Munga
@gary
A ja to już uja na to kładę, że się tak bardzo brzydko wypowiem Mam kolegę, który zebrał jedzenie, chemię i inne duperele od ludzi, żeby dostarczyć do jakiegoś punktu. Nie przyjęli i nie ma teraz co z tym zrobić I nie mówię tu o starych łachach i innych badziewiach, które ludzie dają na różne zbiórki, tylko o zapakowanych świeżych rzeczach.
Dwa, rodzice tego samego znajomego zaoferowali wolne miejsce w swoim domu. Miały przyjechać 2 ukrainki [chyba bez dzieci]. Niestety, zabrakło na stanie 'wolnych' uchodźców i nie przyjechały xD
Generalnie konflikt taki sam jak covid. W TV jest strasznie, w internecie memy. Pomijam prawdziwe tragedie, gdzie ktoś faktycznie 'rykoszetem' dostanie. Akurat jego wojna doświadczy inaczej niż 'memiarzy', bezpiecznych w swoich piwnicach. Ale info sprzecznego jest tyle, że szkoda się tym emocjonować.
Jak już pisałem wyżej - Putin najlepiej jak tylko mógł wstrzelił się w okienko, aby ludzie grzali się właśnie nim, a nie covidem, który już nie zabija. Szkoda, że tak mało ludzi wzięło niebieską pigułkę od Morfeusza, zamiast czerwonej.
O wojnie nie wiem nic, poza faktem, że jest. Fajnie? Nie. Obchodzi mnie to? Wcale. I tak mój głos się nie liczy, więc czemu ja mam się liczyć z 'tym'?
A co do wszystkiego darmowego dla uchodźców: oczywiście. Rozdajcie wszystko, czego nie ma Darmowy żłobek dla Ukraińca? Spoko. Żłobek dla polskiego obywatela, pracującego uczciwie za 3k na rękę, który chce założyć rodzinę? Ale po co? 1,2k cebulionów i dziecko może zostać przyjęte. NA MIESIĄC. Wakacje? Masz dziadków? Fajnie. Nie masz, a oboje pracujecie? No cóż, 700-900zł tygodniowo za "półkolonie" od łebka. Także tego.
Jedyna rzecz jaka mnie zastanawia, to właśnie 'timing' tego wielkiego boom, jak i mocno zwiększone ruchy hamburgerów. Nie mówię tu o czasie PO wjeździe Putina, tylko przed. Głośno było na pół roku, albo i lepiej PRZED wojną na temat interesów jakie robił na ukrainie nie kto inny, jak syn obecnego prezydenta Bideta: Hunter Biden - ćpun w garniturze. Polecam sprawę wycieku dokumentów z jego laptopa. Generalnie ta sama metoda co z covidem Zatuszować natłokiem informacji i liczyć, że rozejdzie się po kościaciach. Tak jak sprawa Ghislaine Maxwell, której partner "powiesił się" w więzieniu, pod 24h nadzorem, w celi z kamerami. Akurat jak się wieszał, kamery były wyłączone, a klawisze nieobecni. Jean-Luc Brunel - skończył niedawno we francuskim więzieniu jak Epstein. Wszyscy oskarżeni o handel nieletnimi, gwałty i inne duperele powiązani z najbardziej wpływowymi ludźmi na świecie. Gates, Bezos, Jay-Z, Beyonce, Clinton, "Książę" Andrzej, Wexner, - ludzie, których zapamiętałem z 'listy świadków'. A "książę" został pozbawiony tytułów przez Elżbietę, za właśnie tę sprawę.
Także generalnie to co w TV, to dla plebsu. Prawdziwe przedstawienie jest w kuluarach tego teatru. Wypuścili nowe MMO, więc nie mam czasu na wiadomości Zrobi się pogoda, będzie moto. Tymczasem moi mili, do zobaczenia na spocie. Jak będę się wybierał, to odświeżę tamten temat, może chociaż zbijemy pionę