Bemol Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 I tylko niech mi nikt nie mówi że nie śmigał w ostatni weeekend 0 Cytuj yamaha-stars.pl
JohnnY Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Ja śmigałem byłe w Bełchatowie i górce Kamińsk A ty chwal się gdzie byłeś bo może masz jakieś fajne miejsce do obejrzenia a słyszałem że ten weekend też ma być ładny. 0 Cytuj
pafcio Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2012 jasne że jeździłem i w poniedziałek też ,a potem już graty trzeba było wozić, to już puszką 0 Cytuj
Bemol Opublikowano 22 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2012 Ktoś z wolnobieżnych wybiera się na Motomiłołaje ? 0 Cytuj yamaha-stars.pl
miqul Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 Z żalem i przymusem pogodowym 4 grudnia zakończyłem sezon 0 Cytuj
Gucio1989 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2012 i tak zes w przeciweinstwie do mnie niezle dociągną:D 0 Cytuj
miqul Opublikowano 8 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2012 Przerzuciłem się na rower 0 Cytuj
Micek1968 Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2013 No i jak? Chromy wypucowane przed wiosną?... Jeszcze jakiś miesiąc może półtora i na drogę... 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL
Bambrys Opublikowano 20 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2013 Moto już w pełni gotowe... nawet zacząłem już sezon! Otóż przejechałem z miejsca zimowania w Zgierzu do Liberty na serwis i po kilku dniach w odwrotną stronę. Szczęśliwie nie było śniegu - jakiś 1 stopień na plusie i dość sucho. Tylko ludzie w puszkach i na przystankach patrzyli jak na wariata...ale w końcu się nie mylili... :crash: 0 Cytuj
Bemol Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Chromy chromami, ale odwieczny dylemat: olej zmieniać przed czy zaraz po sezonie :help: ? A co do rozpoczęcia sezonu to chyba nie wcześniej jak pod koniec marca. Póki co zima trzyma :disgusted: 0 Cytuj yamaha-stars.pl
miqul Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Chromy chromami, ale odwieczny dylemat: olej zmieniać przed czy zaraz po sezonie :help: ? Gdzieś wyczytałem że lepiej dla silnika pod koniec sezonu. Dokładniej to czytałem o zimowaniu, bo niektórympewnie wypadnie kilka razy w sezonie zmienić olej. Czysty nowy olej silnikowi nie zaszkodzi a przepracowany nie musi zaszkodzić, ale na pewno ma swoje minusy.Utracone właściwości itp. Edytowane 22 Lutego 2013 przez miqul (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Bemol Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Gdzieś wyczytałem że lepiej dla silnika pod koniec sezonu Wyczytałem że są zwolennicy i przeciwnicy wymiany oleju tuż po i tuż przed. A gdzie ? Chociażby na forum które mam w stopce 0 Cytuj yamaha-stars.pl
Micek1968 Opublikowano 22 Lutego 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Jedna szkoła jest taka żeby zmieniać na koniec sezonu kiedy cały ten syf w silniku jest wymieszany i wszystko ładnie zejdzie a przez zimę będzie stał sobie na świeżym. A druga żeby przez zimę stał na tym starym bo to i tak już do wylania a na wiosnę się wymienia i tyle... A ja jestem zwolennikiem jeszcze jednej metody żeby wymianiać tak co 7-8 tys km.. 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL
Bemol Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 jestem zwolennikiem jeszcze jednej metody żeby wymianiać tak co 7-8 tys km. I dlatego że w poprzednim sezonie mniej więcej tyle nakręciłem zmiana mnie czeka. Nie jestem zwolennikiem ani jednych ani drugich. Nie potrafię tego znaleźć ale pewien koleś wysoko postawiony w koncernie produkującym oleje silnikowe nie wymieniał w swoim aucie oleju przez kilkanaście bodajże lat i wszystko było ok. Ale że aż takim ekstremistą nie jestem, wystarczy jak wymienię olej przed sezonem A w przyszłym może po ? 0 Cytuj yamaha-stars.pl
Piotr Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Nie potrafię tego znaleźć ale pewien koleś wysoko postawiony w koncernie produkującym oleje silnikowe nie wymieniał w swoim aucie oleju przez kilkanaście bodajże lat i wszystko było okChyba czytaliśmy to samo, bodajże na wykopie. 0 Cytuj
Bemol Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 (edytowane) Chyba czytaliśmy to samo, bodajże na wykopie. czyli, odnosząc się do tego kolesia, jesteśmy - delikatnie to ujmując - przewrażliwieni Edytowane 22 Lutego 2013 przez Bemol (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj yamaha-stars.pl
Piotr Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2013 Znalazłem => http://www.wykop.pl/link/702833/wielka-samochodowa-tajemnica/Nie róbmy offtopa i prośba do admina o wydzielenie wątku do nowego bo sam temat jest ciekawy. Zwłaszcza polecam poczytać komentarze :] 0 Cytuj
Bemol Opublikowano 23 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2013 Nie róbmy offtopa Wydaje mi się że takie tematy jak spotkania powinny być w HP. Chociaż z drugiej strony aktywność wolnobieżnych nie jest oszołamiająca i jakby ten temat przenieść do HP to już w ogóle byśmy się chyba nie odnaleźli 0 Cytuj yamaha-stars.pl
Bemol Opublikowano 3 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2013 Haloo ? Zbliża się wielkimi krokami wiosna. Jakaś wspólna ustawka? 0 Cytuj yamaha-stars.pl
pafcio Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Ja wygoniłem wczoraj pająki z wydechu.A ustawka z dziką roskoszą 0 Cytuj
Bemol Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 pafcio, to w tak zacnym gronie póki co jest nas dwóch chętnych Rośniemy w siłę :strong: 0 Cytuj yamaha-stars.pl
Micek1968 Opublikowano 4 Marca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Niech tylko się zrobi jakieś 10-15 na plusie żebym nie musiał szyby skrobać 0 Cytuj pozdrawiamMicek-----------Yamaha Virago XV 750 ' 1993----------------------Nice to Be Important, But More Important to Be NiceMOTOCYKLE-ZGIERZ.PL
pafcio Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Noo, bo takich dwóch jak nas trzech to nie ma ani jednego 0 Cytuj
Bemol Opublikowano 4 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2013 Czyli śledzimy z niepokojem pogodę 0 Cytuj yamaha-stars.pl
Rekomendowane odpowiedzi