Munga Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zastanawiam się nad utworzeniem spotkań ludzi, którzy chcieliby pojeździć innym motocyklem bez zabawy w wypełnianie formularzy. O co chodzi? Spotyka się kilka osób, każdy przyjeżdża swoim moto, robimy roszadę i ruszamy w trasę. Tak na oko, 1h-2h kółeczka do zrobienia. Bez spiny, uwzględnić można wszystko jeśli chodzi o trasy. Nie chciałbym skreślać nikogo, ale jakoś trzeba odsiać "amatorów nowości". Warunek jeden, ale prosty do spełnienia: jesteś pierwszym właścicielem maszyny I nie, "pierwszy właściciel w Polsce" się nie liczy. Pytanie jest skierowane do tych, którzy mają moto, ale kochają je tak jak ja i ciągle im mało 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Powodzenia w znalezieniu kogoś kto odda obcemu swój motor. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Munga Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Właśnie takiego myślenia nie rozumiem. Ludzie oddają sobie na takich spotkaniach samochody warte 10, 20 razy tyle i potrafią Dziękuję za życzenia! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Pomysł spoko, ale ja niestety nikomu moto bym nie dał. Chyba, że widziałem jak jeździ po torze i tylko tam ewentualnie na sesje zapoznawczą. Na ulicy?! To trochę niebezpieczne w przypadku mojego "komarka" imho 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 (edytowane) Skoro bez żadnych formularzy to jak chcesz zabezpieczyć kwestie ewentualnych uszkodzeń? Pytam czysto teoretycznie, bo nie zaliczam się do grona pierwszych właścicieli 🙂 Edytowane 28 Kwietnia 2021 przez karwoj25 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Munga Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2021 Sądziłem, że dżentelmeńska umowa wystarczy w dzisiejszych czasach Tym bardziej, że mówimy tu o spotkaniu ludzi, którzy pracowali na swoje i wiedzą co ile kosztuje. Tak jak mówiłem na przykładzie spotkań samochodów. Rozumiem, że niektórzy jeszcze myślą tak jak Pan na tym filmiku: Tak wydaje mi się, że jak człowiek jedzie na zlot motocyklowy, to nie myśli o tym, że ktoś z motocyklistów w niego wjedzie. A zdarza się i tak, jak każdy czarny scenariusz - przypadek. Dlatego ja tam jestem optymistą i uważam, że skoro ja czyjś sprzęt docenię i uszanuję, to zakładam to samo w stosunku do użytkownika mojego moto 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Nie trzeba złej woli aby coś się wydarzyło. Wyegzekwujesz o kogoś pieniądze za utratę zniżek AC? Tak jak Piuriel napisał: na torze od biedy można komuś dać się garnąć kółko czy dwa. Ale na ulicy? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Munga Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Godzinę temu, marr napisał: Nie trzeba złej woli aby coś się wydarzyło. Wyegzekwujesz o kogoś pieniądze za utratę zniżek AC? Tak jak Piuriel napisał: na torze od biedy można komuś dać się garnąć kółko czy dwa. Ale na ulicy? Szczerze nie wiem jak można żyć, zakładając z automatu najgorszy scenariusz. Najwyraźniej zderzyłem się ze ścianą światopoglądową, której się już nie zmieni Temat zostaje otwarty dla chętnych, więc jak ktoś się znajdzie, wal śmiało. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartaCrystal Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Jest jeden warunek: na czas oddania dostaję w gotowce rownowartość swojego moto, i robie to samo, pozyczajac moto od kogos. Moto i żony/czy chłopa sie nie pozycza Nie sadze, ze od razu ktos chcialby szkape ukrasc, ale w przypadku szkody warto miec jednak jakies rozwiazanie w zanadrzu. Ano, i strata znizek OC/AC, tak, to tez moze zabolec. Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez MartaCrystal (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrozu Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 14 godzin temu, Munga napisał: Sądziłem, że dżentelmeńska umowa wystarczy w dzisiejszych czasach nie licz na to. znam wielu motocyklistow i praktycznie zaden z nich nie da swojego moto osobie ktorej nie zna. czesto nie daja nawet tym, ktorych znaja. i nawet nie chodzi o zaufanie, a przypadki losowe. wyegzekwowanie kasy na naprawe to jedno, a to, ze kupiles nowe moto w salonie, bo nie chciales uszkodzonego i nagle zostajesz z rozbitkiem. myslisz, ze ktos jeszcze doplaci Ci do straty wartosci? i to nie jest czarnowidztwo, tylko przewidywanie mozliwych scenariuszy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Munga Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Godzinę temu, MartaCrystal napisał: Moto i żony/czy chłopa sie nie pozycza Powiedz to ludziom uczęszczającym na "swingers party" Cóż, po odzewie "zainteresowanych" widzę, że cywilizowany świat istnieje tylko w mojej głowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jcb Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 (edytowane) Ciekawy masz obraz tego "cywilizowanego świata" gdzie ci którzy zapracowali na swój motocykl i znają wartość pieniądza ty tylko posiadacze nówki z salonu. Moim zdaniem poszanowanie cudzej własności wynosi się z domu wraz z wychowaniem a nie wyciąga z portfela. Znam wielu motocyklistów i dla każdego jego własna maszyna jest oczkiem w głowie niezależnie od tego gdzie i za ile była kupiona i żaden z nich nie pożyczyłby jej komuś kogo ledwo zna. Edytowane 29 Kwietnia 2021 przez jcb (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Munga Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Czy ja napisałem, że ten kto nie ma nówki z salonu nie zna wartości pieniądza? Nie. Napisałem, że to jest najprostsze kryterium. Tak samo masz przy jazdach testowych motocykla. Jak zaczniesz rozmowę w salonie od "czym się można u was przejechać?", to myślisz, że dostaniesz moto na testy? A jak przyjdziesz i powiesz "jestem zainteresowany tym modelem, macie może testówkę?" - uważasz, że sprzedawca podejdzie do tematu inaczej? Zresztą, mam wrażenie, że ten temat zaczyna wyglądać jak próba obronienia zdrady przed żoną w obecności kochanki. Nie ma zdania, do którego któraś ze stron się nie przyczepi 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Temat zostaje otwarty - znajdą się tacy, co nie pożyczą, ale pewnie i tacy, co pożyczą - i to jest w tym świecie najlepsze Ze swingers'ami pojechałeś ale trudno się nie zgodzić - wszystko jest dla ludzi 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Wrzucaj foty ze swingów motocyklowych. Może kogoś zachęcisz 2 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Munga Opublikowano 29 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2021 8 minut temu, Piuriel napisał: Wrzucaj foty ze swingów motocyklowych. Może kogoś zachęcisz Wychodzi na to, że najpierw muszę znaleźć równie głupiego jak ja Ale nazwę zacną skleiłeś 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartaCrystal Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2021 Swingersi, no zrobiło się wesoło nie probowalam, nie zamierzam, wiec raczej się w temacie (tym) nie wypowiem 😜 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi