Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na razie to są plany zobaczę jak z pogodą . Połowę pierwszego i ostatni dzień można liczyć jak tranzyt tak naprawdę zostają pełne trzy dni i w tym czasie całej trasy nie uda się zrobić. Plan mam taki żeby w TET wbić się koło Kazimierza Dolnego i stamtąd w kierunku Litwy .

Opublikowano

na TET mnie żona nie puści, mimo szczerych chęci. Za blisko daty porodu itd. 
natomiast na cały dzień bym się gdzieś wybrał. Zrobić off, jakiś popas a potem lajtowo wracać. Można by zrobić kurs na mazury, albo siemiatycze okolice bugu. Tam są fajne tereny. 
np.27 / 28.04

Opublikowano
2 godziny temu, Pejas napisał:

na TET mnie żona nie puści, mimo szczerych chęci. Za blisko daty porodu itd. 
natomiast na cały dzień bym się gdzieś wybrał. Zrobić off, jakiś popas a potem lajtowo wracać. Można by zrobić kurs na mazury, albo siemiatycze okolice bugu. Tam są fajne tereny. 
np.27 / 28.04

Witam,

Na cały dzień bym się tez pisał ,,może lepiej nawet 27.04 bo to Sobota a nie daj Boże coś by poszło nie tak albo nawet człowiek był był mocno zmęczony to zawsze ta niedziela zostaje na odpoczynek

Opublikowano

Ja 27/28 nie dam rady impreza rodzinna .

Opublikowano (edytowane)

Robert, może w majówkę cię na TET odprowadzę :) 

Co do 27.04  to jest dobry termin, pogody długo terminowe mówią że deszczy nie ma się co bać. Dla mnie jest to ostatnia szansa w tym roku na porządny wypad więc myślę o takim karkołomnym pomyśle:

W Sobotę rano tj. 5/6 start w kierunku wschodnim szlakami rowerowymi według GOOGLa, jedziemy na Łuków i tam wbijamy się w TET. Trasą TET jedziemy aż do Siemiatycz. Tam odbijamy na Drochiczyn gdzie można zjeść fajny obiad na Bugiem w knajpie mojego znajomego. Obiadek, odpoczynek, można wstąpić do muzeum motocykli, bunkry zobaczyć a potem z powrotem w kierunku domu, jeśli starczy sił to też szlakami rowerowymi. W 500km powinniśmy się zmieścić. 
może ze Skierniewic jeszcze ktoś się zabierze

a no i nad Bugiem obowiązkowo kąpiel, jest tam fajna plaża gdzie nurt pozwala na pluskanie

Edytowane przez Pejas (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Pejas ,jeśli mogę to bardzo chętnie się wybiorę z Tobą na taka wycieczkę , to byłaby pierwsza moja taka trasa także już są motyle w brzuchu 😃😃

Opublikowano

no jasne, w grupie zawsze raźniej a offem też bezpieczniej 23 będę dopinał temat, zdzwonimy się i dogadamy co i jak. 

Opublikowano

Patrzyłeś może już  pogodę w tamtych stronach ba sobotę ?

Opublikowano (edytowane)

Na wczorajszy wypad mieliśmy z Łukaszem ambitne plany, szło nieźle, pogoda dopisywała aż do komendy w interkomie "chyba masz mało wiatru w tylnej gumie"

10 minut po tym już staliśmy na poboczu szukając wulkanizacji. Jak się okazuje Między Otwockiem a Górą Kalwarią nie ma chętnych na wymianę opony w motocyklu enduro. k**wa gorzej niż na madaganie albo jakimś zadupiu. 
Na szczęście zaradny Łukasz ogarnął dętkę, pompkę, a ja rozbroiłem XTka, oponę i jakoś się z tym uporaliśmy, w rekordowym czasie 4h :D 
bfff8c8ffe70.jpg

2aaaedfdebfb.jpg

było troszkę offu, bo do TET nie dotarliśmy, ale głównie asfalt ze względu na awarię i planowany dojazd. 
Ogólnie bardzo pozytywnie, plus taki że zjedliśmy dobre indyjskie żareło. 

Łukasz dzięki za pomoc! dobry wypad. 
aaaa no i morał taki, że trzeba wozić komplet dętek + łychy... 

Edytowane przez Pejas (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Fakt palny na Off były ambitne ale guma to guma i nic nie poradzisz ,dobrze ze się udało naprawić i odjechać o własnych siłach 👍

Jak by nie było to i tak 400 km zrobiłem także sporo a dziś rano zakwasy się odezwały  😉

Również dziękuje za fajny pozytywny dzień pełen przygód  i jak by co zapraszam teraz w moje strony Ciebie i każdego kto ma ochotę .Wstępnie mam zaplanowana trase ok 100 km w 8/9 nieutwardzona nawierzchnia :lasy, łąki ,pola ,zbiorniki wodne 

1F307796-BFCB-42BF-938D-2F20503741A0.jpeg

D35DBE22-B82D-4A70-BC8A-8ED33004FDCA.jpeg

Opublikowano

A może ktoś chętny na jazdę 11/12.05 ? Chyba będę miał wolne 

Opublikowano

Kilka fotek z nad Buga 

IMG_20190501_140000.jpg

IMG_20190501_141203.jpg

IMG_20190501_143148.jpg

Opublikowano

Super widoki 😉👍

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Polatane, chyba najciekawsze miejsce odwiedzone w ten weekend. świetne dla dużych off sprzętów

f03708eb5cd5.jpg 

trzeba się panowie umówić na jakiś dzień 

Opublikowano

Pejas gdzie taka fajna miejscówka .

Opublikowano
Polatane, chyba najciekawsze miejsce odwiedzone w ten weekend. świetne dla dużych off sprzętów

f03708eb5cd5.jpg&key=2560a92f6c683424263fa09d5dccfe2b644bb7857083a918e9ce436dfee0cace 

trzeba się panowie umówić na jakiś dzień 
Miejscówka super może i ja bym tam wjechał swoim kolosem. A gdzie to piękne miejsce?

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

172824.png

Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową.

Opublikowano
2 godziny temu, Pejas napisał:

No kolego, najgorszy post w tym temacie 😉 Smaku narobił, jeszcze fotką podsycił i nie piszę gdzie to takie pagóreczki!

Opublikowano

Miejscowość Płyćwia, pod Skierniewicami. Mamy tu sporo kopalni, żwirowni itd. Planuje wytyczyć jakiś plik GPS dla dużych of z okolic brzezin w kierunku SKC/Łowicz. 

Opublikowano

Niedziela , ktoś chętny może na jakiś trip bokiem ,lasem ,szutrem ?

Opublikowano

Ja jestem na tak tylko gdzie i o której  .

Opublikowano

Planowałem gdzieś tak 10:00 -11:00 max start ze Zgierza w kierunku Leźnicy Zalew Z ta można zrobić jakąś pauzę dalej myślałem żeby skoczyć w kierunku Uniejowa tam gdzie Termy a z Uniejowa w kierunku zgniłychłot wstępnie gdzieś około 100 km może jeszcze jakoś spróbuję zmodernizować i zaplanować tą trasę.

Chyba że ty Robercie masz już może coś zaplanowanego