Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Yamaha YZF 600R Thundercat

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czytałem przed zakupem maszyny, że jest słabe światło mijania. Prawdopodobnie ktoś musiał wymienić żarówkę u mnie, bo świeci moim zdaniem dobrze, a nawet bardzo dobrze i tak samo jest w przypadku światła drogowego. Przez szybkę nie dojrzałem żadnego napisu na żarówce, co by świadczyło, że jest to markowy produkt - więc trudno mi się teraz odnieść do artykułów z internetu.

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ładny bardzo tylko na zdjęciach wydaje się bardzo duży ten kot. Wygląda jakby był większy od Bandita. :biggrin:

Opublikowano

Nowe dwie skromne fotki, na jednej widać założony Zipser:

Dołączona grafika

Na drugiej, nowa torba na bak, która okazała się bardzo przydatna firmy Kappa:

Dołączona grafika

Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości winfakt_logo_sygnatura.png

Opublikowano

ta torba jest na magnesy, pasy, czy jedno i drugie?:smile: Opisz ów nabytek tutaj, albo w jakimś dziale z akcesoriami. Już dawno myślałem o czymś w tym stylu :> Jaka cena?

Opublikowano

Postaram się jutro zrobić mini-recenzję takiej torby, ponieważ już kilka osób z otoczenia planuje zakup takiego dodatku do motocykla. Jeżeli uda się bez przeszkód dotrzeć do Radomia jutro, to w takiej trasie na pewno zdążę się zapoznać z tą torbą i powiem czy warto.Edit: Torba na magnesy i na paski osobno. Na krótkie trasy starczy magnes (trzyma mocno).

Opublikowano

ta torba jest na magnesy, pasy, czy jedno i drugie?:smile: Opisz ów nabytek tutaj, albo w jakimś dziale z akcesoriami. Już dawno myślałem o czymś w tym stylu :> Jaka cena?

ffojtus, taki temat już powstał w dziale "Części, akcesoria, odzież, prasa" :smile: Z pewnością Suchy właśnie tam opisze swój nowy zakup.

Opublikowano

Spalanie stoi na przyzwoitym poziomie, wczoraj i dzisiaj obliczałem Dołączona grafika

Na trasie Łódź>Tomaszów Mazowiecki>Radom i z powrotem - na 16 litrach przejechałem 315km, co daje wynik ok.5,07 litra na 100km

Na pół trasie Łódź>Stryków>Łęczyca, z powrotem i po mieście - na 16 litrach przejechałem niecałe 300km, co daje wynik ok.5,6 litra na 100km

Ciekawe jak prezentuje się wynik na samym mieście, ale myślę, że ok.6-6,5 litra na setkę przy ostrzejszej jeździe.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Pochwale się nowych wydechem, ponieważ kilka osób pozytywnie go oceniło. Był to wydeszek powypadkowy, trochę dziurawy, z połamaną i spaloną wełną w środku. Należało więc roznitować tłumik, wyczyścić i okleić powłokę plastikową imitującą Carbon, a kolejno nakleić nową folię/naklejkę carbonową firmy 3M. Jestem zadowolony z efektu, poza opaską, która była robiona na "spontan", aby tylko dzisiaj wydechu mi nie urwało na trasie :biggrin:

Po powrocie z Bełchatowa i od rodzinki, trzasnąłem na szybko fotkę z założoną "tuningową" naklejką ARROW Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Opublikowano

Spalanie stoi na przyzwoitym poziomie, wczoraj i dzisiaj obliczałem Dołączona grafika

Na trasie Łódź>Tomaszów Mazowiecki>Radom i z powrotem - na 16 litrach przejechałem 315km, co daje wynik ok.5,07 litra na 100km

Na pół trasie Łódź>Stryków>Łęczyca, z powrotem i po mieście - na 16 litrach przejechałem niecałe 300km, co daje wynik ok.5,6 litra na 100km

Ciekawe jak prezentuje się wynik na samym mieście, ale myślę, że ok.6-6,5 litra na setkę przy ostrzejszej jeździe.

spalanie zależy od tego z kim latasz,nie ma znaczenia czy miasto czy trasa,łyknie 7-8 a nawet więcej
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dawno nie aktualizowałem tego wątku, a często aktualizuję swój zbiór o nowe zdjęcia. Poniżej ostatnie dwie, które wykonał Jacek (dzięki za ciekawe ujęcia):

