Bemol Opublikowano 30 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2016 (edytowane) Trochę reklamy chromu na fortepianie ale fajnie się słucha i ogląda https://www.youtube.com/watch?v=7XDMPRMhR74 Edytowane 30 Czerwca 2016 przez Bemol (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj yamaha-stars.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żółtodziub_Z_Łodzi Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2016 Pod piątunio 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shima Opublikowano 19 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2016 Nie wszystko na wesoło ale fajnie się słucha podczas jazdy 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eramus Opublikowano 20 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2016 1 Cytuj " Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fuksik96 Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 21 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Moby ładnie pokazuje otaczający nas świat 2 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arpe Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 2 Cytuj Lepiej na bitumice niż w botanice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Fajny Nightwish A kolegów niżej, wyobrażam sobie na występach na zlocie motocyklowym 3 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arpe Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 0 Cytuj Lepiej na bitumice niż w botanice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raq Opublikowano 30 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 power full 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 31 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2017 Fajny polski zespół 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 21 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2017 (edytowane) Edytowane 22 Października 2017 przez Marttino (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 12 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 to jest mega za***iste 3 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2018 No to rozruszajmy ten temat. Napierdalanka w wykonaniu młodej Rosjanki. Fani "Sławomira" niech se odpuszczą 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x10d Opublikowano 19 Października 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2018 Piątek, piąteczek, piątunio! 😁 0 Cytuj https://www.spisperfum.pl - lista odpowiedników perfum FM Group http://www.motostat.pl/user_images/32712/icon3.png - Suzuki GSX750F K6http://www.motostat.pl/user_images/35804/icon3.png - Yamaha XC125TR http://www.motostat.pl/user_images/73564/icon1.png - Mitsubishi Pajero III 3.2 DI-D Long Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Ja gram. Na naukę nigdy nie jest za późno. Pewnie, że inaczej niż w wieku lat 10ciu ale znam ludzi co zaczęli po 40tce i są happy. W celu uniknięcia błędów - polecałbym nauczyciela. Raz w tygodniu, resztę robisz sam ćwicząć. Piano, a gitara to kosmos. GItara dużo łatwiejsza ale piana bym nie skreślał. Youtube pełen jest fajnych filmów, z teorią i praktyką itd. ale Youtube nie powie Ci, że źle siedzisz, że źle trzymasz gitarę, zginasz palce itd. 🙂 Zachęcam Cię do grania. Muzyka i muzykowanie to piękna sprawa. Gdybym mógł, wolałbym zawodowo grać niż programować 😉 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 @trst to ja ci odpowiem jako dinozaur który naukę gry rozpoczął po 40. Oczywiście że się da i oczywiście że jest sens, tylko trzeba pamiętać że nikt po roku ani po 2 nie zostanie wirtuozem. Nauka gry na jakimkolwiek instrumencie to długotrwały proces wymagający systematyczności. Co do wyboru instrumentu to sytuacja jest podobna do wyboru motocykla to znaczy musi cie kręcić gra na tym instrumencie którego będziesz się uczył. Pytanie o naukę na własną rękę vs nauczyciel to zdecydowanie tak jak gary napisał nauczyciel, samemu jest o wiele trudniej zachować systematyczność oraz popełnia się głupie błędy, dodatkowo nauczyciel będzie ci podsuwał utwory o dopasowanym poziomie trudności do aktualnych umiejętności. Ja zacząłem od keybordu kupionego za niewielkie pieniądze na olx koszt nie przekroczył kwartalnego wynajmu a instrument posłużył ponad rok. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szerszung Opublikowano 1 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2019 Kiedyś grałem prawie zawodowo i usłyszałem jedną rzecz, że muzyk w większości przypadków zostaje alkoholikiem 😎 Co do stwierdzenia, że gitara jest "łatwiejsza" od pianina się nie zgodzę gdyż próbowałem jednego i drugiego i gitara mnie przerosła 😉 Chociaż zostałem przy akordeonie i nie żałuję dla mnie jeden z najpiękniejszych brzmień ... trochę "odczarowany" przez Wyrostka. Muzyka rozwija nie tylko palce ale również dobre ćwiczenie dla muzgu😁 Graj ucz się a niejedna panna będzie wzdychać do Ciebie w rytm muzyki a i jeszcze kiedyś może dzieci zarazisz i będą również chciały się uczyć. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marttino Opublikowano 24 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2019 Na początku zacznij od tego😂😂 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitrx Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) Czy ktoś uczył sie może gry na instrumencie w późniejszym wieku? Sam zastanawiam się czy jest to mozliwe. Mianowicie od zawsze chciałem nauczyć się gry na perkusji. Ale nie było czasu, pieniędzy, potem miejsca. Aktualnie jestem już pod 30stkę i zastanawiam się czy uczyć się gry. https://drumstore.pl/pl/ Lepiej samodzielnie ćwiczyć czy wziąć sobie kilka zajęć z instruktorem? Edytowane 30 Lipca 2019 przez Pitrx (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salat Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Zależy na jaki efekt tej nauki liczysz, ja po czterdziestce zacząłem naukę gry na klawiszach i mam z tego sporo frajdy ale nie oczekuje jakiś spektakularnych efektów, tak po prostu umieć cos zagrać. Natomiast czy na samouka czy z nauczycielem odpowiem ci że zdecydowanie z nauczycielem, po pierwsze większa mobilizacja do ćwiczeń, a po drugie sam będziesz popełniał masę błędów na które nikt ci nie zwróci uwagi. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 (edytowane) 10 godzin temu, Pitrx napisał: Czy ktoś uczył sie może gry na instrumencie w późniejszym wieku? Ja również dołożyłem piano w wieku 34. Co prawda wcześniej grałem już na gitarze i bębnach więc podstawy teorii muzyki jakieś tam mam. Patrząc po sobie i swoich znajomych, śmiało stwierdzam, że to jak najbardziej wykonalne. Oczywiście na poziom światowego mistrzostwa trochę już późno ale do grania dla siebie lub we własnym zespole to nigdy nie jest za późno. Podpisuję się pod postem kolegi @salat - tylko z nauczycielem - zwłaszcza początki. Oglądanie materiałów video nie wyłapie u Ciebie złego dosiadu, pozycji, układu rąk... nawet same pałki można trzymać źle Potem postępy zależą już nie tak bardzo od Twojego wieku (czy to nie super?) tylko od tego ile ćwiczysz, a ćwiczyć nie zawsze musisz z prawdziwym zestawem. Pałki, pad i metronom Twoim cichym i najlepszym przyjacielem. Gorąco zachęcam do spróbowania i nie poddawania się! Początki wszystkiego są trudne - nawet na moto 😉 Edytowane 29 Lipca 2019 przez gary (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid Xrv Opublikowano 31 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2020 (edytowane) https://m.youtube.com/watch?v=mcHGqKMx1OQ Edytowane 31 Grudnia 2020 przez Dawid Xrv (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi