Skocz do zawartości
W ciągu najbliższych tygodni ta strona zmieni swój wygląd. Przygotuj się na aktualizację skryptu oprogramowania. ×

Moja bestia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Heja,

Przedstawiłem siebie więc przyszedł czas na przedstawienie mojego moto.

Jest nim Suzuki GSX 600F Katana, zakupiona przeze mnie jakieś 1,5 miesiąca temu od znajomego z którym kiedyś pracowaliśmy w jednej firmie.

Dlaczego Katana? A no jak to się mówi, "jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma". Znajomy szukał czegoś nowszego a ja chciałem jakieś moto. I tak oto ja zakupiłem Suzuki a koleżka Volvo :D

Moto kupowałem dwa razy i te dwa razy nie chciało odpalić po dłuższej przerwie, w końcu umówiliśmy się że biorę moto w stanie jakim jest a on schodzi jeszcze z ceny. I tak oto stałem się posiadaczem tego oto moto. Zapytacie dlaczego nie palił? Powodem były zalane świece :) po wymianie pali od strzała i od tej pory przelecieliśmy razem prawie 1500km, bez żadnych przygód. Ciągle się poznajemy i docieramy :)

Moto kupowałem z myślą aby je przerobić na coś w stylu cafe racer ale jak narazie dobrze mi z nim w takim wyglądzie jak teraz.

To by było na tyle, pozdrawiam.

IMG_20180613_120548.jpg

IMG_20180613_120608.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Hej!
No targają mną mieszane uczucia. Z przodu te dwie lampy wyglądają kozacko! Ale to zrobienie z boku, uffff. No i ten kolor felg. Mozna by powiedzieć, że klimat MADMaxa :P W skrócie widać, że tam miały być owiewki. Przewody na wierzchu i dziury w ramie. Jakbyś to jakoś ogarnął to może być z tego mega moto.

...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

A mnie się podoba ten Madmaxowy look. Dobra baza na coś w stylu rat style. Cafe racer też będzie świetny :) W moto rzeczywistości wygląda lepiej niż na fotkach. Gratulacje zakupu, niech służy. Staliśmy dziś rano przez chwilę na światłach Przybyszewskiego-Rydza Śmigłego. Pzd.

Opublikowano

@Rogal przewody to była pierwsza sprawa jaką ogarnąłem, zaraz po uruchomieniu i już nie kłują w oczy :) została ta "dziura" do załatania, w oryginale jest ona pod owiewką, a zaślepkę znaleźć nie jest tak łatwo :)
Co do felg, sam mam mieszane uczucia :) z jednej strony bym je pomalował na czarno z jakąś wstawką, z drugiej strony lubię takie nie zawsze dopasowane do siebie kolory.

@ktoś ŁDZ zgadza się staliśmy razem na czerwonym :) chodź mam wrażenie że nie pierwszy raz się widzieliśmy w tej okolicy ;)

Moto nabyłem z zamiarem przeróbki coś w stylu cafe racera ale teraz zaczynam się zastanawiać bo chyba bliżej mu właśnie do Madmaxowego stylu :) Zobaczymy co czas pokaże.

Pozdrawiam, lewa.

Opublikowano

Do pracy teraz tamtędy rano śmigam. Po południu Rokicińską łatwiej przebić się między autami :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Apdejt moto :)
Parę tygodni temu dorwałem farby i pomalowałem to i owo. A dokładnie felgi z niebieskiego (niektórzy twierdzili że to był fiolet) zmieniły barwę i teraz są czarne. Czarny (matowy) też zrobił się komin, więc coraz bliżej mu teraz do luuku madmaxowego.
Dodatkowo skróciłem trochę tylni błotnik bo jakoś tak wystawał, a co za tym idzie lokalizację zmieniła blacha i kierunki.
Dzięki temu zabiegowi moto wizualnie się skróciło i podniosło dupke do góry.

A skoro MadMax to musi być i nóż, ten został zrobiony przeze mnie już dość dawno i zakwalifikowany jako nieudany, teraz pasuje chociaż do moto :Dd396c0fecc789e55a5d935463ce31ef6.jpgd2f4d236d65031665d9fcbc691e3e710.jpge79179a4bdec1f2b5642697f8f2749a6.jpg

Wysłane z mojego EVA-L19 przy użyciu Tapatalka