Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Drugie moto - Cbr f4i 600 czy Yamaha r1 rn01 lub rn04?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie. Z racji, że nadchodzi nowy sezon wreszcie chciałbym coś kupić sobie większego. Do tej pory jeździłem MZ Etz 250. Przejeździłem nią w ruchu miejskim 3 lata, 5 000km zrobione, parę ekscesów było, z czego jedna gleba ale wyszedłem bez szwanku (tłok złapał) i wiem co z czym się je. Nie jestem osobą porywczą, mam trochę w głowie i wiem co z czym się je. Rozwarzam kupno 600 ale i 1000. 600 to tylko cbr a 1000 to moim zdaniem tylko warte jest R1. Budżet około 7000 zł ale nie o to się rozchodzi. Powiedzcie mi, z wlanego doświadczenia co byście wybrali, bo stoję między młotem a kowadłem. 

Opublikowano

Z takim budżetem dałbym spokój z R1, zostaje więc CBR.

GS500 icon3.png

Opublikowano
4 minuty temu, karwoj25 napisał:

Z takim budżetem dałbym spokój z R1, zostaje więc CBR.

No jest jedną r1 od mojego znajomego który być może będzie sprzedawał i od niego było by warto kupić jako coś, oleje, filtry, opony wymienił teraz, napęd przy końcu tylko jest. Nie gumuje, dwójki jie słychać, jedynie delikatnie kosz. Dał za nią 8000 zł ale dobrze żyjemy i mówi że za 7000 by sprzedał stąd pytam. Chcę na gaźniku moto i coś w nowszym stylu właśnie jak r1 czy f4, bo myślałem też nad f3 ale nieee, to już nie ta epoka... 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć. Moim zdaniem warto pójść o krok dalej i kupić 600, jak już opanujesz moc i zacznie jej brakować to będziesz mógł wtedy przesiąść się na litra.