Skocz do zawartości

Szutrowo Offowe szlaki?

Michallica

Rekomendowane odpowiedzi

Ok czekam na info jak coś kupisz to się pochwal . Nikt więcej z forum nie lata bo wątek jest ogólny a mam wrażenie że jest tylko nas dwóch .

Się pochwalę
477429c504c0.jpg

wczoraj kupione, dzisiaj już zrobione 160km. Fajna sztuka, dzisiaj już zdążyła mnie ponieść w krzaki :D niby 9kkm nalatane, kto wie może to i prawda

No to pięknie się kolejny sezon zapowiada. Gratuluję zakupu. Choć to do szutro-błota to przyznaję, że wygląda ładnie (jeszcze) 😉 Niech wozi bezpiecznie i bezawaryjnie!

Się nie odzywałem bo żona nam do wczesnego popołudnia dzień zaplanowała, ale popołudniu robiłem ponad 100km offem. Były błota i żwirownie. No fajnie się dzikuje na tym sprzęcie
226bbf682e91.jpg
caa66ad3e09c.jpg

Czy podzielilibyście się koledzy informacjami o tym jak myjecie swoje sprzęty po takich wyprawach? Wczoraj znowu nie mogłem się oprzeć i asfaltowe ćwiczenia przedsezonowe ponownie zakończyły się w szutrze, mokrym piachu i trawie na terenie PKWŁ (poza rezerwatem). Chociaż z Waszej perspektywy, to żaden "off" to jednak moto uwalone konkretnie. Najbardziej boli chyba beznadzieje rozwiązanie, a raczej totalny jego brak - osłona tylnego wahacza i amartyzatora. Brud z opony jest wręcz wystrzeliwany w kierunku zawiasu.
Domycie tego myjką pod ciśnieniem to słaba opcja, bo boję się o wstrzykiwanie wody nie tam gdzie trzeba. Może jakiś dobry patent od prawdziwych "offrodowaców"? 🙂
rear-shock2.jpg

Idealnie byłoby nauczyć się rzeźbić w plastiku i zrobić sobie coś na kształ takiego "mud-guarda":
https://www.motorcycleparts-hornig.com/BMW-F650-GS-F-700-GS-and-F-800-GS/Carbon-Fiber-GFK/Rear-Mudguard.html

Są specjalne pokrowce na amory. Ale jeśli dostanie się pod nie błoto A nie sprawdzisz to potem może długo zalegać. Nw mojej ocenie najlepiej używać nie agresywnej piany A potem spłukiwać z szlaucha. Niestety jest wiele zakamarków i po odpaleniu motocykla nie raz piach będzie wyciekał zmuszając Cię do ponownego mycia :) 

Możesz spróbować wykorzystać osłonę z crossa u mnie w cr-ce jest plastikowa osłona coś na kształt języka a w Xt-ku wahacz połączony jest z plastikiem pod siedzeniem paskiem s gumy .

Oooo piękna koncepcja z tą gumą bo przecież wahacz pracuje. Chyba podczepię się pod taką opcję tylko napiszę wczęśniej do ASO czy mi gwarancji nie zabiorą za takiego "moda" 😉 Dziękuję i przepraszam za off topic.

Edytowane przez gary (wyświetl historię edycji)

. Były błota i żwirownie. No fajnie się dzikuje na tym sprzęcie
226bbf682e91.jpg&key=119650b5b2da9315a922413aec0ad6ffd77e8b0623a37ac45dd0dc1f0f8909e3
caa66ad3e09c.jpg&key=190dc394a803e3eafd3ee60bc7ae337bb029aa4e8c04356e31d4deacd98c42ee

Dziś ok. 17 latałeś po łódzkim wschodnim?
Lub ktoś tu z ekipy na rej. DZG ....

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

172824.png

Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową.

FOTOTOM, ja okolice skierniewic, rawa maz, itd... 
teraz mam mało czasu, jakieś wypady po godzinie max 2. Ale 13/14 kwietnia jak dopisze pogoda planuje coś więcej pocisnąć