Audion Opublikowano 24 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 (edytowane) Cześć! Chciałbym kupić coś na pierwsze moto. Marzy mi się Kawasaki ER5, ale nie pogardzę Suzuki GS500. Myślałem też o Yamaha XJ/Diversion 600. Może piszcie jakieś swoje propozycje Mój budżet oscyluje wokół 3000 zł, ale rozważę wyższe propozycje Pozdrawiam Edytowane 25 Września 2019 przez Audion (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langus92 Opublikowano 25 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2019 (edytowane) Za 3000 Ciężko będzie ER5 w dobrym stanie wyrwać, może GPZ500. GS500 miałem też, pancerna konstrukcja Edytowane 25 Września 2019 przez Langus92 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Audion Opublikowano 26 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 Tak jak pisałem, mój budżet oscyluje wokół tej kwoty... Widywałem ER5 w przyzwoitym stanie za 3200-3400, tylko daleko. GS-y w sumie podobnie. GPZ500 strasznie mi się nie podoba A no i myślę, że w tych pieniądzach spokojnie kupi się XJ600 w całkiem niezłym stanie Tylko jakoś nie ma ruchu na portalach aukcyjnych 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
julian85 Opublikowano 26 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2019 W tej cenie to najrozsądniej chyba wyjdzie XJota, całkiem dobry motocykle i w porównaniu do GSki, czy ER-5 w normalnych rozmiarach. To znaczy jak ma się powyżej 180 cm, to tamte mogą być trochę małe. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Audion Opublikowano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 No tak... Wiem mniej więcej czego się spodziewać w tej cenie Wysoki nie jestem to nie będzie problemów Ale umieściłem ten post w tym dziale, więc oczekuję jakiś propozycji 😎Może ktoś chce się pozbyć moto? Albo przesiąść na większe? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NIKT Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Nie obawiasz się że za tę kwotę uda Ci się kupić "zestaw małego mechanika" ?Pytam bo oglądałem kilka "igieł" w wyższym budżecie i jakoś mnie nie przekonały... Chyba że szukałbym czegoś do renowacji tudzież do generalnego remontu to się nadawały idealnie.Nie twierdzę, że to nierealne ale chociaż sobie zrób jakaś lepszą listę rzeczy do sprawdzenia przy kupowaniu. Niech patrzą na Ciebie dowoli jak na idiotę (na mnie tak patrzyli xD ) i kupuj z "zimną głową" oraz niech głównym Twym orężem będzie suwmiarka Boso, ale w ostrogach 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 27 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 (edytowane) 3 hours ago, NIKT said: Nie obawiasz się że za tę kwotę uda Ci się kupić "zestaw małego mechanika" ? za gs lub xj jest normalna cena, a są to proste kowadła ciężkie do popsucia więc wg. mnie ryzyko nie jest tak duże jak przy sporcie za te 10 czy 12k. Jakbym chciał sprzedać swoją to więcej bym nie dostał mimo że sprzętu jestem pewnien i raczej nie obawiam się większych usterek Edytowane 27 Września 2019 przez jaszczomb (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Audion Opublikowano 27 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2019 Jeżeli chodzi o mechanikę to jestem w stanie wiele rzeczy sam ogarnąć Z zakupem mi się nie śpieszy jakoś bardzo więc oględziny będą raczej z zimną krwią, poza tym na pewno nie pojadę sam bo przyda się ktoś z boku Czytałem i oglądałem opinie paru motocyklistów czy vlogerów i zdarzało się, że właśnie w tych pieniądzach kupowali GS i bardzo często XJ właśnie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamotnyJeździec Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Ja rok temu sprzedałem xj 600 za 3k. Zrobiony rozrząd, sprzęgło, świeże opony, łańcuch - ponad połowa naciągu, czysta , zadbana, jedna rzecz do zrobienia to wymiana oleju w lagach. Co prawda był to rok 1996, czyli jeszcze na jednej tarczy z przodu, ale motocykl, którym jeździł na co dzień mój tata i naprawdę nie było się do czego przyczepić. Pierwsza osoba, która przyjechała, od razu kupiła. Tak więc myślę, że w tych pieniądzach można kupić motocykl do jazdy. Powodzenia w zakupie! 0 Cytuj https://www.facebook.com/pages/Jedź-i-biegnij/1595181267430737 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langus92 Opublikowano 9 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2019 Ja w zeszłym roku kupiłem GPZ w super stanie ze 3400 Więc można i wcale nie trzeba się wpakować na mine. Wystarczy chłodna głowa i troche rozsądku 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Audion Opublikowano 10 Października 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2019 Szkoda, że XJ sprzedana rok temu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamo 3 Opublikowano 17 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2019 Xj 2002 rok kufer podgrzewane manetki w pełni sprawne moto cały czas w eksploatacji (nie intensywnej) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi