adamos.as Opublikowano 10 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 (edytowane) Witam, planuję się pobawić trochę jazdą w terenie, doświadczenie za wielkiego nie mam, w dzieciństwie trochę się jeździło rometami, aktualnie mam 28 lat 85 kg wagi i 180 cm wzrostu. Potrzebuję czegoś co po kilkunastu motogodzinach nie pęknie w pół pod moim ciężarem, a zarazem nie odczuję zbyt mocno przy zakupie, bo szczerze chcę spróbować, a nie wiem czy podłapię zajawkę i nie chcę początkowo pchać się w większe koszty. Pewne jest to, że maks. to 125cc, 4t, początkowo lekka jazda po lesie, polnych drogach potem jakieś podjazdy jak się rozjeżdżę i jak faktycznie temat podłapię to zainwestuję w coś mocniejszego i lepszego. Narazie jestem zainteresowany najniższą półką żeby spróbować i nauczyć się podstaw. Pytanie czy te RFZ'ty / KXD warte w ogóle czegokolwiek? Czy to moto dla przeważnie dzieci/nastolatków 50 kg? Polecilibyście cokolwiek za około 3k? Edytowane 10 Czerwca 2019 przez adamos.as (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos.as Opublikowano 10 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2019 A może dołożyć do diabolini? Nówka to jednak nówka spokojnie go dotrzeć, oleje często zmieniać, czujnik temperatury zamontować żeby go nie ugotować przynajmniej jak się rozjeżdżę. Trochę boję się rozglądać w używkach żeby się nie naciąć na minę. Co myślicie o tym producencie? Jest kilka ciekawych opinii/recenzji o 250cc. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 wg. mnie nie powinieneś bać się 250 4t, bo sobie na pewno z nią poradzisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamos.as Opublikowano 11 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 4 godziny temu, jaszczomb napisał: wg. mnie nie powinieneś bać się 250 4t, bo sobie na pewno z nią poradzisz Zastanowię się jeszcze między 125 a 250cc. A warto spróbować tą markę Diabolini? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaszczomb Opublikowano 11 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2019 5 hours ago, adamos.as said: Zastanowię się jeszcze między 125 a 250cc. A warto spróbować tą markę Diabolini? Nie używałem więc nie odpowiem ci na to pytanie, te crossy w przedziale 5-7 tys to wiadomo są chińczyki a opinie w internecie bywają skrajnie różne, z drugiej strony używana maszyna < 5kPLN to też jest zakup dużego ryzyka. Jeśli by o mnie chodziło to bym chyba jednak poszedł w nowego chińczyka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Munga Opublikowano 12 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2019 Wg mnie warto rozważać 125, ale tylko w 2t ewentualnie jak wyżej wspomnieli 250 4t. Nie jeździłem żadnym dedykowanym 125cc w 4t pod motocross, ale wiem jaka jest różnica między 15, a 30 koni Sam mam gn125 w 4t i to się na jakiekolwiek "sportowe" jeżdżenie nie nadaje. Jest 15 koni, ale do toczenia się po płaskim. Pod górkę w lesie łapie zadyszkę. Obawiam się, że to samo będziesz miał w crossie. Chociaż tam pewnie inne przełożenia i zębatka. Z drugiej strony, wsiadłem na kawasaki KLX 125 4t i szło bardzo podobnie do gienka, więc rewolucji bym się nie spodziewał. Koni dobrą zębatką/przełożeniami nie dołożysz. Moje obie Suzi chodzą podobnie. Jedna jest 50cc 2t, a druga 125 w 4t - sam wyciągnij wnioski. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert73 Opublikowano 14 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2019 Przy wadze 85 kg na początek radził bym poszukać czegoś typu DR 350 lub Honda XR 400 i musisz zwiększyć budżet bo w takich pieniądzach crossa to kupisz szrota i w krótkim czasie dołożysz do niego z dwa razy więcej kasy niż za niego dałeś .A 125 w 4t daruj sobie bo na nim jazdę w terenie tylko znienawidzisz . 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukkas Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Krotko żeby to miało sens. Budżet x 2. Z dala o zoltych wynalazków. 125 2T albo 250 4T. I wtedy zapraszam na okoliczne zwirownie. 0 Cytuj www.antybrowar.pl facebook.com/antybrowar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi