Matik
16 godzin temu, Wojtas napisał:Działa czy nie działa ważne i nie ważne. W razie przewrotki z nie narażeniem życia możemy dłużej oczekiwać na pomoc. Jest to hobby z lekkim ryzykiem. W zeszłym roku w październiku na złożenie ręki czekałem 6h. Ile teraz się czeka? W dzisiejszym czasie może bym nie miał ręki. Ręka, noga zawsze się przyda. Po co kusić los. Lekarze i tak mają na dziś dużo stresu pracy.
Kmy zdąży się nakręcić LWG
Zgadzam się w sumie z tym na na pomoc medyczną w razie czego będzie trzeba troszkę poczekać. Ogólnie cała formułka i podpieranie się prawem działa potwierdzić mogę na swoim przykładzie ale zawsze musisz założyć, że policjant zwyczajnie nie mogąc nic wystawi ci wezwanie do sądu by tam wydano decyzje o tym czy wyczerpałeś znamiona wykroczenia czy nie - wtedy jest czysty. Ogólnie ja na siłe nie szukam guza ale też nie możemy sobie pozwolić na to by wchodzono nam na głowe jak to w przypadku mandatów za myjnie samochodową czy zmianę kół. Jeśli zachowujemy odstęp i nie stoimy w grupie pitoląc o byle czym czyli zachowujemy rozsądek to samo powinna zobić policja. Wg. mnie to oni tu muszą wykazać się ogromnym profesjonalizmem a nie ładować mandat z najwyższej półki - 500zł to najwyższy mandat karny za wykroczenie przeciw ustawie epidemiologiczniej dla człowieka nie objętego kwarantanną.