Skocz do zawartości

Szukam moto na sezon 2020 Kawasaki Z750

TomekW

Rekomendowane odpowiedzi

https://www.olx.pl/oferta/kawasaki-z1000-CID5-IDDaMoN.html

Taki kwiatek znalazłem. Trudno się do czegoś przyczepić z wyglądu, malowanie prawie fabryczne oprócz plastiku przy siedzeniu, natomiast rok produkcji 2002? Nie dzwoniłem więc nie wiem. No a druga kwestia to cena, taka na nie za wysoka. Nie wiem czy wogóle zawracać sobie głowę.

Edit:

OK. Odpuszczam Z1000 bo nie sądzę żeby w tych pieniądzach można było kupić coś sensownego. Zostaje Z750 i jeśli będzie z tym problem to jest jeszcze opcja sv650n od 2003r.

Edytowane przez TomekW (wyświetl historię edycji)

A patrzyłeś na GSR600? Niecodzienny wygląd i świetne właściwości jezdne. Jak jeździsz do połowy obrotów, mało pali. A jak odkręcisz do czerwonego to zasuwa. Tylko nie da się połączyć obu rzeczy :P Zdecydowanie polecam. Bardzo wygodne moto i wg mnie lepsze od z750 jeśli o to chodzi. Jeździłem na obu, mniej więcej te same roczniki (~2009) także mam porównanie. Jeśli jednak chodzi o zapitalanie i bardziej sportowy pazur, to faktycznie Ztka przoduje. 750 bardziej elastyczne oczywiście, i takie bardziej zwarte od Suzi się wydaje. Jednak jeśli masz w nosie kręcenie najlepszych czasów na torach to wybrałbym wygodę. Dalej zajedziesz :) 

Oczywiście, że patrzyłem na GSR. Jednak zetka ma więcej mocy i większy moment przy niższych obrotach, a ja przesiadam się z CBR f4 więc byłaby różnica. No a w kwestii wygody, myślę że w porównaniu do f4 na zetce będzie mi wygodniej. Wreszcie rzecz najważniejsza niemal, wygląd. Poprostu zetka ma zajeisty kuper 😁 Fakt, że nie jest lekka ale GSR nie wiele lżejszy. Zetka ma według mnie więcej charakteru. Emocje w odbiorze motocykla przez motocyklistę też są ważne i dopasowanie charakterów 🙂

Nie przekonuje mnie wyglądem a te co już jako tako mi pasują to poza budżetem.

Z750 to dobry wybór! Kolega @MaDDoggY miał. Kiedyś nawet pojechaliśmy do Pragi i jego zetka wraz z pasażerką i kuframi radziła sobie super! Lekko sportowo też pociśniesz. Mnie osobiście odkryty piec się nie podoba, ale w tym moto jestem wstanie to zaakceptować. Każda źle serwisowana maszyna będzie miała bolączki, więc nie kieruj się opiniami, tylko musisz pojechać, sprawdzić moto i wtedy zdecydować... Powodzenia.

...

Spoko, za mną ta zetka łazi już od dwóch lat, a ostateczna decyzja o tym, że to ma być właśnie zet też dojrzewała cały ten czas. Tysiące za i przeciw. A teraz spokojnie już tylko obserwuję rynek i czekam aż pojawi się ta, którą posiądę i dosiądę 😁 Nie widzę przeszkód, byście jeśli tylko ktoś wie o czymś wartym uwagi, dali mi cynk.

Panny i Pany, jest kandydat https://m.olx.pl/oferta/kawasaki-z750-CID5-IDDWTxP.html 

Brak śrubki w plastiku.

Wydech wygląda na chińskieg akrapa, nic o tym nie pisze więc zakładam, że chinol.

Kartery powinny być w kolorze pokrywy głowicy a są pomalowane na czarno. Tak samo pomalowane mocowanie podnóżków pasażera i osłona na buty.

Tu jest inny https://m.olx.pl/oferta/kawasaki-z750-CID5-IDCIeb8.html

Edytowane przez TomekW (wyświetl historię edycji)

• 4 miesiące temu...

Panie i Panowie, temat można zamknąć:) Maszyna kupiona, a jaka, to już zapraszam do działu z naszymi motocyklami :)

• Suchy-wolk zablokował(a) ten temat
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...