MateuszW Opublikowano 28 Września Zgłoś Opublikowano 28 Września Witam . Panowie dziś jak ściągnąłem pokrywę zaworowa zauważyłem że dwie krzywka na ssącym ma inny kształt . Dosłownie brakuje im 2 mm na czubku wznosu jakby ktoś tokarka obrobił wszystko na równo jakby z fabryki wyjechało tak . Reszta ok . Wyciągnąłem pomjerzyłem. Podpory na głowicy, resztę wałka stan bdb . Dziury olejowe wałka drożne . Co mogło być przyczyną że tak zerzarlo krzywki na jednym cylindrze a reszta stan bdb ? 0 Cytuj
janb Opublikowano Poniedziałek o 09:34 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 09:34 (edytowane) Witam. Nawet jeśli wszystko jest czyste, taki zużycie mogło powstać, ponieważ wałek rozrządu nie idealnie stykał się z popychaczem lub zaworem. Może popychacz był lekko krzywo, sprężyna słabsza albo zawór lekko przesunięty, przez co na jednym cylindrze tarcie było większe, a na pozostałych wszystko w porządku. Edytowane Czwartek o 09:44 przez janb (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Suzuki VStrom1050 2018
MateuszW Opublikowano Wtorek o 19:06 Autor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 19:06 To co zostaje mi ściągnięcie głowicy pewnie tak ? 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi