Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Yamaha YZF 600R Thundercat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Może woli chłopców? :-o

Bankowo bo ostatnio lody w maku stawia ... ale rozgryzłem ten podtekst ! :biggrin:

Opublikowano

A myślałam że to twoja kociczka, a nie kot

Ja to się nie znam na tych kocurach, może być i Gepard albo Gepardzica  :hihi:

Suchy mówisz, że jest różnica w pracy silnika na Mobilu?

Wydaje mi się, że to zależy od silnika. W poprzednim moto miałem Motula i było super cicho, w tym moto się to nie sprawdziło, Mobil przebija Motula w 100%

Bankowo bo ostatnio lody w maku stawia ... ale rozgryzłem ten podtekst !

Ty już nie komentuj synek, w klubie jakiś czas temu ciągle mi donosiłeś alkohol, pewnie chciałeś mnie opić i zgwałcić  :hihi:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

Opublikowano

Jezeli chodzi o prędkość maksymalną to doczytałem się że Yamaha FZR 600 rozwija 215 km/h natomiast Yamaha YZF 600R 230 km/h. Myślę, że 15 km/h nie powinny niekomu zrobić większej różnicy natomiast wizualnie owszem. Jak dla mnie pod względem wyglądu bezapelacyjnie wygrywa Thundercat, ale jak wiadomo jest to kwestia gustu :biggrin:

3 sezony latałem fazerem 600 98r i nigdy nie chciał "pójść" więcej niż 215km/h bardzo miło wspominam moto , silnik niemalże ten sam , cichy bezawaryjny no i przebiegi między regulacjami zaworów to cieszyło najbardziej

Odszkodowania powypadkowe z polisy OC sprawcy za różne zdarzenia z ostatnich 19 lat , bezpłatna analiza sprawy , wypłacam zaliczki do 20 tys. zł na osobę po podpisaniu umowy , pokrywam wszelkie koszty sądowe , daję pisemną gwarancję wygranej sprawy sądowej.

Artur Jastrzębski
Dyrektor Generalny woj. Łódzkie
Europejskie Centrum Odszkodowań S. A.
606-342-812

Opublikowano (edytowane)

patrząc jak ostatnio jeździsz (w sensie, że szybko), w sumie na ten oplot szkoda kasy ;) i ogólnie na hamulce :biggrin:

Edytowane przez jaquzie (wyświetl historię edycji)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

3 sezony latałem fazerem 600 98r i nigdy nie chciał "pójść" więcej niż 215km/h bardzo miło wspominam moto , silnik niemalże ten sam , cichy bezawaryjny no i przebiegi między regulacjami zaworów to cieszyło najbardziej

O ile licznik nie przekłamuje, to Thundercat wyciąga 250km/h

patrząc jak ostatnio jeździsz (w sensie, że szybko), w sumie na ten oplot szkoda kasy i ogólnie na hamulce

To się nazywa DYNAMICZNA jazda  :riding:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Opublikowano

Nawet nie wiedziałem , że jest olej Mobil do motocykli :blink:

"Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu,,

Opublikowano

Przecież nie musi być do motocykli można wlać normalny samochodowy.

Opublikowano (edytowane)

Mobil Super 4T to bardzo popularny olej w Niemczech. Na większości stacji paliw można kupić.

Edytowane przez Jędrzej (wyświetl historię edycji)

wolę dwieście po mieście

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Regularnie staram się myć motocykl, ale dziś dodatkowo wyjąłem aparat :smile: Co prawda w motocyklu się nic nie zmieniło od czasu założenia oplotu, ale na dniach mają dojść klameczki regulowane  B)

thumb_flm_1371136381__dsc08537.jpg

thumb_flm_1371136404__dsc08539.jpg

thumb_flm_1371136418__dsc08536.jpg

thumb_flm_1371136433__dsc08526.jpg

thumb_flm_1371136450__dsc08519.jpg

thumb_flm_1371136461__dsc08545.jpg

thumb_flm_1371136477__dsc08546.jpg

Wygląda na to, że w 2014 roku będę nadal ujeżdżał 'kota', iż nie będzie mnie jeszcze stać na nową maszynę, więc będziemy się lepiej poznawać tym razem na torze  :riding:

Opublikowano

Na jaki tor zamierzasz jeździć?

Po nieba błękicie za*******am przez życie.

Opublikowano

Wygląda na to, że w 2014 roku będę nadal ujeżdżał 'kota', iż nie będzie mnie jeszcze stać na nową maszynę, więc będziemy się lepiej poznawać tym razem na torze  :riding:

W takim stanie jaki jest Twój egzemplarz to aż szkoda byłby się z nim rozstawiać ;)

Opublikowano

W takim stanie jaki jest Twój egzemplarz to aż szkoda byłby się z nim rozstawiać

Otóż to...dlatego też nie chcę go sprzedawać jeszcze, bo aż łezka się w oku kręci na samą myśl  :hihi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Doszły klameczki :smile: Raptem tydzień oczekiwania, wydane ok.100 PLN za parę - good deal uważam  ;)

thumb_flm_1372268951__dsc08564.jpg

thumb_flm_1372269115__dsc08566.jpg

thumb_flm_1372269129__dsc08567.jpg

Może dobór kolorów nie powala, ale lubię schludnie i estetycznie bez wodotrysków, więc powinno fajnie się wszystko komponować. Lada chwila, lada dzień będę montował - może jeszcze dziś?  :hihi: Policzyłem ostatnio spalanie i przy dzidowaniu całego baku 17 litrów Vervy 98, kocur spalił raptem równiutkie 5l/100km przy jeździe na 3/4 gwizdka. Jestem mega zadowolony z tego wyniku.

Opublikowano

Przyznam że ostatnio ten motocykl zaczął mi się podobać :smile:

A klameczki fajne, poproszę aukcję na priv :smile:

:P
Opublikowano

Piękną masz tą Yamahę :smile:.Pozazdrościć :smile:. i na dodatek mało pali:) Nic Tylko lać i jeździć ;))) 

Opublikowano

Przyznam że ostatnio ten motocykl zaczął mi się podobać

Jeżeli nie chcesz bana, to nawet nie mów, że Ci się nie podoba  :hihi:  (żarcik)

Piękną masz tą Yamahę .Pozazdrościć . i na dodatek mało pali:) Nic Tylko lać i jeździć )) 

No niestety serwisować też trzeba, dlatego niedługo poleci kot na jak co roczne synchro, regulację etc.  :riding:

Opublikowano

No niestety serwisować też trzeba, dlatego niedługo poleci kot na jak co roczne synchro, regulację etc.

Wiadomo ,że serwis musi być jak co roku :P :] Ale jak się dba to się ma :smile::P

Opublikowano (edytowane)

kolorek znakomity. takie są właśnie najładniejsze estetycznie - black + dodatek w kolorze motocykla - dobry wybór ;)

ps. nie chciałeś łamanych + regulowana długość klamki? np.

77d87b1fd4dc765bd9136706a1178e09.jpg

regulowana długość to już bajer, chociaż ja jeżdżę w złożonych - czyt. krótkich, ale łamanie w wypadku gleby się przydaje - nie kupujesz nowych klamek, które najczęściej się gną ;)

Edytowane przez jaquzie (wyświetl historię edycji)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Dobra cena. Ja za swoje zapłaciłem 160 PLN. Co do kolorystyki to mam takie same :smile:

wolę dwieście po mieście

Opublikowano

ps. nie chciałeś łamanych + regulowana długość klamki?

Łamane były za 2x większy pieniądz, dlatego skusiłem się na najtańszą opcję :smile: Twoje są bajeranckie jak najbardziej, ale wybrałem bardziej ekonomiczną wersję na test, bo nie wiem ile jeszcze pojeżdżę kotem.