Skocz do zawartości

Szutrowo Offowe szlaki?

Michallica

Rekomendowane odpowiedzi

FOTOTOM, ja okolice skierniewic, rawa maz, itd... 
teraz mam mało czasu, jakieś wypady po godzinie max 2. Ale 13/14 kwietnia jak dopisze pogoda planuje coś więcej pocisnąć 
Na GSie za Tobą szedłem w okolicach Justynowa

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

172824.png

Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową.

i jakie plany na niedzielę ? Ma być ładnie i nie padająco... jak się nic nie zesra to mam zamiar troszku pośmigać, jakby ktoś był chętny to zapraszam

Hejo. Ostatnio DR 650 leciałem  sobie na zamek w Olsztynie  (ustawiłem trasę w małe gopgle jako rowerowa) . Fajnie prowadzi przez wioski i lasy więc możecie skorzystać i skoczyć od razu przy okazji na rozpoczęcie do Częstochowy ;)

Dnia 5.04.2019 o 19:05, robert73 napisał:

Ja w niedzielę jak pogoda będzie ok planuję zrobić trasę do Jeziorska na tamę bocznymi a od tamy wzdłuż Warty do Koła

Poleciałeś czy jeszcze nie?

Świetnie Panowie. Dzięki za fotkę. Jak już będę miał garaż i możliwość zmiany kapci to przywdzieję coś bardziej kostkowego i spróbuję swoich sił z Wami. Póki co, obecnie założone Anakee 2 pewnie nie dzadzą radę w takim "offie".

Gdzie ta pustynia? :) jeździł bym

wklejam swojego posta z forum afrykańskiego, będącego zaproszeniem na krótki wypad na Ukrainę, miejscówka sprawdzona etc. Opony min. E09 z tyłu, jeżeli ktoś by chciał dołączyć to zapraszam:

http://africatwin.com.pl/showthread.php?t=34700

Tak jak Maciek napisał trasa fajna zwłaszcza odcinek od tamy na  Jeziorsku do Koła cały czas terenem . Garyswoich oponach spokojnie dałbyś radę ja jeżdżę XT-kiem po lekkim terenie na żwirownie i bagna się nie zapuszczam bo to nie ta waga motocykla raczej polne drogi i leśne dukty .

IMG_20190407_141528.jpg

IMG_20190407_145034.jpg

IMG_20190407_141403.jpg

IMG_20190407_123537.jpg

Edytowane przez robert73 (wyświetl historię edycji)

No to może następnym razem na podobnych nawierzchniach (leśne dukty, polne drogi) spróbuję dołączyć. Jakie prędkości na tych leśnych duktach i polnych drogach osiągacie? Mnie akurat na prędkościach nie zależy ale też nie chciałbym zamulać. Z drugiej strony, spróbuję i najwyżej podwinę ogon i zawrócę albo pojadę swoim tempem po Waszych śladach 😉

Dzisiaj w ramach treningu wybrałem się nad Wartę i tamę (Siedlątków) jadąc w 80% drogami szutrowymi, między polami, wsiami i sporo lasem. Pierwszy gleba zaliczona, co prawda tylko wolny paciak podczas ruszania w głębokim piachu ale miałem okazję przekonać się ile waży GS przy rwaniu z podłogi 😉 Ciekawa obserwacja: do pełni frajdy jazdy po sypkim trzeba te wszystkie płatne dodatki (ABS, Kontrola Trakcji) wyłączyć - dobrze, że się da.Szutrami LDZ --> Siedlątków

Ostrowsko nad Wartą. Prom rzeczny.

@AndrzejM, ten akurat jest na Warcie, miejsowość Ostrowsko. Na północ od Uniejowa. Kursuje od 1 kwietnia do 31 października. Godziny kursowania: tutaj są sprzeczne informacje. PGK podaje, że od poniedziałku do soboty w godz. 8-20, a w niedziele w godz. 8-10 i 18-20. Tabliczka drewniana podaje, że od poniedziałku do soboty w godz. 8-18. Przerwa 13.00- 13.30. Przeprawa wyłącznie pojazdów rolniczych i jednośladowych :) 

Prom napędzany jest siłą rzeki. Operator ustawia go pod kątem rozwartym względem jednego lub drugiego przegu. Resztę załatwia miłościwie nam panująca Fizyka.

Panowie latacie tylko w weekendy czuci w tygodniu popołudniu tez się zdarza ?

Chetnie bym się podłączył do jakiejś wycieczki czy to w weekend czy w tygodniu.

Co do ciekawych aplikacji odnośnie planowania tras polecam Locus Map ,niestety na IOS nie ma ale na każdego androidami owszem, tam sami planujecie trasę wyznaczając punkty na mapie np po liniach przerywanych czyli omijając asfalt.

Apka poprowadzi przez las ,pole a nawet prze drogę dzieląca działki które czasem okazują się już zagospodarowane 😉

Raz zdarzyło mi się wyjechałem rolnikowi pod Stodola 😂😂😂

38 minut temu, Traampek napisał:

Panowie latacie tylko w weekendy czuci w tygodniu popołudniu tez się zdarza

Latam to ja codziennie do pracy i robię po czarnym w ten sposób prawie 6k rocznie z laptopem i inną elektroniką w kufrze. Jak się trafią 2-3h wolnego to tak nieoczekiwanie (chociaż całkiem często), że już z nikim się nie umówię i tak od lat jeżdżę główne sam 😉 

42 minuty temu, Traampek napisał:

Chetnie bym się podłączył do jakiejś wycieczki czy to w weekend czy w tygodniu.

Gospodarzem tegoż tematu zrobili się: jego autor @Michallica oraz największy w tym temacie oblatywacz off-road: @robert73 zatem niech Oni lepiej głos zabiorą. Sam próbuję się wkręcić, na próbę, bo niedawna zmiana motocykla spowodowała, że ciągnie mnie (jak wilka) do lasu, szutrów itd.

Czy w najbliższą sobotę tj, 20.04 po koszyczku ktoś planuje jeździć ? chętnie zrobił bym dłuższą trasę po wertepach. 

Robert na TET chcesz przeznaczyć 5 dni ?

Też mam ochotę wybrać się na trasę TET ale nie mam aż 5 dni.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

172824.png

Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową.

Dnia 18.03.2019 o 09:33, robert73 napisał:

Możesz spróbować wykorzystać osłonę z crossa u mnie w cr-ce jest plastikowa osłona coś na kształt języka a w Xt-ku wahacz połączony jest z plastikiem pod siedzeniem paskiem s gumy .

Wybaczcie wcinkę z kilku postów wcześniej ale w ubiegłbym tygodniu ogarnąłem temat osłony amora. Dzięki za wszelkie sugestie. Jak to zrobiłem, opisałem tutaj:

Nie wiem jak można bez tego śmigać.

Edytowane przez gary (wyświetl historię edycji)