Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Jestem z Łodzi, mam 40+ lat i dopiero zaczynam przygodę z motocyklami. Kiedyś jeździłem na motorowerze Jawa 50, trochę pojeździłem na Simsonie S51 i parę razy dobrałem się do MZ ETZ 250 ojca, ale później jakoś się to urwało. Moje zainteresowanie motocyklami wróciło odkąd można jeździć 125 na kat. B. Trochę przypadkiem wszedłem w posiadanie chińskiego motocykla Barton Hyper 125 i od tego momentu wciągnęło mnie na całego. Może to i zwykły, tani chińczyk, ale sprawia mi masę radości i już nie mogę się doczekać wiosny. W sezonie 2019 chcę pojeździć na 125, nauczyć się jazdy na motocyklu (a przynajmniej podstaw), a jesienią planuję zdać egzamin na kategorię A. Docelowo moim marzeniem jest Harley Davidson Iron 883.

Pozdrawiam wszystkich i mam nadzieję na rychłe poznanie Was osobiście.

Opublikowano

Czołem i do zobaczenia na drodze (jak już zrobi się cieplej);)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

Witaj.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

172824.png

Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową.

Opublikowano

Witamy :)

" Lepiej 30 minut później niż 30 lat za wcześnie " 

Opublikowano

Siema 

Dobrze że nie jestem normalny bo  już dawno bym zwariował

Opublikowano

Fajna historia. Miło wrócić do dawnych zainteresowań. Tak się mocno kolega nie klasyfikuje z powodu "chińczyka". Jak to mówią: "to nie sprzęt ale technika zrobią z Ciebie zawodnika". Witamy na Forum, a przede wszystkim w świecie dwukołowców!

Opublikowano

Czołem! Witam kolejnego "seniora" na forum i życzę samych pozytywów na drodze!

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

Witamy

Jak pojeździsz tamik ADV nawet małym to żadnego innego, a już na pewno H-D nie będziesz chciał 🙂

Opublikowano

Powitać :wink:

Opublikowano
Dnia 29.11.2018 o 19:01, Jasiek napisał:

Może to i zwykły, tani chińczyk, ale sprawia mi masę radości i już nie mogę się doczekać wiosny.

No i to jest cała kwintesencja tego co robimy! A czy to 125 czy 1400 to nie istotne, byle sprawiało radość! Witaj kolego.

...

Opublikowano

Witam!

wśród: 40+, 2 kółek, 125-tek, tych co zrobią A jesienią 😄

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Siemano 

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Jak postanowiłem tak zrobiłem. Egzamin na kat. A zdany dziś rano za pierwszym podejściem. Czas na przesiadkę na poważniejszy sprzęt. :)

Opublikowano

Gratulacje. Jaki sprzęt będzie zakupiony?

Powiedz mi, może być PW.
Pracowałeś kiedyś w Erze w call center?

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

Opublikowano

Jeszcze nie wiem co kupię. Budżet mam niewielki więc i wybór będzie dość trudny. Chciałbym na początek sprzęt dość uniwersalny, chętnie z możliwością zjazdu z asfaltu na jakieś szutry czy polne drogi. Więc albo naked lub średniej wielkości adventure.

Tak, pracowałem w Erze. :)

Opublikowano
4 godziny temu, Jasiek napisał:

Tak, pracowałem w Erze.

To się znamy :)

...You can be better than that..

╭〔︶︵︶〕

• 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Wreszcie udało mi się kupić sprzęt. Trafiłem na BMW F800GS z 2009 roku od pasjonata i podróżnika a zawodowo mechanika. Sprzęcik jest dopieszczony i wyposażony we wszystko czego można by chcieć. Jestem bardzo zadowolony z zakupu.

@Michallica - miałeś rację, zaraziłem się adwenczerami i żadnego innego nie chcę. :)

Edytowane przez Jasiek (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Gratulacje! Ja się tylko pytam: gdzie foty??? 😉

Chociaż w sumie mamy osobny dział do opisywania własnych maszyn. Może tam utworzysz stosowny temacik?

Edytowane przez gary (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Dziękuję. Fotka jak najbardziej musi być. :) 

Byłbym zapomniał, zakupu dokonałem przy pomocy kolegi @Kastomek To dzięki niemu namierzyliśmy tego GS-a. Wielkie dzięki. :)

20191013_162806-1.thumb.jpg.31cb61b82578e62f005969fc611fbc67.jpg