art Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Witam, przejeżdżając przez Della miałem okazje wyruszyć w przejażdżkę z pod hali produkcyjnej Della, przez centrum miasta aż do Zgierza [MC Donald] widziałem na trasie parę motocykli, które miało specyficzne tablice rejestracyjne umieszczone bardzo głęboko pod błotnikiem i o innym kształcie niż wszystkie inne czyli prostokątne oznaczenie było napisane w linii ciągłej, poszukałem na tym forum lecz nie znalazłem konkretnego tematu dotyczącego tego rodzaju tablic, przy okazji zapytam o parę innych rzeczy: moje pytania: - jak się mają takie tablice do policji ? [tablice prostokątne] - czy kolega Stunt-EX robi i mocuje takie tablice ? , jeśli tak to poproszę o PW - załamywanie tablic kwadratowych jak się ma do policji ? co się mówi jak zatrzymają, i czy faktycznie załamana tablica o 45 stopni działa na fotoradar że nie może zrobić zdjęcia na tyle dobrego aby zawitał u nas mandat ? - czy używaliście maszynki do odwracania tablic ? widziałem w internecie i myślę o tym najchętniej zrobił bym te małe tablice rejestracyjne i szukam kogoś konkretnego do wykonania. pozdrawiam 0 Cytuj Lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 miejsce zamocowania i rozmiar motocyklowej tablicy jeśt ściśle określone przepisami "prawo o ruchu drogowym". Wymiary to 190×150 mm z tego co pamiętam a miejsce ma być ileś tam cm od nawierzchni, ma być poświetlona i w pełni czytelna. Nie ma od tego żadnych odstępstw. Jasne że ludzie robią różne rzeczy, ale pamiętaj też, że spotykasz na ulicy różnych milicjantów w razie czego odpowiadając: - jak się mają takie tablice do policji ? [tablice prostokątne] - problem, możesz stracić dowód i oberwać mandat - czy kolega Stunt-EX robi i mocuje takie tablice ? , jeśli tak to poproszę o PW - Paweł do tablicy - załamywanie tablic kwadratowych jak się ma do policji ? co się mówi jak zatrzymają, i czy faktycznie załamana tablica o 45 stopni - mówi się "Dzień Dobry" albo "beeeeeee" działa na fotoradar że nie może zrobić zdjęcia na tyle dobrego aby zawitał u nas mandat ? - może i nie może, ale zagięta tablica to "wiocha" - czy używaliście maszynki do odwracania tablic ? - tak, Zelmer, czasem tylko Braun 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LUBIANY Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 OJ OJ NO NO .nic dodać nic ujóąć 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 miejsce zamocowania i rozmiar motocyklowej tablicy jeśt ściśle określone przepisami "prawo o ruchu drogowym". Wymiary to 190×150 mm z tego co pamiętam a miejsce ma być ileś tam cm od nawierzchni, ma być poświetlona i w pełni czytelna. Nie ma od tego żadnych odstępstw. Jasne że ludzie robią różne rzeczy, ale pamiętaj też, że spotykasz na ulicy różnych milicjantów w razie czego to fakt, i znasz jakies historie co do tego co napisales ? - jak się mają takie tablice do policji ? [tablice prostokątne] - problem, możesz stracić dowód i oberwać mandatdzieki za konkretne info - załamywanie tablic kwadratowych jak się ma do policji ? co się mówi jak zatrzymają, i czy faktycznie załamana tablica o 45 stopni - mówi się "Dzień Dobry" albo "beeeeeee"Dzien dobry, byłby troche lepszy jakby ta odpowiedz była lepsza http://motocykle-lodz.pl/public/style_emoticons/default/angelnot.gif - czy używaliście maszynki do odwracania tablic ? - tak, Zelmer, czasem tylko Braunwole Philipsa 0 Cytuj Lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
działkowy emeryt Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 widziałem w internecie i myślę o tym najchętniej zrobił bym te małe tablice rejestracyjne i szukam kogoś konkretnego do wykonania. to jeszcze dodam Ci na koniec, że tablica MUSI być zaopatrzona w znaki legalizacyjne - w starego typu wyciśnięte w blasze numery i cyfry w kształcie pieczątki na środku, w nowego typu naklejkę zgodną z wklejką w dowód rejestracyjny i tło odblaskowe we wzorek "PL" ... posiadając inną - tracisz dowód rej i obrywasz mandat, tak więc jeśli myślisz o LEGALNYM tjuningowaniu tablicy rej - włóż to między bajki. 0 Cytuj ...z każdym dniem rośnie liczba ludków, którzy mogą pocałować mnie w d*pę.... ... dlaczego mężczyźni nie mają cellulitu...?!?!? ... bo to nieładne jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinGraczykLDZ Opublikowano 12 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 Kombinowanie z tablicą nie ma najmniejszego sensu. Załóżmy że będzie zagięta, każdy patrol policji się do tego przyczepi. Nawet jadąc zgodnie z przepisami. Oczywiście jeżeli podczas kontroli ją wyprostujesz to nie będzie najmniejszego problemu, jednak co w przypadku gdy się złamie. Tracisz dowód i narażasz się na dodatkowe koszty w wydziale komunikacji. Policjanci nie lubią takich zachowań. Znam sytuacje że od razu sprawdzają dokładny stan techniczny motocykla, głośność wydechu itd. Prawda jest że zawsze coś znajdą ... Z tego co pamiętam to Muodyv6 w swojej Hondzie ma urządzenie do chowania tablicy. Jednak nie jest zadowolony z tego urządzenia. Zapytaj go na PW to rozwieje wszystkie Twoje wątpliwości. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art Opublikowano 12 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 dzięki chłopaki za konkretne odpowiedzi, na takie cenię. pozdr 0 Cytuj Lubię jeździć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwutek Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 wiem że już po temacie --> ale po co kombinować z tablicą w ten sposób --> taniej wyjdzie wydrukować na papierze samoprzylepnym i taką blachę zapodać --> efekt ten sam [problem z władzami] 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muodyv6 Opublikowano 16 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Jeszcze mam to urządzenie lecz jest nie działające, i jakoś nie zachciewa mi się z tym działać. Bardziej to może posłużyć do śmiechu że się chowa i pokazuje jak star łars;d 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal_lc4 Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Generalnie to... nigdy nie widziałem Niemca,Belga czy Hiszpana ze złamaną,chowaną,przerabianą tablicą . Heh,polak to zawsze musi coś kombinować,może dlatego tylu wynalazców pochodzi z polski Za to ciekawostka... Francuzi mogą sobie tablice dorabiać jak zgubią lub zniszczą lub jest im za duża, w punktach dorabiania kluczy jak u nas w marketach mają jeszcze maszynki do drukowania tablicy. Powaga 1 Cytuj Supermoto se kupili... Terrorysty je&ane... SUPERMOTO LDZ Inspekcja Rowów Przydrożnych https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=aymt_homepage_panel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lans Opublikowano 3 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Generalnie to... nigdy nie widziałem Niemca,Belga czy Hiszpana ze złamaną,chowaną,przerabianą tablicą . Heh,polak to zawsze musi coś kombinować,może dlatego tylu wynalazców pochodzi z polski Za to ciekawostka... Francuzi mogą sobie tablice dorabiać jak zgubią lub zniszczą lub jest im za duża, w punktach dorabiania kluczy jak u nas w marketach mają jeszcze maszynki do drukowania tablicy. Powaga Itak, żaden madafaka nie podskoczy do Polaka !!! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrzejCBR Opublikowano 4 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 52 Debiec :-):-) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwutek Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Generalnie to... nigdy nie widziałem Niemca,Belga czy Hiszpana ze złamaną,chowaną,przerabianą tablicą . Heh,polak to zawsze musi coś kombinować,może dlatego tylu wynalazców pochodzi z polski Pewnie dlatego że nie ma tam jak u nas wyłudzania kasy za mandaty - np. --> prosta jak ch*j - 2 pasy ruchu i ograniczenie 40 km/h --> chyba tylko po to by zasilić budżet kasiorą z mandatów. 0 Cytuj Powyższy post jedynie wyraża opinię autora w dniu dzisiejszym.W dniu jutrzejszym ani w każdym innym następującym po tym terminie dniu - nie może on służyć przeciwko autorowi. Ponadto autor zastrzega sobie prawo i możliwość zmiany poglądów bez podawania przyczyny. Przed przeczytaniem należy skontaktować się z lekarzem lub farmaceutą. Po przeczytaniu jedynie z PSYCHIATRĄ Zawsze gdy zapier***am, boję się, się że z przeciwka spotkam takiego samego poje**a jak ja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komunikacja Opublikowano 5 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2012 Hej, tablice rejestracyjne motocyklowe zwyczajne mogą być tylko i wyłącznie dwurzędowe a miejsce i sposób mocowania tablic rejestracyjnych określa dokładnie Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 31 grudnia 2002 r. Pozdrawiam 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filet Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Pewnie dlatego że nie ma tam jak u nas wyłudzania kasy za mandaty - np. --> prosta jak ch*j - 2 pasy ruchu i ograniczenie 40 km/h --> chyba tylko po to by zasilić budżet kasiorą z mandatów. dobrze gadasz 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HAYABUSA Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 kolega wcześniej ładnie to ujął gięte tablice to wiocha 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcio Opublikowano 6 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2012 Jak chcesz tak bardzo chować tablice a przy kontroli mieć je widoczne i zauważalne to tańszym kosztem zamów sobie cos takiego http://allegro.pl/uniwersalna-chowana-tablica-rejestracyjna-uchwyt-i2469662854.html jedno klikniecie tablicy NIE MA! drugie JUŻ JEST ;p A jeśli nie szkoda ci kasy to zapodam coś takiego http://allegro.pl/chowana-tablica-ramka-moto-z-roleta-w-wa-i2452018987.html ---> KURTYNA W DÓŁ 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Opublikowano 15 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Właśnie zamontowałem w swoim vstromie tablicę rejestracyjną - kupiłem w Castoramie pręt z gwintem 5mm, wygiąłem go na kształt litery U, do tego 2 śrubki z łebkiem i gotowe. Dla pewności podkleiłem całość czarnym silikonem z gwintem pod śrubkami łącznie. Są też 2 nity po środku tablicy. Taki montaż daje mi pewność i spokój a to jest cenna rzecz 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi