Skocz do zawartości

Historia edycji

gary

gary

10 godzin temu, Pitrx napisał:

Czy ktoś uczył sie może gry na instrumencie w późniejszym wieku?

Ja również dołożyłem piano w wieku 34. Co prawda wcześniej grałem już na gitarze i bębnach więc podstawy teorii muzyki jakieś tam mam.

Patrząc po sobie i swoich znajomych, śmiało stwierdzam, że to jak najbardziej wykonalne. Oczywiście na poziom światowego mistrzostwa trochę już późno ale do grania dla siebie lub we własnym zespole to nigdy nie jest za późno. Podpisuję się pod postem kolegi @salat - tylko z nauczycielem - zwłaszcza początki. Oglądanie materiałów video nie wyłapie u Ciebie złego dosiadu, pozycji, układu rąk... nawet same pałki można trzymać źle :)

Potem postępy zależą już nie tak bardzo od Twojego wieku (czy to nie super?) tylko od tego ile ćwiczysz, a ćwiczyć nie zawsze musisz z prawdziwym zestawem. Pałki, pad i metronom Twoim cichym i najlepszym przyjacielem.

Gorąco zachęcam do spróbowania i nie poddawania się! Początki wszystkiego są trudne - nawet na moto 😉

gary

gary

10 godzin temu, Pitrx napisał:

Czy ktoś uczył sie może gry na instrumencie w późniejszym wieku?

Ja również dołożyłem piano w wieku 34. Co prawda wcześniej grałem już na gitarze i bębnach więc podstawy teorii muzyki jakieś tam mam.

Po sobie i swoich znajomych patrząc śmiało stwierdzam, że to jak najbardziej wykonalne. Oczywiście na poziom światowego mistrzostwa trochę już późno ale do grania dla siebie lub we własnym zespole to nigdy nie jest za późno. Podpisuję się pod postem kolegi @salat - tylko z nauczycielem - zwłaszcza początki. Oglądanie materiałów video nie wyłapie u Ciebie złego dosiadu, pozycji, układu rąk... nawet same pałki można trzymać źle :)

Potem postępy zależą już nie od Twojego wieku (czy to nie super?) tylko od tego ile ćwiczysz, a ćwiczysz nie zawsze musisz z prawdziwym zestawem. Pałki, pad i metronom Twoim cichym i najlepszym przyjacielem.

Gorąco zachęcam do spróbowania i nie poddawania się! Początki wszystkiego są trudne - nawet na moto 😉

• Dodaj nową pozycję...