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Muszę się przyznać, że im dłużej jeżdżę tym motocyklem, tym bardziej go lubię. W tym sezonie (od połowy sierpnia) nabiłem sobie ok.3000km i dopiero teraz się oswajam z jego możliwościami :P W planach mam zamontowanie kufra centralnego.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

hehe 3 godziny testowania, albo bym psami poszczuł albo darmo go wam oddał żebyście tylko spokoju trochę dali - żarcik- pozdrawiam i gratuluję uporu

Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ :ph34r:

Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Odświeżę nieco temat, iż przez okres zimowy wiele się zmieniło :smile: Jedna z ważniejszych zmian, to montaż stelażu + płyty + kufra 53l. firmy Kappa. Standardowo wymieniłem wszystkie płyny i materiały eksploatacyjne, tj. 4x klocki z przodu, olej Motul 5100 pół-syntetyk, filtry, 4x świece NGK, płyn chłodniczy, płyn hamulcowy itp.

W planach mam jeszcze:

- zmianę kloszy od kierunkowskazów na białe (aby pasowały do odblasków kufra)

- zmianę klamki sprzęgła oraz hamulca na regulowane, krótsze i praktyczniejsze

- zmianę tłumika z rurą dolotową

- zmianę szybki na turystyczną

Na dniach postaram się dostarczyć kilka świeżych fotek - niestety nie posiadam żadnych, gdy maszyna była rozebrana, ponieważ w garażu "cimno i zimno" :smile:

P.S. Jak myślicie - Czy ta Yamaszka będzie wyjątkowa? :riding:

Opublikowano

Widać ze yamahe robisz pod siebie wiec będzie wyjątkowa. Ale z tego co zauważyłem dodajesz jej elementy turystyczne przez co gubi sportowe zacięcie. Turystyczna szybka kufer

Opublikowano

Ale z tego co zauważyłem dodajesz jej elementy turystyczne przez co gubi sportowe zacięcie. Turystyczna szybka kufer

Generalnie to przepadam za maszynami sportowo-turystycznymi, stąd takie modyfikacje z mojej strony. Poza tym nie będę robił nic na siłę i bardzo cenie sobie estetykę, czasem bardziej od funkcjonalności :smile:

Opublikowano

jak dla mnie, idziesz w dobrą stronę :riding:

przynajmniej nie tylko mi będą wrzucać i marudzić, że "zepsułem" moto jeżdżąc z kufrem :laugh2: (kij im w oko http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/bye.gif a potem taki sam marudzi, że z kaskiem wszędzie musi chodzić, i nie ma gdzie piwa schować po zakupach ;) )

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Łysy grzywką...tego nie słyszałem Dołączona grafika

łysy grzywką o kant kuli --> tak brzmi oryginał :smile:

Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ :ph34r:

Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja.

Opublikowano

Zrobiłem jedną fotkę telefonem, gdy byłem na małej przejażdżce, która zakończyła się po tym jak się zorientowałem, że nie mam przednich kierunkowskazów http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/woot.gif

Dołączona grafika

Opublikowano

a gdzie Te piękne plastiki? Mam nadzieję ze tylko na chwilę je ściągnąles. :sad2:

Opublikowano

Nie zakładałem ich jeszcze, ponieważ są uwalone i wymagają tzw. pielęgnacji, na którą przyjdzie czas w następny weekend prawdopodobnie :smile:

Opublikowano

Trzeba przyznać, że sprzęcik bardzo Fajny :)A centralny kuferek nie jest złym pomysłem :smile:

LwG!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

W najbliższych dniach Yamaszka doczeka się nowej naklejki na bak (tankpad), przezroczystych kloszy na kierunkowskazy oraz nowego wydechu firmy Takkoni :smile: Myślę, że po w/w zmianach mój Thundercat będzie ukończony i w pełni gotowy na kilka następnych sezonów - zaczynam odczuwać, że mój portfel mocno schudł :whistling: Jak tylko mi się uda, wykonam świeże zdjęcia, aby zaprezentować ukończone prace :riding:

Opublikowano

Thunder ładnie się prezentuje, widać ile pracy trzeba włożyć by być zadowolonym z końcowego efektu i cieszy mnie jeszcze fakt, że nie tylko ja mam świra na punkcie ulepszania maszyny :decayed:

Opublikowano

z każdym rokiem jakaś pierdółka, aż któregoś pięknego roku nie musimy kupować choinki, bo.. mamy moto jak choinka ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