Skocz do zawartości

Yamaha YZF 600R Thundercat

Suchy-wolk

Rekomendowane odpowiedzi

po co zamieniac arrowa na takkoni

Nie jeden się nabrał tak jak i Ty :smile: Arrow to tylko naklejka - to wydech za 70zł, bazujący na częściach z tłumika firmy ART :P Także jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia.

z każdym rokiem jakaś pierdółka, aż któregoś pięknego roku nie musimy kupować choinki, bo.. mamy moto jak choinka ;)

To chyba jakaś aluzja do mojej maszyny, ale nie uważam, że brnę w stronę wodotrysków.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

• 3 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Dawno nie odświeżałem tematu, tak więc należało by zdać pokrótce relację z jazdy na nowym zestawie :smile:

Mianowicie jeżeli chodzi o Takkoni, to nabite ma jakieś 1500km i wygląda na to, że będzie nam się dobrze współpracowało. Dużą zaletą jest idealnie dopasowana rura dolotowa i zestaw mocujący, a także dźwięk zasługuje na pochwałę, iż nie męczy ucha i dla mnie brzmi wystarczająco. Dodatkowym plusem jest dB-killer (wyjmowany za pomocą imbusa), który to przydaje się w niektórych sytuacjach.

Dołączona grafika

Jeżeli chodzi o kufer Kappy 53l, to jak najbardziej spełnia on swoje zadanie. Jest na tyle pojemny, że spokojnie zmieścimy wszystko na weekendowy wyjazd, dorzucając wszelkie podszewki do ubioru i dodatkowe spodnie motocyklowe, buty do codziennego użytku i w miarę możliwości kilka koszulek, bieliznę itd. W przypadku wypadów bez ciuchów, pomieścimy dwa kaski i kurtkę.

Ponad to, dorzuciłem jakiś czas temu TankPad firmy Keiti (przezroczysty, wersja R) i do tego kłódkę firmy Oxford.

Podsumowując: Jestem zadowolony z tej zabawki, wrzuciłem ostatnimi czasy trochę pieniędzy (pomijając zakup w ubiegłym roku) i mam nadzieję, że będzie mi długo służył, a na ulicach nie spotkamy tak fajnego egzemplarza :riding:

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

no co jak co ale Twój Takkoni w górnym zakresie obrotów brzmi rewelacyjnie - dobry zakupmasz fote tankpadu?

"Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska

masz fote tankpadu?

Niestety nie robiłem - to jest ten:

Dołączona grafika

Suchy w po wymianie tłumika robiłeś synchronizacje gaźników?

Nie, ale jeszcze w maju chcę to wykonać :smile:

Nie zauważyłem - to nie sportowy wydech, żeby od razu przestrajać silnik i odczuwać wzrost mocy :smile:

• 2 miesiące temu...

Dawno nie robiłem aktualizacji, a więc nadszedł i czas na mnie :smile:

W lipcu Thundercat przeszedł solidny przegląd - został wyczyszczony i wyregulowany, lagi wypucowane i zalane nowym olejem, ciśnienie w oponach wyrównane + dodatkowo korek od chłodnicy został zamówiony ze względu na ciągłe problemy z utrzymywaniem płynu w układzie chłodniczym. W ciągu ostatnich dni, założony został filtr powietrza K&N oraz nowa szyba firmy MRA ver. Racing (przyciemniona). Ponad to doszły takie małe detale jak nowa gumka od dźwigni zmiany biegów czy też nowe śrubki do szybki B)

Kilka fot z dzisiejszej zmiany szybencji:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Po wyjęciu prezentuje się mało sympatycznie :biggrin:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Porównanie dwóch wersji:

Dołączona grafika

I już z przyciemnionym bonusem:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

I jak wam się podoba? http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/bye.gif

P.S. W planach mam założenie oplotu na przód firmy HEL oraz krótkich klamek (sprzęgła/hamulca).

Czujesz jakis wzrost mocy na samym filtrze? Czy nie dusi Ci sie przy pewnych obrotach, bo widze, ze najpierw zrobiles regulacje, a pozniej wrzuciles filtr ?

Dużej różnicy na tę chwilę nie odczułem, ponieważ przejechałem tylko 25km na nowym filtrze :riding: Póki co na pewno Thundercat chodzi trochę płynniej i lepiej reaguje na manetkę gazu. Po dłuższych jazdach będę mógł ocenić czy się opłacało.

Co do regulacji to była przed wymianą i po wymianie też - potrzeba było bogatszej mieszanki.

