Arwik2012 Opublikowano Niedziela o 18:24 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:24 (edytowane) Jestem 50 letnim człowiekiem wychowanym na MZ Wsk Java Cezeta niedawno nabyłem Emz 150 i poszukuje kogoś kto mi pomorze przejrzeć motorek i doprowadzić do stanu normalności z góry dziękuję za wszelką pomoc i wskazanie do kogo mogę się udać pozdrawiam Edytowane Poniedziałek o 12:07 przez Suchy-wolk Zmiana miejsca i tematu (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Suchy-wolk Opublikowano Poniedziałek o 12:08 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 12:08 Podaj więcej danych, jaki jest aktualny stan - może zdjęcia lub szerszy opis jak jest teraz. Czy moto jest w Łodzi lub okolicach czy gdzieś w Polsce? 0 Cytuj Masylant – Marketing dla Motoryzacji Tworzymy skuteczne kampanie dla branży motoryzacyjnej – od strategii po realizację.📍 Cała Polska | 📧 biuro@masylant.pl | 🌐 www.masylant.pl
Arwik2012 Opublikowano Poniedziałek o 13:16 Autor Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 13:16 Witam dziękuję za odzew zdjęcia podeślę motorek jest w Skierniewicach walczę ze sprzęgłem biegi 4 5 wchodzą na dwa razy czasami jedzie do tyłu na wolnych obrotach nie mogę ustawić obrotów w gaźniku nie działa kontrolka luzu przy prędkości 80 klm zaczyna ślizgać się sprzęgło 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano Poniedziałek o 18:24 Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 18:24 5 godzin temu, Arwik2012 napisał(a): Witam dziękuję za odzew zdjęcia podeślę motorek jest w Skierniewicach walczę ze sprzęgłem biegi 4 5 wchodzą na dwa razy czasami jedzie do tyłu na wolnych obrotach nie mogę ustawić obrotów w gaźniku nie działa kontrolka luzu przy prędkości 80 klm zaczyna ślizgać się sprzęgło Jasne, postaramy się jako pomóc, ale proszę stosuj interpunkcję (przecinki i kropki), bo ciężko się czyta. Ułatwi to kontakt i nie zniechęci Jakie masz doświadczenie z mechaniką? Jeżeli potrafisz to rozbierz to sprzęgło i zrób zdjęcia i wstaw je na forum. Zobaczymy czy ono nie wymaga wymiany okładzin. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Arwik2012 Opublikowano Poniedziałek o 20:09 Autor Zgłoś Opublikowano Poniedziałek o 20:09 Ze sprzęgłem sobie poradziłem okazało się że nie było podkładki pod koszem. Zostało jeszcze ustawienie gaźnika nie schodzi na wolne obroty. Wydaje mi się że gaźnik do wymiany będzie . 0 Cytuj
jcb Opublikowano Wtorek o 10:57 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 10:57 Nie wykonuj pochopnych ruchów. Fabryczny gaźnik lepiej profesjonalnie zregenerować niż kupować nowy chiński (wyrzucone pieniądze) Skoro jak piszesz "jedzie do tyłu" znaczy że trzeba ustawić zapłon. W pierwszej kolejności ustawienie zapłonu, wymiana świecy na nową, mycie i regulacja gaźnika. Decyzja o dalszych ewentualnych naprawach jak powyższe nie przyniosą efektu. Daj nr telefonu na priv. Mam niedaleko więc może w najbliższym czasie może mógłbym podjechać w ramach przejażdżki motocyklowej. 2 Cytuj
Arwik2012 Opublikowano Wtorek o 13:46 Autor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 13:46 515 449 509 napisz wcześniej esm nie zawsze mogę odbierać Świeca zmieniona zapłon ustawiony na zegar i żarówkę taki chłopak mi to ustawiał w gaźniku straszne luzy na przepustnicy. Nie schodzi na wolne obroty i ciężko 4 5 bieg wchodzi czasami na 2 razy 0 Cytuj
jcb Opublikowano Wtorek o 15:13 Zgłoś Opublikowano Wtorek o 15:13 Kilka lat temu tu regenerowałem gaźnik od SHL M17 i byłem zadowolony z efektu Old Vergasser Center Mógłbyś jeszcze sprecyzować co to za motocykl. MZ ES 150 MZ TS 150 MZ ETZ 150 (zapłon elektroniczny czy na przerywaczu) ? 1 Cytuj
Arwik2012 Opublikowano Wtorek o 15:54 Autor Zgłoś Opublikowano Wtorek o 15:54 Motorek jest MZ ETZ 150 jest na starym zapłonie przerywac. Mam też SHL -61 rok produkcji coś z nią staram się robić tzn nie ja bo mechanik ze mnie żaden 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi