Skocz do zawartości
W ciągu najbliższych tygodni ta strona zmieni swój wygląd. Przygotuj się na aktualizację skryptu oprogramowania. ×

Wytarta krzywka krzywka na wałku ssącym w ZX 10r

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Panowie dziś jak ściągnąłem pokrywę zaworowa zauważyłem że dwie krzywka na ssącym ma inny kształt . Dosłownie brakuje im 2 mm na czubku wznosu jakby ktoś tokarka obrobił wszystko na równo jakby z fabryki wyjechało tak . Reszta ok . Wyciągnąłem pomjerzyłem. Podpory na głowicy, resztę wałka stan bdb . Dziury olejowe wałka drożne . Co mogło być przyczyną że tak zerzarlo krzywki na jednym cylindrze a reszta stan bdb ? 

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Nawet jeśli wszystko jest czyste, taki zużycie mogło powstać, ponieważ wałek rozrządu nie idealnie stykał się z popychaczem lub zaworem.

Może popychacz był lekko krzywo, sprężyna słabsza albo zawór lekko przesunięty, przez co na jednym cylindrze tarcie było większe, a na pozostałych wszystko w porządku.

Edytowane przez janb (wyświetl historię edycji)

Suzuki VStrom1050 2018

Opublikowano

To co zostaje mi ściągnięcie głowicy pewnie tak ?