Aha. Do sportowego filtra wypadaloby tez zainwestowac w DynoJety, wtedy efekt bedzie odczuwalny, kosztem spalania oczywiscie:D.

Nie włożyłem filtra K&N dla lansu czy wyższych osiągów - stary zwykły filtr trzeba by wymienić niedługo, więc kupiłem nowy w dobrej cenie. K&N praktycznie jest nie do zajechania przy dobrej konserwacji, więc wymianę filtra za sezon czy dwa mam z głowy :smile:

• 6 miesięcy temu...

Czujesz jakis wzrost mocy na samym filtrze? Czy nie dusi Ci sie przy pewnych obrotach, bo widze, ze najpierw zrobiles regulacje, a pozniej wrzuciles filtr ?

Przecież sam filtr nie da więcej mocy. Wielokrotnie było już o tym pisane... Jak już kiedyś wspomniałem, w którymś artykule bodajże w "Świecie motocykli" na przykładzie R6 2006 lub 2007 było to sprawdzane... Sam mogę to potwierdzić bo miałem filtr K&N w ZX9R czyli modelu na gaźnikach i w ZX10R czyli na wtrysku.

Jedyne po co opłaca się założyć K&N to fajniejszy dźwięk :P Miło słychać jak zasysane jest powietrze :biggrin: oraz czysta ekonomia - po każdym sezonie wyjmujemy filtr, pierzemy i wkładamy ponownie :smile:

Aha. Do sportowego filtra wypadaloby tez zainwestowac w DynoJety, wtedy efekt bedzie odczuwalny, kosztem spalania oczywiscie:D

To już prędzej, ale też zbytnio się nie opłaca w to inwestować :P Przy piłowaniu spalanie wzrośnie o litr a nawet dwa (jeden z użytkowników ZX9R o tym mówił) a efekty wcale nie są jakieś powalające ;)

K&N praktycznie jest nie do zajechania przy dobrej konserwacji, więc wymianę filtra za sezon czy dwa mam z głowy :smile:

Raczej już "dożywotnio" jak twierdzi producent :smile: Od siebie mogę dodać, że filtr w ZX9R prałem bodajże 2 razy, wcześniej był już z 2 lata (poprzedni właściciel częściej prał bo dużżżooo nakręcił km) i nie nosił śladów zużycia :P Więc patrząc na koszt filtra papierowego opłaca się kupić K&N :smile: Zwraca się max po 2 sezonach ;)

Co do Thundercata - super sprzęt - fajnie, że udało Ci się dorwać egzemplarz z końca w zasadzie produkcji :smile: Można powiedzieć, że ma same zalety :smile: Jedyna wada jak dla mnie - mógłby być ciut lżejszy ;) Ale też nie jest źle :smile:

Jedyna wada jak dla mnie - mógłby być ciut lżejszy

I tak i nie...  :decayed:  Wydaje mi się, że gdyby Thunder był lżejszy, byłby mniej stabilny na polskich drogach. Na pewno poprawiłaby się jazda w zakrętach, ale jazda na torze nie jest dla mnie priorytetem i cenie sobie komfort przy sportowym zacięciu, zatem na tę chwilę waga przeszkadza mi wyłącznie przy "parkingowych" manewrach  :riding:

• 1 miesiąc temu...
  • 1 miesiąc temu...

W sobotę odebrałem motocykl po wymianie przewodów na oplot firmy HEL (przód i tył) i powiem, że klamka w ogóle nie wpada, czuć konkretnie opór, brak wątpliwości aby przewody "puchły", a gwałtowne hamowania wydają się być prostsze. W dodatku został zalany nowy olej półsyntetyczny firmy Mobil1 i powiem szczerze, że tak mój kot dawno nie pracował - kultura pracy jest bardzo odczuwalna w porównaniu do Motula. Mój silnik kocha nowy olej  :riding:  Moje ucho także  ;)

Kilka fotek (jakość d*py nie urywa):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Łańcuszek nadal się trzyma, mimo najechanych kilometrów :smile:

Dołączona grafika

Hel na przodzie (mało widoczny)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Hel na tyle

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Zaczynam 3 sezon z Thundercatem i na razie nie mam zamiaru się z nim rozstawać  :riding: W głowie gdzieś tam głęboko jeździ GSX-R 750, ale póki pieniądz nie będzie odłożony, to będę cieszył się aktualnym motocyklem ile się da  :hihi:

DOPIESZCZONY KOT, TO DOBRY KOT  :gitara: