Kumplaczek
Czołem!
Na wstępie zaznaczę, że jestem zupełnym laikiem w temacie. Jak wspominałem w sekcji "powitanie" wybieram się dopiero na kurs. Czytałem, że na takie jazdy warto posiadać już własne rękawice, kask oraz kurtkę. Chciałbym poznać Wasze zdanie w tym temacie, co jest niezbędne a co nie, i czy coś pominąłem.
Jeśli chodzi o motocykl, to nie mam pewności czy uda mi się go kupić od razu po zdaniu egzaminu, jeśli to wypali to zerkam na Suzuki Bandit, w związku z tym, nie chciałbym mrozić kasy i kupować odzieży drogiej, żeby potem leżała w szafie. Powiedzmy, że kask i rękawice motocyklowe miałyby być docelowe, natomiast kurtka tylko i wyłącznie na kurs i powiedzmy pierwsze tygodnie jazdy. Mój budżet oscyluje na poziomie ok. 1000 zł za całość, i tutaj proszę o szczere wypowiedzi i porady, czy jest to do zrealizowania. Z góry dziękuję i pozdrawiam.
@edit zdążyłem zauważyć, że część forumowiczów pracuje lub prowadzi sklepy motoryzacyjne. Jeśli któryś z członków wykaże się cierpliwością co do mojej osoby i chęcią odpowiedzenia na jakąś pulę pytań to będę bardzo wdzięczny i podjadę gdzie trzeba : )