Nervous Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Cześć, noszę się z zamiarem kupna auta, jakiś kompakcik raczej, max. do 25k. Z racji tego, że jeżdżę głownie po mieście myślę nad benzyną + gaz(robię do 20k rocznie). Przekopałem już połowę internetów i im więcej czytam, tym mniej wiem Może ktoś stał ostatnio przed podobnym wyborem i coś powie ciekawego żeby mnie ukierunkować ? Aktualnie myślę nad Megane 3 1.6, wcześniej jeszcze brałem pod uwagę Bravo 1.4Tjet ale tam występuje wadliwa skrzynia. Pojawił się również pomysł A4 B7 2.0 lub 1.8T, ale tutaj obawiam się że będą trupy z racji bardzo wysokiego popytu na te auta, a cukierki poza moim zasięgiem cenowym. A może macie jakieś sprawdzone miejsca lub osoby od których warto kupić auto ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaszek Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Nie ma sprawdzonych miejsc bo nawet salony firmowe mają często coś za uszami. Bravo 1,4T to fajny wybór choć środek samochodu nie jest jakoś super wytrzymały jak to fiat i trzeba szukać z nowszą skrzynią. Najlepszy wybór to wspominany 1,8T ale szukanie nie bitego audi to jak wygrana w lotka. Ale te silniki już nie montują więc zostają starsze samochody, Najlepiej szukać wśród znajomych wtedy najmniejsze ryzyko. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 25 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Alfa Mito 1.4t. Kozak w miasto i w budżecie siada. Polecam. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nervous Opublikowano 25 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2019 Wiem, że nie ma sprzedawców idealnych bo każdy chce zarobić, a z drugiej strony wszystkim się nie dogodzi. Bardziej chodzi mi o polecenie komisu/osoby z którą ktoś miał dobre doświadczenia. Z Bravo jest jeszcze ten minus, że aktualnie posiadam Grande Punto i trochę mi się opatrzyło już to wnętrze. 1.8T był jeszcze montowany w Seacie Exeo, ale to wykracza za budżet. @Piuriel Trochę za małe, jak już to Giulietta prędzej ale nie ta kasa. A co sądzicie o Civicu VIII ? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaszek Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 Słynne ufo świetny samochód ale jak lubisz gnijące samochody tak jak mazda 6 to tu trzeba sprawdzić dokładnie blacharkę. Akurat mam hyundaia wiec blachy kiepskie a tam są jeszcze gorsze o dziwo a ceny samochodów wysokie. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 9 godzin temu, Nervous napisał: Trochę za małe, jak już to Giulietta prędzej ale nie ta kasa. To jest Fiat Punto tylko zdecydowanie lepiej wykonane. Jak nie jeździsz z żoną i dwójka dzieci oraz psem to będzie w sam raz. Ja np. VW Polo z żoną i młodym pakuje i latam nad morze. Jest spoko. Nikt nie ma dyskomfortu. Może się przysiądź i zobaczysz. Chyba, że już patrzyłeś i po prostu nie. No ja będę szukał Giulietty właśnie 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karwoj25 Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 (edytowane) Jesli Bravo, to z fiatowska skrzynią. Z tyłu nie ma za wiele miejsca, zwłaszcza jeśli dasz fotelik RWF. Edytowane 26 Lipca 2019 przez karwoj25 (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj GS500 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nervous Opublikowano 26 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 @Piuriel Dałeś mi do myślenia tą Giulietta Tylko muszę doczytać czy tam siedzi Tjet czy Multiair @karwoj25 Wiem wiem, tylko niestety te nowsze tj. multiair nie nadają sie do LPG, a z tego co czytałem do wszystkich Tjetów wsadzali tą wadliwą oplowską m32 😕 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marci1N Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 6 godzin temu, Piuriel napisał: To jest Fiat Punto tylko zdecydowanie lepiej wykonane. Jak nie jeździsz z żoną i dwójka dzieci oraz psem to będzie w sam raz. Ja np. VW Polo z żoną i młodym pakuje i latam nad morze. Jest spoko. Nikt nie ma dyskomfortu. Może się przysiądź i zobaczysz. Chyba, że już patrzyłeś i po prostu nie. No ja będę szukał Giulietty właśnie Bardziej MiTo bazuje na Punto. Guliette bym przyrównał to Bravo 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 26 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2019 33 minuty temu, Marci1N napisał: Bardziej MiTo bazuje na Punto. No o to chodziło. Nawiązałem do poprzedniego postu kolegi mówiącego, że trochę za małe MiTo. 