krzycho Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 a jak juz sie wykupi wszystkie gadżety to przyjdzie ochota na nowe moto i znowu gadżety koło sie zamyka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 30 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2012 po co zamieniac arrowa na takkoniNie jeden się nabrał tak jak i Ty Arrow to tylko naklejka - to wydech za 70zł, bazujący na częściach z tłumika firmy ART Także jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia.z każdym rokiem jakaś pierdółka, aż któregoś pięknego roku nie musimy kupować choinki, bo.. mamy moto jak choinka To chyba jakaś aluzja do mojej maszyny, ale nie uważam, że brnę w stronę wodotrysków. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzycho Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 z tym wydechem to zarcik bo wiedzialem ze to lipa teraz tez nikt ci nie uwierzy ze takkoni bo pewnie nalepke masz nową hehe http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszZR7 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Całkiem ładnie chodzi na nowym wydziorze 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Dawno nie odświeżałem tematu, tak więc należało by zdać pokrótce relację z jazdy na nowym zestawie Mianowicie jeżeli chodzi o Takkoni, to nabite ma jakieś 1500km i wygląda na to, że będzie nam się dobrze współpracowało. Dużą zaletą jest idealnie dopasowana rura dolotowa i zestaw mocujący, a także dźwięk zasługuje na pochwałę, iż nie męczy ucha i dla mnie brzmi wystarczająco. Dodatkowym plusem jest dB-killer (wyjmowany za pomocą imbusa), który to przydaje się w niektórych sytuacjach. Jeżeli chodzi o kufer Kappy 53l, to jak najbardziej spełnia on swoje zadanie. Jest na tyle pojemny, że spokojnie zmieścimy wszystko na weekendowy wyjazd, dorzucając wszelkie podszewki do ubioru i dodatkowe spodnie motocyklowe, buty do codziennego użytku i w miarę możliwości kilka koszulek, bieliznę itd. W przypadku wypadów bez ciuchów, pomieścimy dwa kaski i kurtkę. Ponad to, dorzuciłem jakiś czas temu TankPad firmy Keiti (przezroczysty, wersja R) i do tego kłódkę firmy Oxford. Podsumowując: Jestem zadowolony z tej zabawki, wrzuciłem ostatnimi czasy trochę pieniędzy (pomijając zakup w ubiegłym roku) i mam nadzieję, że będzie mi długo służył, a na ulicach nie spotkamy tak fajnego egzemplarza 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scOti Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 no co jak co ale Twój Takkoni w górnym zakresie obrotów brzmi rewelacyjnie - dobry zakupmasz fote tankpadu? 0 Cytuj "Motocykl to znak, że jego posiadacz nie utonął w szarości życia" Newsweek Polska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 masz fote tankpadu?Niestety nie robiłem - to jest ten: 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Suchy w po wymianie tłumika robiłeś synchronizacje gaźników? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Suchy w po wymianie tłumika robiłeś synchronizacje gaźników?Nie, ale jeszcze w maju chcę to wykonać 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Czyli zmienilo sie cos w pracy silnika po zmianie wydechu? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 24 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Nie zauważyłem - to nie sportowy wydech, żeby od razu przestrajać silnik i odczuwać wzrost mocy 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 24 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2012 Czyli rozumiem ze i regulacja nie jest mu potrzebna ale pewnie zrobisz dla swietego spokoju 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Dawno nie robiłem aktualizacji, a więc nadszedł i czas na mnie W lipcu Thundercat przeszedł solidny przegląd - został wyczyszczony i wyregulowany, lagi wypucowane i zalane nowym olejem, ciśnienie w oponach wyrównane + dodatkowo korek od chłodnicy został zamówiony ze względu na ciągłe problemy z utrzymywaniem płynu w układzie chłodniczym. W ciągu ostatnich dni, założony został filtr powietrza K&N oraz nowa szyba firmy MRA ver. Racing (przyciemniona). Ponad to doszły takie małe detale jak nowa gumka od dźwigni zmiany biegów czy też nowe śrubki do szybki Kilka fot z dzisiejszej zmiany szybencji: Po wyjęciu prezentuje się mało sympatycznie Porównanie dwóch wersji: I już z przyciemnionym bonusem: I jak wam się podoba? http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/bye.gif P.S. W planach mam założenie oplotu na przód firmy HEL oraz krótkich klamek (sprzęgła/hamulca). 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MateuszZR7 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Na oryginalnej szybie Thunder dobrze wyglądał, a teraz wygląda jeszcze lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedes900 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Czujesz jakis wzrost mocy na samym filtrze? Czy nie dusi Ci sie przy pewnych obrotach, bo widze, ze najpierw zrobiles regulacje, a pozniej wrzuciles filtr ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Czujesz jakis wzrost mocy na samym filtrze? Czy nie dusi Ci sie przy pewnych obrotach, bo widze, ze najpierw zrobiles regulacje, a pozniej wrzuciles filtr ? Dużej różnicy na tę chwilę nie odczułem, ponieważ przejechałem tylko 25km na nowym filtrze Póki co na pewno Thundercat chodzi trochę płynniej i lepiej reaguje na manetkę gazu. Po dłuższych jazdach będę mógł ocenić czy się opłacało. Co do regulacji to była przed wymianą i po wymianie też - potrzeba było bogatszej mieszanki. 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedes900 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Aha. Do sportowego filtra wypadaloby tez zainwestowac w DynoJety, wtedy efekt bedzie odczuwalny, kosztem spalania oczywiscie:D. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 27 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Aha. Do sportowego filtra wypadaloby tez zainwestowac w DynoJety, wtedy efekt bedzie odczuwalny, kosztem spalania oczywiscie:D. Nie włożyłem filtra K&N dla lansu czy wyższych osiągów - stary zwykły filtr trzeba by wymienić niedługo, więc kupiłem nowy w dobrej cenie. K&N praktycznie jest nie do zajechania przy dobrej konserwacji, więc wymianę filtra za sezon czy dwa mam z głowy 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Michał_ Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Czujesz jakis wzrost mocy na samym filtrze? Czy nie dusi Ci sie przy pewnych obrotach, bo widze, ze najpierw zrobiles regulacje, a pozniej wrzuciles filtr ? Przecież sam filtr nie da więcej mocy. Wielokrotnie było już o tym pisane... Jak już kiedyś wspomniałem, w którymś artykule bodajże w "Świecie motocykli" na przykładzie R6 2006 lub 2007 było to sprawdzane... Sam mogę to potwierdzić bo miałem filtr K&N w ZX9R czyli modelu na gaźnikach i w ZX10R czyli na wtrysku. Jedyne po co opłaca się założyć K&N to fajniejszy dźwięk Miło słychać jak zasysane jest powietrze oraz czysta ekonomia - po każdym sezonie wyjmujemy filtr, pierzemy i wkładamy ponownie Aha. Do sportowego filtra wypadaloby tez zainwestowac w DynoJety, wtedy efekt bedzie odczuwalny, kosztem spalania oczywiscie:D To już prędzej, ale też zbytnio się nie opłaca w to inwestować Przy piłowaniu spalanie wzrośnie o litr a nawet dwa (jeden z użytkowników ZX9R o tym mówił) a efekty wcale nie są jakieś powalające K&N praktycznie jest nie do zajechania przy dobrej konserwacji, więc wymianę filtra za sezon czy dwa mam z głowy Raczej już "dożywotnio" jak twierdzi producent Od siebie mogę dodać, że filtr w ZX9R prałem bodajże 2 razy, wcześniej był już z 2 lata (poprzedni właściciel częściej prał bo dużżżooo nakręcił km) i nie nosił śladów zużycia Więc patrząc na koszt filtra papierowego opłaca się kupić K&N Zwraca się max po 2 sezonach Co do Thundercata - super sprzęt - fajnie, że udało Ci się dorwać egzemplarz z końca w zasadzie produkcji Można powiedzieć, że ma same zalety Jedyna wada jak dla mnie - mógłby być ciut lżejszy Ale też nie jest źle 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 Jedyna wada jak dla mnie - mógłby być ciut lżejszy I tak i nie... Wydaje mi się, że gdyby Thunder był lżejszy, byłby mniej stabilny na polskich drogach. Na pewno poprawiłaby się jazda w zakrętach, ale jazda na torze nie jest dla mnie priorytetem i cenie sobie komfort przy sportowym zacięciu, zatem na tę chwilę waga przeszkadza mi wyłącznie przy "parkingowych" manewrach 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Fajny cat oplot polecam poprawia heble 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2013 W sobotę odebrałem motocykl po wymianie przewodów na oplot firmy HEL (przód i tył) i powiem, że klamka w ogóle nie wpada, czuć konkretnie opór, brak wątpliwości aby przewody "puchły", a gwałtowne hamowania wydają się być prostsze. W dodatku został zalany nowy olej półsyntetyczny firmy Mobil1 i powiem szczerze, że tak mój kot dawno nie pracował - kultura pracy jest bardzo odczuwalna w porównaniu do Motula. Mój silnik kocha nowy olej Moje ucho także Kilka fotek (jakość d*py nie urywa): Łańcuszek nadal się trzyma, mimo najechanych kilometrów Hel na przodzie (mało widoczny) Hel na tyle Zaczynam 3 sezon z Thundercatem i na razie nie mam zamiaru się z nim rozstawać W głowie gdzieś tam głęboko jeździ GSX-R 750, ale póki pieniądz nie będzie odłożony, to będę cieszył się aktualnym motocyklem ile się da DOPIESZCZONY KOT, TO DOBRY KOT 1 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaJaga Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 A myślałam że to twoja kociczka, a nie kot 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Suchy mówisz, że jest różnica w pracy silnika na Mobilu? No oplocik fajne wygląda i jeszcze lepiej się pewnie sprawuje. ładny kociak. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 A myślałam że to twoja kociczka, a nie kot Może woli chłopców? :-o Hyhy 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi