Tomi Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Wiesz, nie chcę oszczędzać. Wolę kupić raz i mieć na długo. Nie chcę tańszych konstrukcji, które się pogną w najmniej odpowiednim momencie i sie motocykl wywali... Co do rolek to nie mam ich w motocyklu, ale to nie problem. Rolki to koszt 30-40zł. Miejsce do zamontowania też jest, więc tym bardziej problemu nie będzie. W razie czego się kupi. A że nie wiem jakie są różnice między podnośnikami i na jakie rzeczy trzeba patrzeć przy zakupie to zapytałem. 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arthur Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 http://allegro.pl/podnosnik-motocyklowy-z-regulacja-wysokosci-i2597978679.html ja myślałem o takim . 0 Cytuj "Jazda na motocyklu to najprzyjemniejsza rzecz jaką można robić w ubraniu,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 http://allegro.pl/stojak-podnosnik-pod-tylny-wahacz-motonita-gdansk-i2600807451.html ja mam podobny ale z metalowymi kółkami, jest bardzo dobrze wykonany, solidnie wygląda i dość wysoko podnosi. Jeśli nie kupię moto w tym sezonie mogę Ci pożyczyć, albo odsprzedać... prawie go nie używałem 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Ciężko coś kupić nie wiedząć co jest lepsze i dlaczego... A że głównie sam będę stawiać moto na podnośnik to wolę coś co będzie wygodne (a jeśli faktycznie te z rolkami są lepsze to wolałbym właśnie taki). 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Ciężko coś kupić nie wiedząć co jest lepsze i dlaczego... A że głównie sam będę stawiać moto na podnośnik to wolę coś co będzie wygodne (a jeśli faktycznie te z rolkami są lepsze to wolałbym właśnie taki). Może chcesz przetestować? Ktoś na pewno ma taki jak szukasz. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosiak Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 (edytowane) Ja mam taki jak pokazal Jarry i wytrzymal juz 5 sezonow u mogego ojca pod DL-em 650 i pod moja SV i nic mu nie jest wszystko idealnie i sam potrafie postawic na nim moto a cena najnizsza! nie ma co przeplacac... A i tak naprawde to przedni nie jest ci potrzebny wystarczy sam tyl nie popadajmy w paranoje chyba ze chcesz miec na jakies akcje serwisowe jak cos Edytowane 2 Września 2012 przez crosiak (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 2 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 w sumie ten na tył można użyć zawsze na przód 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 No właśnie się naczytałem, że przez zimę motocykl powinien stać tak, aby nie dotykał podłoża kołami (odpoczywają opony i sprężyny). Ile w tym prawdy to nie wiem. Nie wiem jak by miał ten podnośnik z tyłu trzymać przód... Przecież to by raz dwa spadło... 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 3 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Nie wiem jak by miał ten podnośnik z tyłu trzymać przód... Przecież to by raz dwa spadło... Chyba źle zrozumiałeś.... Chodziło o to, że stojak jest uniwersalny na przód i tył, możesz wymienić same końcówki. Nie oszukujmy się, ale stojak na przód przyda się tylko zimą, bo chyba nie jesteś mechanikiem aby grzebać 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerry Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 zmieniasz tylko końcówki... Tomi ja w zeszłą zimą nie miałem podnośnika i stał na oponach... średnio co dwa tygodnie przesuwałem go tak, aby gdzie indziej opona się stykała... Zastosowanie dwóch podnośników ma większy sens jak masz nówki opony... jeśli planujesz zmiane w nastepnym sezonie to bez przesady, możesz przesuwać. Ale jest na forum kilku ekspertów, którzy lepiej się na tym znają, więc poczekajmy na ich opinie Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 Coś takiego by mi odpowiadało: http://www.yamaha-pawelec.pl/pl/podnosniki-bursig Jednak trochę to drogawe (ponad 300$). 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 podnośniki na wahacz rysują wahacze, sprawdzone na mojej kawie http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/thumbdown.gif podnośnik na rolki jest bezpieczniejszy, i nie rysuje wahacza 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 (edytowane) bursig to już extremum ale genialne rozwiązanie - widziałem i testowałem "na żywo" jaquzie ma rację - jeśli paddock stand to na spoolsy, czyli roleczki wkręcane w wahacz - można to obsłużyć samemu, hyc i moto stoi na stojaku do tego są zdecydowanie stabilniejsze w punktach podparcia motocykla. To pod wahacz z łapkami z kątowników lubią się przesuwać i cała ta konstrukcja nie wzbudzała zaufania. pod przód też fajna sprawa - łapie sztycę i odciąża lagi - tyle, że już trzeba trochę miejsca więcej na podłodze na oba standy. Idelany do grzebania przy moto, ale nie niezbędny. Tył do obsługi (smarowanie łańcucha) znacznie przydatniejszy. Opony do garażowania - bez przesady - nominalne ciśnienie i co jakiś czas świerć czy pół obrotu koła i zima nie straszna Polecam te masywniejsze i sztywniejsze standy, z zastrzałami - będą znacznie stabilniejsze, no i... nie gną się w rękach Przydatnie i miło jak mają kółka/rolki - zdecydowanie łatwiej postawić dryndę na takich samemu - ja Olivę wrzucam sobie na taki stand jakby ważyła sześć kilo ... tu akurat pod monowahacz dobrze też, żeby miało toto wyjmowaną sztycę (lub łamany pałąk) zdecydowanie łatwiej chodzić dookoła i nie zajmuje tyle miejsca Edytowane 3 Września 2012 przez działkowy emeryt (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubon Opublikowano 3 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2012 tutaj masz duży wybór i porządny produkt rózne końcówki (adaptery) wymienne http://www.bikelift.net/en/department/57/Paddock-Stands.asp 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomi Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 Dzięki panowie za podpowiedzi. Pojadę na bajzel to może dostanę tam podnośnik i od razu rolki kupię. Szkoda, że tego bursig nie ma do sv To chyba znak, że trzeba wymienić moto na coś innego... 0 Cytuj Suzuki SV650S 2007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lubon Opublikowano 4 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 bike ligta mogę ci załatwić jesli nic innego nie wybierzesz 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Chce sobie kupić podnośnik żebym w swojej cbr mógł podnieś przód albo tył. Taki jest uniwersalny? http://allegro.pl/podnosnik-motocyklowy-stojak-350-kg-wysylka-24h-i2768552302.html 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 takim podnieszesz moto tylko za d*pę - do przodu potrzeba jeszcze pałąka z trzpieniem, który wetkniesz w sztycę główki ramy 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olo Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 A jak jest tutaj http://allegro.pl/podnosnik-motocyklowy-przod-tyl-komplet-i2745283070.html na tych łapkach nie podniesie się przodu w tym http://allegro.pl/podnosnik-motocyklowy-stojak-350-kg-wysylka-24h-i2768552302.html ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 pierwszy znam i użytkuję do swojej Olivy - mogę polecić, solidny wyrób. Drugi - wygląda ok, ale pytanie na ile chybotliwe będą te "łapki" pod lagi? nie znam, ale nie wygląda to jakoś specjalnie przekonująco. najlepszy do przodu jest jednak taki wsuwany w sztycę główki - lagi masz odprężone i możesz pokusić się o ich wysunięcie, czy demontaż koła... np taki (ale to tylko przykład) http://allegro.pl/podnosnik-pod-glowke-ramy-przod-motocyklowy-grip-i2749828629.html 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazek Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 A jak jest tutajTakie użytkuję. Koła wyjmiesz, lecz lag nie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio1989 Opublikowano 10 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 nie no dobra sprawa zwlaszcza teraz na zime zwlaszcza jesli ktos nie ma stopki centralnej wtedy stabilnie stoji i wiadomo oponki nam sie nie niszcza:) ja sobie sam zrobilem taki tylni podnosnik moze troche ukuty i ma kola od dzieciecego wuzka:) ale swoja role spelnia hehe jak zrobie foto to wrzuce:) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi