Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to super, dogadamy się w sobotę. być może skoczymy na dwóch xtr'kach :D 

Opublikowano

Ok czekam na info jak coś kupisz to się pochwal . Nikt więcej z forum nie lata bo wątek jest ogólny a mam wrażenie że jest tylko nas dwóch .

Opublikowano

Się pochwalę
477429c504c0.jpg

wczoraj kupione, dzisiaj już zrobione 160km. Fajna sztuka, dzisiaj już zdążyła mnie ponieść w krzaki :D niby 9kkm nalatane, kto wie może to i prawda

Opublikowano

No to pięknie się kolejny sezon zapowiada. Gratuluję zakupu. Choć to do szutro-błota to przyznaję, że wygląda ładnie (jeszcze) 😉 Niech wozi bezpiecznie i bezawaryjnie!

Opublikowano

Gratulacje i jak która lepsza Honda czy Yamaha .

Opublikowano

terenowo zdecydowanie Yamaha, na trasie 2 garki hondy robią różnicę, ale do 120km/h jest przyjemnie na xtr. Tylko wieje jak cholera. 

Opublikowano

w niedziele ma być słonecznie i nawet 18*c.... jeśli rozumiecie aluzje :?  D

Opublikowano

Ja oczywiście będę jeździł .

Opublikowano

I jak panowie nikt jutro nie lata .

Opublikowano

Grupka się zbiera ale asfalt, jak coś lidl na aleksandrowskiej 10.40

Opublikowano

Się nie odzywałem bo żona nam do wczesnego popołudnia dzień zaplanowała, ale popołudniu robiłem ponad 100km offem. Były błota i żwirownie. No fajnie się dzikuje na tym sprzęcie
226bbf682e91.jpg
caa66ad3e09c.jpg

Opublikowano

Czy podzielilibyście się koledzy informacjami o tym jak myjecie swoje sprzęty po takich wyprawach? Wczoraj znowu nie mogłem się oprzeć i asfaltowe ćwiczenia przedsezonowe ponownie zakończyły się w szutrze, mokrym piachu i trawie na terenie PKWŁ (poza rezerwatem). Chociaż z Waszej perspektywy, to żaden "off" to jednak moto uwalone konkretnie. Najbardziej boli chyba beznadzieje rozwiązanie, a raczej totalny jego brak - osłona tylnego wahacza i amartyzatora. Brud z opony jest wręcz wystrzeliwany w kierunku zawiasu.
Domycie tego myjką pod ciśnieniem to słaba opcja, bo boję się o wstrzykiwanie wody nie tam gdzie trzeba. Może jakiś dobry patent od prawdziwych "offrodowaców"? 🙂
rear-shock2.jpg

Idealnie byłoby nauczyć się rzeźbić w plastiku i zrobić sobie coś na kształ takiego "mud-guarda":
https://www.motorcycleparts-hornig.com/BMW-F650-GS-F-700-GS-and-F-800-GS/Carbon-Fiber-GFK/Rear-Mudguard.html

Opublikowano

Są specjalne pokrowce na amory. Ale jeśli dostanie się pod nie błoto A nie sprawdzisz to potem może długo zalegać. Nw mojej ocenie najlepiej używać nie agresywnej piany A potem spłukiwać z szlaucha. Niestety jest wiele zakamarków i po odpaleniu motocykla nie raz piach będzie wyciekał zmuszając Cię do ponownego mycia :) 

Opublikowano

Możesz spróbować wykorzystać osłonę z crossa u mnie w cr-ce jest plastikowa osłona coś na kształt języka a w Xt-ku wahacz połączony jest z plastikiem pod siedzeniem paskiem s gumy .

Opublikowano (edytowane)

Oooo piękna koncepcja z tą gumą bo przecież wahacz pracuje. Chyba podczepię się pod taką opcję tylko napiszę wczęśniej do ASO czy mi gwarancji nie zabiorą za takiego "moda" 😉 Dziękuję i przepraszam za off topic.

Edytowane przez gary (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

jak w gumie zrobisz oczka, to możesz zamocować na trytytki. Przed przeglądem przetniesz i moda zdejmiesz w 30 sek.

Opublikowano

niestety w tą niedziele nie dam rady. 

Opublikowano

Planuję coś dzisiaj pośmigać... jakby co 601 dwa trzy osiem 718.

Opublikowano

. Były błota i żwirownie. No fajnie się dzikuje na tym sprzęcie
226bbf682e91.jpg&key=119650b5b2da9315a922413aec0ad6ffd77e8b0623a37ac45dd0dc1f0f8909e3
caa66ad3e09c.jpg&key=190dc394a803e3eafd3ee60bc7ae337bb029aa4e8c04356e31d4deacd98c42ee

Dziś ok. 17 latałeś po łódzkim wschodnim?
Lub ktoś tu z ekipy na rej. DZG ....

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

172824.png

Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową.

Opublikowano

Jak tam panowie jeździ ktoś w weekend .

Opublikowano

FOTOTOM, ja okolice skierniewic, rawa maz, itd... 
teraz mam mało czasu, jakieś wypady po godzinie max 2. Ale 13/14 kwietnia jak dopisze pogoda planuje coś więcej pocisnąć