktor by musiał mieć w zasadzie zerowe konto. A to że nie zgadzam się ze zdaniem i oceną policjanta nie powinno skutkować większą karą. W tym wypadku dla mnie ewidentnie wyszła k... z policjanta. Nie dość, że chłopak się wywalił i wpędził w koszta przez syf na drodze to jeszcze doje... mu że nie umie jeździć i stanowi zagrożenie . Do tego nękają kolegów którzy twierdzą inaczej. PS w sumie to z tego wypadku by można osobny wątek do dyskusji zrobić bo mamy mały bałagan. 0 Cytuj Motocyklistą nie staniesz się z chwilą kupna motocykla !!! Jest to pasja, którą trzeba poczuć całym sercem, rodzi się pewien rodzaj więzi 'człowiek-maszyna', dająca sens życiu i uczucie wolności jakiej nikt nie jest w stanie dać nam na tym świecie. Pasja ta staje się najmocniejszym narkotykiem, który rządzi naszym życiem. Nawet gdy ją porzucimy zostawia za sobą pustkę, jakiej nie da się wypełnić niczym innym !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GerwazKNZ Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Dowiem się w takim razie jak to wygląda u adwokata bo mam znajomka i czy warto. czy wogóle jest światełko na wygrana w takiej sprawie bo to sa koszta. i jesli będą ok to jade z koksem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kpt. Bomba Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 A to że nie zgadzam się ze zdaniem i oceną policjanta nie powinno skutkować większą karą. W tym wypadku dla mnie ewidentnie wyszła k... z policjanta. Nie dość, że chłopak się wywalił i wpędził w koszta przez syf na drodze to jeszcze doje... mu że nie umie jeździć i stanowi zagrożenie . Do tego nękają kolegów którzy twierdzą inaczej. Moj kumpel mial podobny przypadek. Zaliczyl szlifa na przejsciu dla pieszych, poobijal moto i wlasny tylek. Nic wiecej sie nikomu nie stalo. Jakis nadgorliwy piesek chcial mu wlepic mandac za "niedostosowanie predkosci do warunkow na drodze". Moim zdaniem przesada bo nic sie nikomu nie stalo, koles tylko sobie narobil szkod przez nasz ukochany chlorokauczuk a misi mu jeszcze chcial dorzucic bonusa. Co do rejestru sadowego to trafiaja tam wyroki za przestepstwa umyslne. Kolizje konczace sie w sadzie sa wykroczeniami wiec nie stwarza to problemu przy ubieganiu sie o zaswiadczenie o niekaralnosci. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hyde Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Tutaj niestety jest problem z tym "Niedostosowanie prędkości do warunków na drodze" bo bardzo wiele sytuacji można pod to podciągnąć i niestety jeśli muszą uzbierać dużo kasy z mandatów będą się starali to wykorzystywać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pagbat Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Północna - Franciszkańska (chwilę przed skrzyżowaniem, od strony teatru muzycznego) poza robotami drogowymi jest galanta dziura na środku pasa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Massi Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 aleksandrowska w obu kierunkach.... ni z gruchy ni z pietruchy dziury na środku pasów. Teraz niby mają remontować ale i tak warto uważać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slaw Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 (edytowane) GerwazKNZ do Twojej wiadomości Kodeks Postępowania w Sprawach o Wykroczenie Art. 101. § 1.Prawomocny mandat karny podlega uchyleniu, jeżeli grzywnę nałożono za czyn niebędący czynem zabronionym jako wykroczenie. Uchylenie następuje na wniosek ukaranego złożony w zawitym terminie 7 dni od daty uprawomocnienia się mandatu lub z urzędu. § 2.Uprawnionym do uchylenia prawomocnego mandatu karnego jest sąd właściwy do rozpoznania sprawy, na którego obszarze działania grzywna została nałożona. W przedmiocie uchylenia mandatu karnego sąd orzeka na posiedzeniu. Przed wydaniem postanowienia sąd może zarządzić stosowne czynności w celu sprawdzenia podstaw do uchylenia mandatu karnego. § 3.Uchylając mandat karny nakazuje się podmiotowi, na rachunek którego pobrano grzywnę, zwrot uiszczonej kwoty. Zapewne dostałeś MKK-mandat karny kredytowany, w takim razie mandat ten jest prawomocny z chwilą jego przyjęcia (złożenia podpisu), więc wylicz dobrze, bo po terminie to już nic nie zdziałasz. Edytowane 6 Września 2012 przez slaw (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LoneRider Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 : (07 wrzesień 2012 - 11:30 ) UWAGA ,UWAGA .ACHTUNG, ACHTUNG, Do wszystkich za***rdalac,zy uwaga no olej na delu prawy pas, na wysokosci krancowki w strone al. ofiar teroryzmu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Ciekawe czy nie rozlany celowo. 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Ciekawe czy nie rozlany celowo. Celowo raczej nie, wyciekło trochę z motocykla wczoraj. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulba Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Aha, bo myslalem ze na tym wlasnie oleju motong sie polozyl. 0 Cytuj "Ja chcę, żeby moja Łódź rosła, żeby miała pałace wspaniałe, ogrody piękne, żeby był wielki ruch, wielki handel i wielki pieniądz..." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras Opublikowano 8 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Z auta na drogę wylał się olej. Od razu kilka kraks Jechałem tam kilka godzin temu i myślałem że z jakiejś ciężarówki wysypał się jakiś pył z cegieł czy coś, a to strażacy wysypali sorbent...Pełno w oczach tego miałem. Traktorowa, Rąbieńska, Krakowska - jedna wielka piaskownica. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys94 Opublikowano 15 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2012 Rondo Solidarności od Kopcińskiego do Telefonicznej w stronę Dołów, ogromna plama oleju, na początku pomiędzy 2, a 3 pasem od prawej strony, później chyba na drugim pasie. Prawie się dzisiaj na niej wyłożyłem ;/ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbiSh Opublikowano 17 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2012 (edytowane) aleksandrowska w obu kierunkach.... ni z gruchy ni z pietruchy dziury na środku pasów. Teraz niby mają remontować ale i tak warto uważać Rozkopują "pas zieleni" na środku, trafiają się kamienie i piach na jezdni. Zwłaszcza uwaga na lewy pas! Edytowane 17 Września 2012 przez AbiSh (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aras Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Kilińskiego (w kierunku południowym) od Nawrot do Piłsudskiego i dalej po skręcie w prawo Piłsudskiego całe zasypane sorbentem. Kurzy się niemiłosiernie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildeyed Opublikowano 3 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2012 Uprzedzam po raz kolejny że na Aleksandrowskiej prawa ręka z manetki. CO dzień zmienia się miejsce ograniczenia ruchu bo co rusz zamykają inny pas. Obecnie najgorzej jest przy skrzyżowaniu z Rydzową w stronę aleksa - tuż przed światłami zdarty asfalt i żużel z kamieniami na wierzchu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BobeQ Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Na ulicy Slaskiej na dabrowie na wysokosci przejazdu kolejowego z automatycznymi zaporami pekla chyba jakas rura i jest pelno wody na ulicy.... ciezko to samochodem przejechac a co dopiero jednośladem 0 Cytuj Motocykle , samochody to dla większości ludzi maszyny do przemieszczania się z punktu A do punktu B. Ale dla takich jak ja to coś więcej, silnik jest jak drugie serce a, akumulator, rozrusznik, przerywnik, cewka, świece są jak respirator, który ciągle to serce przywraca do życia i nie da się tego wszystkiego opisać słowami bo to jest miłość i pasja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilTsn Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 A ja radzę uważać na skrzyżowaniu Broniewskiego - Rzgowska. Jadąc od ronda i na skrzyżowaniu w kierunku CZMP. Przy samych światłach jest pełno oleju na środku. Sam bym się wyłożył przez zblokowane koło... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x10d Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Na Wschodniej, przez to ze od jakiegos czasu robia remont nawierzchni, to polecam uwazac na sypki zwir, np. na skrecie w Rewolucji 0 Cytuj https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Julka Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 Skrzyżowanie Kolumny/Rzgowska/Paradna - jadąc od strony Wiskitna w kierunku ulicy Paradnej duuużo kamieni i piasku na jezdni zaraz przed przejściem dla pieszych przy BP. 1 Cytuj Nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vercyn Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 duuużo kamieni i piasku na jezdni Wszystko jest zagrniete przez samochody akurat na środek, miałem tam dzisiaj ciepło... Ostrożnie! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siemin Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 "nierówności" na ul. Inflanckiej też dają się we znaki http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 na narożnym rondzie dellowy jadąc od strony krańcówki do rokicińskiej na zewnętrznym pasie leży bardzo duży kamień poza tym przez ronda płyną strugi wody więc uważajcie przy "schodzeniu na kolanko" 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luki Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2013 na narożnym rondzie dellowy jadąc od strony krańcówki do rokicińskiej na zewnętrznym pasie leży bardzo duży kamień poza tym przez ronda płyną strugi wody więc uważajcie przy "schodzeniu na kolanko" Marta, jak już widziałaś kamień to mogłabyś posprzątać... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi