Skocz do zawartości
W ciągu najbliższych tygodni ta strona zmieni swój wygląd. Przygotuj się na aktualizację skryptu oprogramowania. ×

EMZ 150 - poszukuje kogoś kto mi pomorze przejrzeć motorek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Jestem 50 letnim człowiekiem wychowanym na MZ Wsk Java Cezeta niedawno nabyłem Emz 150 i poszukuje kogoś kto mi pomorze przejrzeć motorek i doprowadzić do stanu normalności z góry dziękuję za wszelką pomoc i wskazanie do kogo mogę się udać pozdrawiam

Edytowane przez Suchy-wolk
Zmiana miejsca i tematu (wyświetl historię edycji)
  • Suchy-wolk zmienił(a) tytuł na EMZ 150 - poszukuje kogoś kto mi pomorze przejrzeć motorek
Opublikowano

Podaj więcej danych, jaki jest aktualny stan - może zdjęcia lub szerszy opis jak jest teraz. Czy moto jest w Łodzi lub okolicach czy gdzieś w Polsce?

Masylant – Marketing dla Motoryzacji
Tworzymy skuteczne kampanie dla branży motoryzacyjnej – od strategii po realizację.
📍 Cała Polska | 📧 biuro@masylant.pl | 🌐 www.masylant.pl
Opublikowano

Witam dziękuję za odzew zdjęcia podeślę motorek jest w Skierniewicach walczę ze sprzęgłem  biegi 4 5 wchodzą na dwa razy czasami jedzie do tyłu na wolnych obrotach nie mogę ustawić obrotów w gaźniku nie działa kontrolka luzu przy prędkości 80 klm zaczyna ślizgać się sprzęgło 

Opublikowano
5 godzin temu, Arwik2012 napisał(a):

Witam dziękuję za odzew zdjęcia podeślę motorek jest w Skierniewicach walczę ze sprzęgłem  biegi 4 5 wchodzą na dwa razy czasami jedzie do tyłu na wolnych obrotach nie mogę ustawić obrotów w gaźniku nie działa kontrolka luzu przy prędkości 80 klm zaczyna ślizgać się sprzęgło 

Jasne, postaramy się jako pomóc, ale proszę stosuj interpunkcję (przecinki i kropki), bo ciężko się czyta. 
Ułatwi to kontakt i nie zniechęci :) 

Jakie masz doświadczenie z mechaniką? 
Jeżeli potrafisz to rozbierz to sprzęgło i zrób zdjęcia i wstaw je na forum. Zobaczymy czy ono nie wymaga wymiany okładzin. 

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Ze sprzęgłem sobie poradziłem okazało się że nie było podkładki pod koszem. Zostało jeszcze ustawienie gaźnika nie schodzi na wolne obroty. Wydaje mi się że gaźnik do wymiany będzie . 

Opublikowano

Nie wykonuj pochopnych ruchów. Fabryczny gaźnik lepiej profesjonalnie zregenerować niż kupować nowy chiński (wyrzucone pieniądze) 

Skoro jak piszesz "jedzie do tyłu" znaczy że trzeba ustawić zapłon. 

W pierwszej kolejności ustawienie zapłonu, wymiana świecy na nową, mycie i regulacja gaźnika. Decyzja o dalszych ewentualnych naprawach jak powyższe nie przyniosą efektu. 

Daj nr telefonu na priv. Mam niedaleko więc może w najbliższym czasie może mógłbym podjechać w ramach przejażdżki motocyklowej. 

Opublikowano

515 449 509 napisz wcześniej esm nie zawsze mogę odbierać

Świeca zmieniona zapłon ustawiony na zegar i żarówkę taki chłopak mi to ustawiał w gaźniku straszne luzy na przepustnicy. Nie schodzi na wolne obroty i ciężko 4 5 bieg wchodzi czasami na 2 razy 

Opublikowano

Kilka lat temu tu regenerowałem gaźnik od SHL M17 i byłem zadowolony z efektu 

Old Vergasser Center

Mógłbyś jeszcze sprecyzować co to za motocykl. 

MZ ES 150

MZ TS 150

MZ ETZ 150 (zapłon elektroniczny czy na przerywaczu) 

Opublikowano

Motorek jest MZ ETZ 150 jest na starym zapłonie przerywac. Mam też SHL -61 rok produkcji coś z nią staram się robić tzn nie ja bo mechanik ze mnie żaden