Buziak Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Witam, mam zapytanie jaką oponę zakupić do Gsx-ra 1000 L0 szczerze to ja nie mam pojęcia i kieruję pytanie właśnie tu. Czy ktoś poleca jakąś sprawdzoną gumkę nie koniecznie za 1000-1300 zł ?? W grę wchodzi tylko nowa 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmaty Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 metzeler m7rr, dunlop d212 lub 211, pirelli diablo rosso, przy czym najsensowniejszy stosunek cena- wytrzymałość to chyba metzeler 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 (edytowane) Metzeler M7RR. Jest bardzo dobra. Na szybkim torze w gorący dzień jak się ją przegrzeje to zaczyna moto pływać, ale ciężko do tego doprowadzić. Nie znalazłem innych minusów. Polecam. Niebawem kupię po raz 3 w swojej karierze. Edytowane 2 Kwietnia 2019 przez Piuriel (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arteklik Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Jeszcze pytanie do czego będziesz jej używał. Każda wymieniona przez kolegów opona jest super, jednak nie każdy będzie z niej zadowolony. Sam zjeździłem kilka kompletów D212, ale mam świadomość jej minusów i zdaję sobie sprawę, że dla pewnej grupy użytkowników będą one nie do zaakceptowania. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 2 godziny temu, arteklik napisał: Jeszcze pytanie do czego będziesz jej używał. Każda wymieniona przez kolegów opona jest super, jednak nie każdy będzie z niej zadowolony. Sam zjeździłem kilka kompletów D212, ale mam świadomość jej minusów i zdaję sobie sprawę, że dla pewnej grupy użytkowników będą one nie do zaakceptowania. Opowiedz, bo to moja następna chyba. M7RR kupuje, bo mam jeszcze przód w dobrym stanie - wytrzyma jeszcze jeden tył. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arteklik Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 5 minut temu, Piuriel napisał: Opowiedz, bo to moja następna chyba. M7RR kupuje, bo mam jeszcze przód w dobrym stanie - wytrzyma jeszcze jeden tył. Tylko sucha nawierzchnia powyżej 15 stopni + długie nagrzewanie. Jeśli nie są spełnione te warunki to musimy się liczyć, że trzyma dużo gorzej niż przeciętna opona sportowo-turystyczna. Chociaż nie mówię, że nie da się jechać, trzeba mieć tylko świadomość gorszej trakcji. PS. pamiętasz jak w zeszłym roku jechaliśmy do Rawy i przepadywało. Wtedy byłem na 212 i się dało, ale przyjemności z jazdy jakby mniej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Dzięki. Wszystko jasne. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Dnia 3.04.2019 o 12:01, arteklik napisał: Jeszcze pytanie do czego będziesz jej używał. Każda wymieniona przez kolegów opona jest super, jednak nie każdy będzie z niej zadowolony. Sam zjeździłem kilka kompletów D212, ale mam świadomość jej minusów i zdaję sobie sprawę, że dla pewnej grupy użytkowników będą one nie do zaakceptowania. Głównie jazda po mieście, możliwe zachaczenie o tor. Ale głównie miasto i szybkie trasy. To co polecić? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 4 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2019 6 godzin temu, Buziak napisał: Głównie jazda po mieście, możliwe zachaczenie o tor. Ale głównie miasto i szybkie trasy Czyli nie typowo sportowa, a turystyczno-sportowa. Ja bym proponował coś z : Pirelli Angel ST, Metzeler Roadtec 01 (lub Roadtec Z8), Michelin Pilot Road 4, itp ... M7RR też jest super ale jak częściej planujesz wypad na tor 😉 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piuriel Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 9 godzin temu, Piter napisał: M7RR też jest super ale jak częściej planujesz wypad na tor I tak i nie. Na małym torze spoko. Na szybkim się przegrzewają i jeździ się jak po wilgotnym. Świetnie sobie radzą w zimne dni i w gorące, ale w pewnym momencie jak dostaną parę ostrych kółek to przestają trzymać. Jedyny minus. 0 Cytuj ...You can be better than that.. ╭∩╮〔︶︵︶〕╭∩╮ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter Opublikowano 5 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2019 10 godzin temu, Piuriel napisał: Świetnie sobie radzą w zimne dni i w gorące (...) ja w obawie o zimne poranki i deszczowe popołudnia planowałem sprawdzić M.Roadtec 01, ale .... jak skończą mi się Z8, to może sprawdzę M7RR. 😉 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andmst Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Padło tutaj kilka interesujących propozycji. Zabrakło moim zdaniem jeszcze Metzeler Tourancer R: https://www.sklepopon.com/model-opony/metzeler-tourance-r Fakt, trochę się cenią, ale nie bez przyczyny. Uważam, że pod względem jakości są całkiem dobre. Dobrze trzymają się drogi, dobrze będą odprowadzać nadmiar wody - zobaczcie jakie mają bieżniki. Edytowane 24 Kwietnia 2019 przez andmst (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marci1N Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Do litrowego sporta taka "kostka"? Jakoś tego nie widzę 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucass Opublikowano 18 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) Nie chodziło przypadkiem o Metzeler TOURANCE NEXT ? Bo tamte chyba nawet nie występują w takim rozmiarze. Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez Lucass (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj " The helmet hides feelings that cannot be understood " - A. Senna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthewsmoto Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2019 Jesli moge cos dodac to uwazam, ze na droge (sporadycznie tor) powinny byc opony ktore temperature pracy uzytecznej maja juz w przedziale 40-60 stopni. Na drodze doprowadzenie do temp np 80 stopni jest bardzo trudne a przewaznie niemozliwe. Opony takie jak Dunlop 212, Supercorsa ( np supercorsa v3 ma boki opony z mieszanki slicka superbike sc2) maja optymalna temp pracy w poblizu 80 stopni. Taka temp da sie osiagnac tylko po wczesniejszym grzaniu opon kocami. Moim zdaniem lepiej bedzie wybrac w tym wypadku mniej sportowe opony jak Metzeller m7 albo Rosso 3. Na drodze jezdzi sporo opon np Supercorsa bo niby maja homologacje drogowa ale ciezko je dobrze rozgrzac i czasami jak potrzeba sa poprostu za zimne. Polecam przesledzic tabelki z optymalnymi temperaturami pracy opony. To, ze opona po szybkiej jezdzie na drodze jest ciepla a po dotknieciu dlonia wydaje sie, ze jest wrecz goraca nie swiadczy ze ma juz 70-80 stopni. Przewaznie jest to ok 40 moze 50 stopni w upalne dni. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi