Krzysiek rst1000 Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2019 Z kaskami to zawsze problem. Przymierzamy nowy i jest ciasny. Nigdy nie wiadomo wziąć trochę za ciasny czy ciasny ale jednak na początku uszy nie bolą. Jak kupiony to za tydzień oddać nie można, że uwiera. W drugim przypadku za rok czy dwa kask staje się coraz bardziej luźny. Niby całkowicie nie lata ale czuć dyskomfort podczas obracania głowy, jakby pod naporem wiatru przeskakiwał. Rozwiązałem problem poprzez wszycie odpowiednich kawałków filcu. Jest dużo lepiej. Poprzez wszywanie odpowiednich kawałków w różne miejsca jest zupełnie sztywno. Z zewnątrz nic nie widać, prać można ale w niskiej temperaturze. 0 Cytuj
Robaszek Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2019 Prościej bez szycia można podkleić taką gąbkę z klejem dostępną w sklepach budowlanych. I faktycznie kask się rozbijana większy. Sam kupiłem xl to potem go podklejałem ale teraz wziąłem rozmiar L i jest idealny jak się go poużywało. 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 26 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2019 Albo wyjąć wyściółkę i tam gdzie uwiera podgrzaną łyżeczka do kawy profilować troszeczkę i przymierzać. Oczywiście za każdym razem wkładając wszystko. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
YNC Opublikowano 28 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Myślę że jak sensowny kask to można środek dokupić ... zazwyczaj różnice są na gąbkach a skorupy 2-3 czasem 4 ale to wyjątki .... Nie prościej wyściółkę wtedy mniejszą ? 0 Cytuj
Krzysiek rst1000 Opublikowano 28 Maja 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Maja 2019 Filc jest sztywny a gąbka zawsze się ugina. Chociaż ten pomysł, aby kupić zbyt ciasny kask i potem ciepłą łyżeczką nieco dopasować do swojej głowy jest super. 0 Cytuj
Piuriel Opublikowano 29 Maja 2019 Zgłoś Opublikowano 29 Maja 2019 Filc jest sztywny a gąbka zawsze się ugina. Chociaż ten pomysł, aby kupić zbyt ciasny kask i potem ciepłą łyżeczką nieco dopasować do swojej głowy jest super.Tylko ostrożnie i po każdym skrobaniu na głowę. To proces nieodwracalny więc trzeba się przyłożyć i być cierpliwym. Potem jednak kask masz jak na miarę szyty. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮
Rekomendowane odpowiedzi