Dann Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Cześć. 11 Sierpnia 2012 roku odbędzie sie pierwszy Koluszkowski zlot motocykli...W tej chwili co wyczytałem z gazetki"Tydzień w Koluszkach" godzina rozpoczęcia 14 pod Urzędem Miejskim przy ul. 11 Listopada...następnie przejazd przez ulice Koluszek do kościoła Parafialnego św.Katarzyny Aleksandryjskiej , O 15 odbędzie się msza..Potem przejazd parady przez małe miejscowości nie opodal Koluszek A następnie wjazd na teren straży Państwowej w Koluszkach na Grochówkę oraz pokaz strażackich umiejętności..Jeżeli będę wiedział więcej napewno poinformuje szanowne grono "Motocyklowe' Serdecznie zapraszam wszystkich ze swojej strony... P.S Organizatorzy liczą na liczebność ok. 100 Motocykli http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif Więc fajnie by było jeżeli Nie zabrakło by FŁM A liczebność przewyższyła by oczekiwania organizatorów to na tyle w tej chwili z mojej strony..Ale się rozpisałem.. http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/ohyea.gif 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszZR7 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Wygląda dość sympatycznie, jak dobrze by poszło to 100 motocykli było by z samego FŁM i grochówki by brakło 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peku84 Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Tą zbiurke przed urzędasami jeszcze jakoś zniose ale ten punkt o 15:00 to jakiś śmiech na sali,może jeszcze mam im na tacę rzucić??Zorganizujcie jakas alternatywę do tej koscielnej szopki bo pewnie wiele osób ominie to miejsce z daleka,reszta programu ok:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Peku84, My zrobimy alternatywę... palenie laczy pod kościołem, na chwałę największemu bogowi Motórowi A teraz na poważnie, niech ktoś złapie organizatora, bo nic z tego nie będzie...to nie jest zlot, tylko atrakcja dla Tambylców, bo motocyklisty przyjechoły i można se na maszynie zdjęcie zrobić...Według mnie będzie tak, że przewagą będzie tamtejsza młodzież na kiblach i innych małolitrażowych wynalazkach, a motocykliści to się tylko przewiną... Fajnie by było więc zebrać Forumowców do kupy i faktycznie pojechać tam, pokazać jak wyglądają motocykle i motocykliści... Tylko niech ktoś pogada z organizatorami, coby chociaż jeden konkurs dla motocyklistów był, a nie tylko dla tamtejszych... 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Peku84, My zrobimy alternatywę... palenie laczy pod kościołem, na chwałę największemu bogowi Motórowi A teraz na poważnie, niech ktoś złapie organizatora, bo nic z tego nie będzie...to nie jest zlot, tylko atrakcja dla Tambylców, bo motocyklisty przyjechoły i można se na maszynie zdjęcie zrobić...Według mnie będzie tak, że przewagą będzie tamtejsza młodzież na kiblach i innych małolitrażowych wynalazkach, a motocykliści to się tylko przewiną... Fajnie by było więc zebrać Forumowców do kupy i faktycznie pojechać tam, pokazać jak wyglądają motocykle i motocykliści... Tylko niech ktoś pogada z organizatorami, coby chociaż jeden konkurs dla motocyklistów był, a nie tylko dla tamtejszych... Właśnie też nad tym sie zastanawiałem i popieram twoje zdanie jutro właśnie skontaktuje się z organizatorami i może jakoś by rozbudować atrakcje oprócz grochówki http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/disgusted.gif ....Może macie jakieś propozycje atrakcji ..każdy pomysł się przyda ..Co bym miał coś do powiedzenia przy spotkaniu z organizatorami... 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komunikacja Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Tylko niech ktoś pogada z organizatorami, coby chociaż jeden konkurs dla motocyklistów był, a nie tylko dla tamtejszych... Regis a jakie konkursy robi się dla motocyklistów? Palenie gumy? Może My na swoim Zlocie 29 lipca w Brzezinach Was czymś zaskoczymy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Super, że coś się dzieje, ale za organizowanie imprezy tak hucznie ogłoszonej "Zlotem motocyklowym" powinien brać się ktoś, kto choć raz na takim zlocie był. Zwykły festyn, na który i tak pewnie pojadę. Chciałem niegdyś zorganizować tutaj prawdziwy spęd, ale po wizytach w urzędzie dałem sobie święty spokój... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komunikacja Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Adam masz racje z tym organizowaniem Zlotu Motocylowego. Może wynika to z tego, że jednak jesteśmy zacofanym narodem, którego kręcą festyny z możliwością upicia się do nieprzytomności. Wdziałam kilka różnych zlotów we Włoszech i bez porównania z Naszymi festynami. Ale i tak dobrze, że cokolwiek chcą organizować 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dann Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Adam może razem cos wymyślimy z tym zlotem 0 Cytuj Nie mam siły, by wstać, nie mam siły, by iść.Nie mam siły, by grać,nie mam siły, by żyć.Eksploduje mój mózg,atakuje mnie chłód.Zasypuje rój gruz,to rujnuje mnie znów,ale nagle w żagle łapię ciepły wiatr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Rozważam to od dość dawna, ale mam teraz niestabilną sytuację czasowo/finansową żeby to ogarniać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 terror koluszek zrobic a nie pielgrzymke http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mały Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 jak wiekszosc pojedzie to bedzie terror 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rado Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Marudzenie- od czegoś trzeba zacząć, choćby od festynów. 0 Cytuj https://www.artstation.com/rkurczewski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajejman Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Przed urzedem jakis placyk jest,jakby ktos sie postarral mozna by jaki slalomik zrobic,albo jakiego stuntera wynajac...Ale to oczywiscie pieniadze,ktorych nikt w udzedzie nie bedzie za bardzo chcial wydac.Ale tez zajrze,mimo wszystko :-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aidekk Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Przed urzedem jakis placyk jest,jakby ktos sie postarral mozna by jaki slalomik zrobic,albo jakiego stuntera wynajac...Ale to oczywiscie pieniadze,ktorych nikt w udzedzie nie bedzie za bardzo chcial wydac.I ot cała pointa polskiej organizacji imprez. Nie da się zorganizowac czegoś super i wydać mało pieniążków. A niestety przy małych zlotach wygląda to tak, że organizator chce wyjść jak najlepiej biznesowo co się wiąże z jak najmniejszymi kosztami... zwłaszcza tyczy się to imprez promujących miasto czyli tych z urzędu gminy czy powiatu. Tutaj jeszcze wchodzi w grę kolesiostwo i jak nie masz pleców to nawet zespołu sam nie wybierzesz bo jest coś za coś, czyli pieniążki będą jak zagra ten i ten albo córka kolegi będzie tutaj i tutaj... Nie wiem jak w większych miastach, ale wiem jak od backstage wyglądają takie festyny w miastach pokroju Skarżyska-Kamiennej (ok 52 tys mieszkańców). Adam masz racje z tym organizowaniem Zlotu Motocylowego. Może wynika to z tego, że jednak jesteśmy zacofanym narodem, którego kręcą festyny z możliwością upicia się do nieprzytomności.A co komu przeszkadzają pijani ludzie na festynach? Zawsze byli i zawsze będą, a od tego by dbać o bezpieczeństwo są ochroniarze, tudzież milicja bo czy chcą czy nie chcą łaski nie robią i muszą w takim miejscu spędu być. Troszkę chyba przesadzasz. I wcale nie uważam chęć zrobienia sobie odcinki po ciężkim tygodniu pracy za oznakę zacofania czy prostactwa - może ktoś się bawić nie umie i nie rozumie . A co do problemu w organizacji tego typu imprez - są nim głównie urzędnicy a raczej ich przesyt i absurdalnie nieraz obwarowania i liczba wymaganych pozwoleń i biurokracji - bez urazy dla Ciebie - bo ktoś to zaprojektował w ten podły i biurokratyczny sposób już dawno... 0 Cytuj Jak się jeżdżąc nie przewrócisz to się jeździć nie nauczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Regis Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Regis a jakie konkursy robi się dla motocyklistów? Palenie gumy? Może My na swoim Zlocie 29 lipca w Brzezinach Was czymś zaskoczymy A choćby: Wolna jazda, rzut tłokiem, bieg po browara, pchanie beczki, składanie silnika na czas, na najstarszy motocykl na zlocie i na najmłodszego i najstarszego motocyklistę... myślę ze wystarczy. Możesz jeszcze powiedzieć " Regis weź przyjedż " i Regis przyjedzie z całą aerografią, tatuażem i malowaniem na skórze, ot tak, bo jest fajny, kochany i w ogóle Dzieciakom miejscowym też możecie coś zorganizować, choćby konkurs plastyczny o motocyklach... To takich kilka propozycji nie wymagających wielkiego wkładu finansowego... P.S. Palenie laczy nie bardzo, bo zlot jednodniowy i jakoś na kapciu się niewygodnie jeździ... 0 Cytuj - Regis- - Airbrush & Tattoo Artist- -Wolna grupa Wujków Motocyklowych Łódź- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość peku84 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Byłem w sobotę na tym wielkim zlocie w Konopnicy,80% to wieś taka,że szkoda gadać,podpatrzyłem ichniejsza modę na odkręcanie tłumików,żeby : "cała wieś mnie słyszała" ogółem byłem zażenowany tą impreza byliśmy maks 30 min i sie zmylismy. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adany_76 Opublikowano 16 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 proponuję zmienić nazwę postu na pierwsze święcenie motocykli w Koluszkach . 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gosiamil Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 wpisalam w kalendarz, moze przy okazji wizuty u Teściów zajrzę na Festyn Motocyklowy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koper Opublikowano 17 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Byłem w sobotę na tym wielkim zlocie w Konopnicy,80% to wieś taka,że szkoda gadać,podpatrzyłem ichniejsza modę na odkręcanie tłumików,żeby : "cała wieś mnie słyszała" ogółem byłem zażenowany tą impreza byliśmy maks 30 min i sie zmylismy. Peku, trzeba było dać cynk, że będziesz. Niestety, jako lokalny patriota, związany z Konopnicą od lat muszę Ci przyznać rację. Buractwo zewsząd się tam wylewało, niestety mało maszyn z miejscowości powyżej 50-tys. Jak widziałem jak katują te motocykle to stwierdziłem, że nigdy ze wsi sprzętu nie kupię. Tyle maszyn powywracanych, poniszczonych, że dramat. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adany_76 Opublikowano 30 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2012 coś ucichło o koluszkach . Może wie ktoś co nieco 0 Cytuj Na drodze spotykam się z masą nieodpowiedzialności,Wielu ludzi jeździ po wariacku, nie przestrzegają znaków,Ani ograniczeń prędkości, nie mają za grosz wyobraźni.Aż czasami ciężko ich wyprzedzić.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irek Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Ponawiam może ktoś się wybiera ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nameless Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Jak będzie pogoda, to mogę lecieć. Dawno nie byłem na zlocie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thebestof78 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Coś wiadomo dokładniejszego o tych Koluszkach? 0 Cytuj Kocham motocykle, pytałam tatusia czy mnie na moto czasem nie robił, mówi że nie bo niewygodnie czyli widać jak wie to co najmniej raz próbował ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sandra20l Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Ja się chyba przejadę, daleko nie jest i jak będzie klapa zawsze można wrócić lub przejechać się gdzie indziej 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi