Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Historia edycji

jcb

jcb

Beton polerowany a cienkwarstwowy beton dekoracyjny to chyba nie do końca to samo.  Trochę grzebałem w temacie swego czasu bo w domu mam posadzkę betonową.

To ma być warstwa ozdobna na już istniejącej posadzce czy chcesz wykonać posadzkę betonową ?

Warstwa ozdobna na istniejącej posadzce - dekoracyjne cienkowarswowe posadzki betonowe  - koszt 200 - 300 zł m2

Posadzka betonowa zacierana na gładko - koszt ok. 100 zł m2  -  ale to metoda przemysłowa i trudno znaleźć wykonawcę na małe powierzchnie.

Z kolei szlifowanie i polerowanie betonu daje świetne efekty i można stosować je na nowoutworzonych powierzchniach jednak jest to przede wszystkim metoda renowacji już istniejących posadzek betonowych więc pierwszy szlif możliwy jest po co najmniej miesiącu od  wykonania posadzki -  koszt  od kilkudziesięciu zł za m2 

Bardzo możliwe, że posadzki żywiczne moga również imitować polerowany beton. 

W swojej wypowiedzi zmierzam do tego , że łatwiej szukać wykonawcy gdy sami precyzyjnie wiemy czego nam trzeba.  W razie czego mogę dać namiar na firmę, która wykonuje posadzki betonowe, nie boi się wyzwań, szlifem chyba też się zajmują, żywicami także  ale raczej nie cienkowarstwowym betonem dekoracyjnym i w mieszkaniu w bloku też raczej się nie podejmą (choć tego bym nie przesądzał)

jcb

jcb

Beton polerowany a cienkwarstwowy beton dekoracyjny to chyba nie do końca to samo.  Trochę grzebałem w temacie swego czasu bo w domu mam posadzkę betonową.

To ma być warstwa ozdobna na już istniejącej posadzce czy chcesz wykonać posadzkę betonową ?

Warstwa ozdobna na istniejącej posadzce - dekoracyjne cienkowarswowe posadzki betonowe  - koszt 200 - 300 zł m2

Posadzka betonowa zacierana na gładko - koszt ok. 100 zł m2  -  ale to metoda przemysłowa i trudno znaleźć wykonawcę na małe powierzchnie.

Z kolei szlifowanie i polerowanie betonu daje świetne efekty i można stosować je na nowoutworzonych powierzchniach jednak jest to przede wszystkim metoda renowacji już istniejących posadzek betonowych -  koszt  od kilkudziesięciu zł za m2 

Bardzo możliwe, że posadzki żywiczne moga również imitować polerowany beton. 

• Dodaj nową pozycję...