Skocz do zawartości
W ciągu najbliższych tygodni ta strona zmieni swój wygląd. Przygotuj się na aktualizację skryptu oprogramowania. ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Zastanawiam się nad kupnem wydechu do mojej hondy ale nie wiem co wybrać.

Zależy mi na poprawie mocy(wiem że to dużo nie da ale zawsze coś) i żeby była trochę głośniejsza, budżet też mam ograniczony 

Z góry dziękuje za pomoc. Pozdrawiam :D

Opublikowano

Cześć,

sama wymiana wydechu nie doda zbyt wiele koni (przyrost w granicy 2-4% przy strojeniu kompa/regulacji gaźników). Często źle dobrany tłumik bez ingerencji w ustawienia motocykla może skutkować efektem odwrotnym do zamierzonego.

Polecałbym dedykowane tłumiki marki IXIL mają naprawdę fajny dźwięk i charakteryzuje je wysoka jakość wykonania :)

Z którego roku masz motocykl? Myślę, że dobiorę ciekawy wydech do Twojego motocykla :)

Pozdrawiam
Paweł

Opublikowano

Motocykl mam z 2005 roku.

Dodanie mocy było moim drugorzędnym celem bardziej chodzi mi o to żeby było mnie lepiej słychać na drodze bo jak mnie już kilka sytuacji nauczyło nie zawsze widać tą małą hondę 😁

Opublikowano

Trzymaj dedykowane tłumiki od IXILA :)

HEXOVAL XTREM EVOLUTION (SLIP ON) - 999zł
honda-cbr-125-r-04-08-jc34-jc39.jpg

HEXOVAL XTREM BLACK EVOLUTION (SLIP ON) - 1079zł

honda-cbr-125-r-04-08-jc34-jc39.jpg

HEXOVAL XTREM TITANIUM (SLIP ON)  - 1569zł

vti.jpg

Opublikowano

Przemyślałem sprawę i bardziej bym myślał nad czym z kolektorem do 1k.

Jest sens czegoś takiego szukać?

Opublikowano

razem z kolektorem do 1K będzie ciężko...