Kacper152 Opublikowano 24 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 24 Września 2018 Witam Zamierzam kupić motocykl na kat. A2 . Interesuje mnie raczej motocykl do zblokowania o mocy do 95km ponieważ wole go zblokować a za 2 latka odblokować, dodatkowo jestem dość wysoki więc im większy tym lepiej ( chodzi mi o wielkość wizualną :) .) Dysponuje budżetem w granicach 16 tyś. O samym moto , jestem praktycznie przekonany ze to będzie naked ale mam mętlik w głowie. Tak jak napisałem szukam czegoś w miarę dużego , zastanawiam się nad: yamaha xj6 , ewentualnie yamaha mt07 ( używki oczywiście ) ale właśnie piszę na forum żeby poznać opinie , może ktoś rzuci jakiś ciekawszy pomysł . Jeżeli nie znajde alternatywy to pewniakiem jest bajaj dominar 400 . Fajnie jakby o nim też się ktoś wypowiedział. Żeczę miłego dnia i przepraszam za ewentualne błędy ale piszę z telefonu. 0 Cytuj
karwoj25 Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 11 godzin temu, Kacper152 napisał: Jeżeli nie znajde alternatywy to pewniakiem jest bajaj dominar 400 . Jest sens kupować hindusa? Utkniesz z tym motocyklem w garażu, bo nikt tego nie będzie chciał odkupić, kiedy będziesz chciał się przesiąść na coś mocniejszego za 2 lata. 0 Cytuj GS500
Spajd Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 Osobiście uważam, że lepiej kupić jakiś tani pierwszy motocykl spełniający normy na A2 i po dwóch latach spokojnie kupić coś na wypasie. Jaki świetny byś nie był w trakcie nauki jazdy moto po prawku jakieś szlify czy parkingówki się raczej zdarzą. Osobiście polecam Suzuki gs500 mieści się na A2, kosztuje niewiele, po dwóch latach sprzedasz bez większej straty i jak już pojeździsz, bedziesz wiedział jaki docelowy motor Cię interesuje. 1 Cytuj
Kacper152 Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 3 godziny temu, Spajd napisał: Osobiście uważam, że lepiej kupić jakiś tani pierwszy motocykl spełniający normy na A2 i po dwóch latach spokojnie kupić coś na wypasie. Jaki świetny byś nie był w trakcie nauki jazdy moto po prawku jakieś szlify czy parkingówki się raczej zdarzą. Osobiście polecam Suzuki gs500 mieści się na A2, kosztuje niewiele, po dwóch latach sprzedasz bez większej straty i jak już pojeździsz, bedziesz wiedział jaki docelowy motor Cię interesuje. To będzie mój drugi motocykl, obecnie posiadam sporta 250ccm. Chciałbym coś większego żeby normalnie na nim wyglądać. 0 Cytuj
Kacper152 Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 5 godzin temu, karwoj25 napisał: Jest sens kupować hindusa? Utkniesz z tym motocyklem w garażu, bo nikt tego nie będzie chciał odkupić, kiedy będziesz chciał się przesiąść na coś mocniejszego za 2 lata. Znaczy czekam niecierpliwie na jakies poważniejsze opinie , narazie zapowiada się dobrze ,pozatym to jednak nowy za 15tys wiec nie należy się spodziewać fajerwerków. Pozatym przy nim jestem pewien ze nic mu nie było 0 Cytuj
Spajd Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 GS500 to normalny pełnowymiarowy motocykl, tylko mocy ma tyle, że akurat się mieści w A2, sam taki posiadam i nie czuję by był za mały, a mam 186 cm wzrostu. Jeździłem też na MT07 odczuwalna różnica jest w szerokości zbiornika paliwa, waga podobna. Bajaja uważam za niezły wybór w końcu to nówka z fabryki KTM-a, ale tylko jeśli chcesz z nim zostać na dłużej. Jak pisał kolega wyżej jeśli odsprzedaż po np. dwóch latach, to stracisz dużo kasy, a 400-setkę prędzej czy pózniej bedziesz chciał zmienić;) 0 Cytuj
jaszczomb Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 14 minutes ago, Kacper152 said: Znaczy czekam niecierpliwie na jakies poważniejsze opinie , narazie zapowiada się dobrze ,pozatym to jednak nowy za 15tys wiec nie należy się spodziewać fajerwerków. Pozatym przy nim jestem pewien ze nic mu nie było W Bajaju najsłabsza jest wg mnie nazwa, jeździ przyjemnie wielkościowo pasuje mi bardziej niż gs, ma już abs'a, no i wiesz że nie był bity. Na twoim miejscu poszedł bym właśnie w jego stronę. 0 Cytuj