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 28 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2019 Jeździłem kilka lat w podobnym układzie (głównie miasto lub okolice, dwa - trzy razy do roku dłuższe trasy) Fiatem Bravo 1,6 MultiJet - diesel - bezproblemowe auto, z niezłym "kopem", oszczędne w paliwie, w miarę wygodne dla 4 osób, jedyny obciach, to że Straż Miejska i niektóre agencje ochrony też tym jeżdżą 😉. Ale poza tym nie było innych problemów - może wnętrze nie grzeszy finezją ale też nie jest "blaszane", więc jak ci się trafi jakiś spoko egzemplarz, to IMHO warto. 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nervous Opublikowano 29 Lipca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Nie obawiałeś się użytkowania go głównie w mieście ? Te silniki już chyba default'owo mają DPF, no i jak dwumasa przy ciągłym gaszeniu i odpalaniu sobie dała radę ? Aktualnie jeżdżę 1.3mjet i bardzo mi pasuje charakterystyka diesla, jednak mój bambosz nie ma ww. elementów. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaszek Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Z racji, że ma hyundaia to o dziwo zwróciłem uwagę na citorena c4. Fajny wygląd i blacha ci nie gnije już na gwarancji. Można go kupić w dobrych pieniądzach a silniki hdi podobno dobre są i do gazu. Widziałem na oczy jak zgnieciony c2 błotnik i maska po niecałym roku nie ma rdzy a u mnie maska i błotnik zgnieciona po 2 tygodniach miała już nalot rdzy. Do miasta raczej tylko benzyna jest najlepsza z gazem. Mniej problemów a i naprawy tańsze. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 18 minut temu, Robaszek napisał: Można go kupić w dobrych pieniądzach a silniki hdi podobno dobre są i do gazu. Zgubiłem się. Jak HDI do gazu? 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 3 godziny temu, Nervous napisał: Nie obawiałeś się użytkowania go głównie w mieście ? Te silniki już chyba default'owo mają DPF, no i jak dwumasa przy ciągłym gaszeniu i odpalaniu sobie dała radę ? Aktualnie jeżdżę 1.3mjet i bardzo mi pasuje charakterystyka diesla, jednak mój bambosz nie ma ww. elementów. Nie, nie było problemów (systemu "Start-Stop" też nie było 😉), zrobiłem nim ponad 100 000 km, poza stłuczką zero problemów. Po mieście zresztą też miałem na ogół kilkunastokilometrowe przeloty. Silnik bardzo elastyczny, dobrze się zbierał "od dołu". Trochę mi go brakuje, bo teraz jeżdżę dużą "pięćsetką" 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robaszek Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 Jest c4 1,6 110koni idealny do gazu ale to nie silnik hdi tylko konstrukcja bmw. Silniki diesla fiata były super od 2,4jtd zaczęła się ich świetna opinia. Teraz te nowe mają dpf-y co na mieście się zapychają i podnoszą poziom oleju a także wkurzający start-stop. Pseudo ekologia zabija diesle i ich dawną zaletę czyli trwałość z małym spalaniem. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 29 Lipca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2019 HDI to oznaczenie silników wysokoprężnych - diesel stąd moje pytanie jak tu gaz? To prawda jeśli chodzi o nowe diesle. Są raczej delikatne. Do miasta lipa może być. 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł_Wło Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2019 Jeżeli jeszcze nie kupiłeś i jednak bierzesz pod uwagę diesla polecam Ci moją lagunę 3 2.0dCi :) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi