Mario74 Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 (edytowane) Cześć Mam na imię Mariusz i motocyklami interesowałem się od lat młodzieńczych. W wieku 17lat żeby kupić swój pierwszy motocykl pracowałem całe dwa miesiące wakacji po 10-12godzin dziennie i dwa tygodnie w roku szkolnym oczywiście po szkole. Byłem tak zdesperowany że chytrości mogli by uczyć się ode mnie szkoci🤑. Po tych dwu i pół miesiącach ciułania i tak okazało się że budżet jest nie wystarczający bo poprzeczka była zawieszona wysoko czyli MZ ETZ 251e a Jawkę TS 350 mógłbym już mieć dawno bo były tańsze. Tyrać dalej już nie mogłem bo się prawdziwa szkoła zaczęła.Czyli pozostało jedno wyjście. Wszystkie moje chociaż była pokusa żeby czyjeś też 😈ruchomości poszły na bazarek 🤑. I dzięki temu udało się. Pierwsza niedziela i wyjazd na Łódzką giełdę wybór kandydata i umówienie się u mnie w domu na dokończenie transakcji. Dlaczego w domu? Ponieważ ja nigdy nie miałem nawet motorynki czy komarka i nie umiałem jeździć. Poza tym nie miałem prawa jazdy😝. Chłopak który mi sprzedawał mztę jak się dowiedział że to mój pierwszy motocykl to mu włosy stanęły dęba. Kiedyś były inne czasy obecnie niektórzy zaczynają od litra. W tym samym roku w grudniu zrobiłem prawo jazdy egzamin był na ,,motodromie" na Drewnowskiej. Po zdaniu teorii tak dowalił śnieg że egzamin praktyczny nie mógł się odbyć ale i tak wynik pozytywny🤪. Pojeździłem nią do końca szkoły i trzeba było sprzedać proza życia - rodzina i bezwolne zapisanie do wyścigu szczurów. Później trafiła się jeszcze jedna etzta ale i tak nie było na nią czasu i poszła na sprzedaż. No i w styczniu 2019r. nadarzyła mi się okazja kupić MZ ETZ 250 co prawda nie moja ulubiona 251 ale za dobre pieniądze i z papierami. Była w stanie agonalnym ale mimo wszystko jak ją zobaczyłem to wspomnienia powróciły. Później dziesięć miesięcy pracy weekendowej ok. 95% wykonałem własnoręcznie i pierwsza jazda uczucie nie zapomniane🤪. Tak mnie to ponownie wciągnęło że pod koniec października 2019r. postanowiłem kupić coś nowocześniejszego i wybór padł na MT09. Mimo iż to są dwa światy 9 to bandzior a jazda na emzecie i tak sprawia mi dużo frajdy i puki co jej nie sprzedam. Z sentymentu i tych setek godzin pracy przy niej chyba zostanie na zawsze.Yamaha to fajny motocykl jakich wiele a jadąc na etzecie i gdzie się tylko nie zatrzymam od razu pojawiają się ludzie do gatki. Najczęściej takie ,,stare chrupki" jak jai zwykłe tankowanie to 0,5h może potrwać ale to jest bardzo miłe. Jeżeli ktoś doczytał do końca to gratuluję! Teraz parę fotek pierwsza to stan zakupu etz druga po odbudowie trzecia - wiadomo Edytowane 30 Października 2020 przez Mario74 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MartaCrystal Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Ale historia i oba w tonacji niebieskiej. Pozdrawiam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marr Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Cześć Emzetka piękna. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 30 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2020 Czołem 😎 Jak przedmówca, znakomita MZ'tka 🤤 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ro6ert Opublikowano 31 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Października 2020 Emzetka wymiata, świetna robota ja byłem w obozie 350TS 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario74 Opublikowano 1 Listopada 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Dziękuję wszystkim za uznanie odnośnie MZtki . Wzbudziła u niektórych zainteresowanie więc podam link do mojego wątku na forum MZ KLUB POLSKA gdzie przy pomocy wiedzy kolegów z tamtego forum udało się ją odrestaurować. https://forum.mz-klub.pl/viewtopic.php?t=40191 ro6ert - miałem okazję w tamtych latach pojeździć 350TS kolegi i też jest ok.😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Uderzyłeś tym motocyklem w sentymenty i wspomnienia, stąd taki odbiór 🙂 Bardzo ładnie odbudowana, zwłaszcza ze stanu początkowego pokazanego na zdjęciu. Oglądam często tego rodzaju odbudowy i zazwyczaj dbałość o detale jest wyższa niż w fabryce, jeśli jest to renowacja na własne potrzeby 🙂 Tutaj zdjęcia z fabryki: Jak widać, trochę lepiej wyposażona manufaktura 🙂 MT09 to też ciekawy pomysł, tym bardziej że od MZ dzieli ją przepaść jak chodzi o osiągi 🙂 2 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocian Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Witam... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 1 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2020 Czołem! Bardzo ciekawa historia z tą emzetą. 1 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemol Opublikowano 4 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2020 Witam. A filmik o fabryce zadziwia 1 Cytuj yamaha-stars.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikado33 Opublikowano 14 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2020 Powitać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajmon Opublikowano 24 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2020 Hej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi