Skocz do zawartości

wydarzenie_FLM_Tuchola.png

Zapraszamy na Zlot Forum Łódzkich Motocyklistów  - więcej informacji tutaj.

Motocykl na A2 blokowany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zamierzam kupić motocykl na kat. A2 . Interesuje mnie raczej motocykl do zblokowania o mocy do 95km ponieważ wole go zblokować a za 2 latka odblokować, dodatkowo jestem dość wysoki więc im większy tym lepiej ( chodzi mi o wielkość wizualną :) .) Dysponuje budżetem w granicach 16 tyś. O samym moto , jestem praktycznie przekonany ze to będzie naked ale mam mętlik w głowie. Tak jak napisałem szukam czegoś w miarę dużego , zastanawiam się nad: yamaha xj6 , ewentualnie yamaha mt07 ( używki oczywiście ) ale właśnie piszę na forum żeby poznać opinie , może ktoś rzuci jakiś ciekawszy pomysł . Jeżeli nie znajde alternatywy to pewniakiem jest bajaj dominar 400 . Fajnie jakby o nim też się ktoś wypowiedział.

Żeczę miłego dnia i przepraszam za ewentualne błędy ale piszę z telefonu.

Opublikowano
11 godzin temu, Kacper152 napisał:

Jeżeli nie znajde alternatywy to pewniakiem jest bajaj dominar 400 .

Jest sens kupować hindusa? Utkniesz z tym motocyklem w garażu, bo nikt tego nie będzie chciał odkupić, kiedy będziesz chciał się przesiąść na coś mocniejszego za 2 lata.

GS500 icon3.png

Opublikowano

Osobiście uważam, że lepiej kupić jakiś tani pierwszy motocykl spełniający normy na A2 i po dwóch latach spokojnie kupić coś na wypasie. Jaki świetny byś nie był w trakcie nauki jazdy moto po prawku jakieś szlify czy parkingówki się raczej zdarzą. Osobiście polecam Suzuki gs500 mieści się na A2, kosztuje niewiele, po dwóch latach sprzedasz bez większej straty i jak już pojeździsz, bedziesz wiedział jaki docelowy motor Cię interesuje.

Opublikowano
3 godziny temu, Spajd napisał:

Osobiście uważam, że lepiej kupić jakiś tani pierwszy motocykl spełniający normy na A2 i po dwóch latach spokojnie kupić coś na wypasie. Jaki świetny byś nie był w trakcie nauki jazdy moto po prawku jakieś szlify czy parkingówki się raczej zdarzą. Osobiście polecam Suzuki gs500 mieści się na A2, kosztuje niewiele, po dwóch latach sprzedasz bez większej straty i jak już pojeździsz, bedziesz wiedział jaki docelowy motor Cię interesuje.

To będzie mój drugi motocykl, obecnie posiadam sporta 250ccm. Chciałbym coś większego żeby normalnie na nim wyglądać.

Opublikowano
5 godzin temu, karwoj25 napisał:

Jest sens kupować hindusa? Utkniesz z tym motocyklem w garażu, bo nikt tego nie będzie chciał odkupić, kiedy będziesz chciał się przesiąść na coś mocniejszego za 2 lata.

Znaczy czekam niecierpliwie na jakies poważniejsze opinie , narazie zapowiada się dobrze ,pozatym to jednak nowy za 15tys wiec nie należy się spodziewać fajerwerków. Pozatym przy nim jestem pewien ze nic mu nie było

Opublikowano

GS500 to normalny pełnowymiarowy motocykl, tylko mocy ma tyle, że akurat się mieści w A2, sam taki posiadam i nie czuję by był za mały, a mam 186 cm wzrostu. Jeździłem też na MT07 odczuwalna różnica jest w szerokości zbiornika paliwa, waga podobna. Bajaja uważam za niezły wybór w końcu to nówka z fabryki KTM-a, ale tylko jeśli chcesz z nim zostać na dłużej. Jak pisał kolega wyżej jeśli odsprzedaż po np. dwóch latach, to stracisz dużo kasy, a 400-setkę prędzej czy pózniej bedziesz chciał zmienić;)

Opublikowano
14 minutes ago, Kacper152 said:

Znaczy czekam niecierpliwie na jakies poważniejsze opinie , narazie zapowiada się dobrze ,pozatym to jednak nowy za 15tys wiec nie należy się spodziewać fajerwerków. Pozatym przy nim jestem pewien ze nic mu nie było

W Bajaju najsłabsza jest wg mnie nazwa, jeździ przyjemnie wielkościowo pasuje mi bardziej niż gs, ma już abs'a, no i wiesz że nie był bity. Na twoim miejscu poszedł bym właśnie w jego stronę.

Opublikowano
43 minuty temu, jaszczomb napisał:

W Bajaju najsłabsza jest wg mnie nazwa

jaszczombiu, w badżadżu najgorszy jest jednak dystrybutor. Romet w stosunku do marek innych niż własna jest niepewny. Może się okazać za 3-4 lata, że jednak motorki i miniauta nie sprzedają się tak, jak sobie Dębica założyła i nagle zakończą współpracę. Pamiętasz hyosunga? Dokładnie taki scenariusz, wielkie nakłady w 2012 roku, reklama, promocja w prasie i internecie. Zapychanie salonów sprzętem. Po 4 latach koniec wielkiej koreańskiej przygody - to samo będzie z bajajem.

GS500 icon3.png

Opublikowano

pamietaj tyle że Bajaj to nie jest "jakiś tam Hyosung". Bajaj jest jedną z największych firm produkujących jednoślady na świecie. poza tym bajaje są robione na podobieństwo KTMa (Bajaj posiada chyba 45 czy 48 % udziałów w KTM).

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano
36 minutes ago, krzychoslav said:

pamietaj tyle że Bajaj to nie jest "jakiś tam Hyosung". Bajaj jest jedną z największych firm produkujących jednoślady na świecie. poza tym bajaje są robione na podobieństwo KTMa (Bajaj posiada chyba 45 czy 48 % udziałów w KTM).

bajaj nie robi silnika na podobieństwo ktm'a, on robi te silniki dla ktm'a i husqvarny i do czegoś tam jeszcze.

Opublikowano
1 minutę temu, jaszczomb napisał:

bajaj nie robi silnika na podobieństwo ktm'a, on robi te silniki dla ktm'a i husqvarny i do czegoś tam jeszcze.

to też miałem na myśli :P i takie same/niemalże takie same piece są w Bajajach. Bajaj 400 to piec z KTMa 390 itd itd

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

Opublikowano

No właśnie ciągnie mnie w strone dominara 400. Spodobała mi się też yamaha fz6 ale niestety 98km odpada na legalną jazde A2. A może poleciłby ktoś wygodnego w jeździe "ścigacza" o ile to połączenie jest w ogóle realne.

Opublikowano

Bajaj produkuje mnostwo motocykli i wiedza co robia, nawet amatorsko mozna tym posmigac na torze, majac taki dylemat kupilbym Bajaja. 3 najwiekszy producent motocykli na swiecie.

Opublikowano
16 godzin temu, krzychoslav napisał:

Bajaj to nie jest "jakiś tam Hyosung"

Ale ja nie mówię, że zły jest producent - kiepski jest dystrybutor. I choćby sam mercedes zaczął produkować motocykle , a Romet zostałby dystrybutorem, to jest duża szansa, że po jakimś czasie byłaby klapa :) stąd też moje obawy co do marki - ale niech sobie autor wątku kupuje, co chce :)

@Matthewsmoto - wrzuciłes właśnie typowy materiał reklamowy :)

GS500 icon3.png

Opublikowano

Wydaje mi sie ze jedna osoba z obslugi Tor Lodz jezdzi na tym motocyklu. Niech Kacper152 podjedzie tam i pogada jesli chce. 

Opublikowano

Wyjdę na monotemtycznego, ale coś na A2 w owiewkach:

Opublikowano

Stary... Kup to co Ci się podoba. Kup to co Cie kręci a nie jest rozsądne i "prawidłowe" na pierwsze czy tak jak dla Ciebie drugie moto. Baja wygląda super. Może nie tak popularny motocykl w Polsce, ale na ebay spokojnie znajdziesz wszystkie części w razie czego.
Chcesz coś ścigaczo-podobnego? Wygodnego? idź w zblokowaną f4. Nie takie całkiem legalne a2 ale nie będziesz na tym wyglądał jakbyś jechał na psie a i po odblokowaniu będzie Cię Cieszyć.

...

Opublikowano

@Rogal prawie wszystko OK, ale F4 może być dla chłopaka za mała jeśli jest wysoki.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam jestem tutaj nowy i moim zdaniem dominar 400 to dobry motocykl na start ja posiadam prawko na kat pełne A i mam dominara. Ja jeżdżę nim na co dzień do pracy w trybie miejskim po mieszkam i pracuję za granicą w Paryżu dla mnie nie ma lepszego moto jak dominar za te pieniądze motorek jest super na miasto i w trasę. Jedynym mankamentem jaki dotychczas zauważyłem to jest tylko trzeszczący plastik na wyższych obrotach i to wszystko reszta jest ok pozdrawiam.