karwoj25 Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 43 minuty temu, jaszczomb napisał: W Bajaju najsłabsza jest wg mnie nazwa jaszczombiu, w badżadżu najgorszy jest jednak dystrybutor. Romet w stosunku do marek innych niż własna jest niepewny. Może się okazać za 3-4 lata, że jednak motorki i miniauta nie sprzedają się tak, jak sobie Dębica założyła i nagle zakończą współpracę. Pamiętasz hyosunga? Dokładnie taki scenariusz, wielkie nakłady w 2012 roku, reklama, promocja w prasie i internecie. Zapychanie salonów sprzętem. Po 4 latach koniec wielkiej koreańskiej przygody - to samo będzie z bajajem. 0 Cytuj GS500
krzychoslav Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 pamietaj tyle że Bajaj to nie jest "jakiś tam Hyosung". Bajaj jest jedną z największych firm produkujących jednoślady na świecie. poza tym bajaje są robione na podobieństwo KTMa (Bajaj posiada chyba 45 czy 48 % udziałów w KTM). 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
jaszczomb Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 36 minutes ago, krzychoslav said: pamietaj tyle że Bajaj to nie jest "jakiś tam Hyosung". Bajaj jest jedną z największych firm produkujących jednoślady na świecie. poza tym bajaje są robione na podobieństwo KTMa (Bajaj posiada chyba 45 czy 48 % udziałów w KTM). bajaj nie robi silnika na podobieństwo ktm'a, on robi te silniki dla ktm'a i husqvarny i do czegoś tam jeszcze. 0 Cytuj
krzychoslav Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 1 minutę temu, jaszczomb napisał: bajaj nie robi silnika na podobieństwo ktm'a, on robi te silniki dla ktm'a i husqvarny i do czegoś tam jeszcze. to też miałem na myśli i takie same/niemalże takie same piece są w Bajajach. Bajaj 400 to piec z KTMa 390 itd itd 0 Cytuj "proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów" SV1000S
Kacper152 Opublikowano 25 Września 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 No właśnie ciągnie mnie w strone dominara 400. Spodobała mi się też yamaha fz6 ale niestety 98km odpada na legalną jazde A2. A może poleciłby ktoś wygodnego w jeździe "ścigacza" o ile to połączenie jest w ogóle realne. 0 Cytuj
Matthewsmoto Opublikowano 25 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2018 Bajaj produkuje mnostwo motocykli i wiedza co robia, nawet amatorsko mozna tym posmigac na torze, majac taki dylemat kupilbym Bajaja. 3 najwiekszy producent motocykli na swiecie. 0 Cytuj
karwoj25 Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 16 godzin temu, krzychoslav napisał: Bajaj to nie jest "jakiś tam Hyosung" Ale ja nie mówię, że zły jest producent - kiepski jest dystrybutor. I choćby sam mercedes zaczął produkować motocykle , a Romet zostałby dystrybutorem, to jest duża szansa, że po jakimś czasie byłaby klapa :) stąd też moje obawy co do marki - ale niech sobie autor wątku kupuje, co chce :) @Matthewsmoto - wrzuciłes właśnie typowy materiał reklamowy :) 0 Cytuj GS500
Matthewsmoto Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 Wydaje mi sie ze jedna osoba z obslugi Tor Lodz jezdzi na tym motocyklu. Niech Kacper152 podjedzie tam i pogada jesli chce. 0 Cytuj
Spajd Opublikowano 26 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2018 Wyjdę na monotemtycznego, ale coś na A2 w owiewkach: 0 Cytuj
Rogal Opublikowano 27 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Września 2018 Stary... Kup to co Ci się podoba. Kup to co Cie kręci a nie jest rozsądne i "prawidłowe" na pierwsze czy tak jak dla Ciebie drugie moto. Baja wygląda super. Może nie tak popularny motocykl w Polsce, ale na ebay spokojnie znajdziesz wszystkie części w razie czego. Chcesz coś ścigaczo-podobnego? Wygodnego? idź w zblokowaną f4. Nie takie całkiem legalne a2 ale nie będziesz na tym wyglądał jakbyś jechał na psie a i po odblokowaniu będzie Cię Cieszyć. 1 Cytuj ...
spowiednik Opublikowano 28 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2018 @Rogal prawie wszystko OK, ale F4 może być dla chłopaka za mała jeśli jest wysoki. 0 Cytuj
Irol86 Opublikowano 24 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2019 Witam jestem tutaj nowy i moim zdaniem dominar 400 to dobry motocykl na start ja posiadam prawko na kat pełne A i mam dominara. Ja jeżdżę nim na co dzień do pracy w trybie miejskim po mieszkam i pracuję za granicą w Paryżu dla mnie nie ma lepszego moto jak dominar za te pieniądze motorek jest super na miasto i w trasę. Jedynym mankamentem jaki dotychczas zauważyłem to jest tylko trzeszczący plastik na wyższych obrotach i to wszystko reszta jest ok pozdrawiam. 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi