Suchy-wolk Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2018 ZAPRASZAMY NA DRUGĄ EDYCJĘ RAJDU MOTOCYKLOWEGO „FŁM ENCOUNTER” Co to ten Encounter? Encounter to system gier miejskich zbudowany w Rosji i na Białorusi przez Iwana Masliukowa oraz szeroką społeczność graczy i twórców gier. Pierwsza gra odbyła się w 2001 roku, obecnie w Encountera gra kilkaset tysięcy ludzi w kilkuset miastach na całym świecie (głównie na terenie byłego ZSRR). Gry Encounter opierają się na prostej i bardzo elastycznej mechanice, rozgrywka toczy się zazwyczaj nocą, często w trudno dostępnych czy wręcz niebezpiecznych miejscach. Generalnie gra polega na tym, że gracze otrzymują zadania, misje do pokonania i przechodzą je w rzeczywistym świecie. Gra zaczyna się późnym wieczorem i trwa około 3-4 godziny. Wygrywa drużyna, która najszybciej wykona wszystkie misje, to znaczy znajdzie wszystkie zaszyfrowane punkty (około dziesięciu) i pierwsza przyjedzie na metę. To tyle słowem wstępu, ponieważ nie możesz zbyt wiele wiedzieć. Poczytaj więcej o Encounterze na warszawskiej stronie gry (warsaw.en.cx). Fabuła FŁM ENCOUNTER: -Napije się pani ze mną? - spytał i postawił na blacie dwa pełne kieliszki. Szybko pokryły się szronem. - Dziś nie piję. - odpowiedziała bez emocji i odsunęła kieliszek od siebie. - To może wolałaby pani, żebym i ja nie pił? - Jest mi to obojętne. Zależy mi tylko na szczepionkach. - powiedziała, cedząc każde słowo. - To się da załatwić - powiedział rudy, niski gość, który pojawił się dosłownie znikąd, wyminął właściciela lokalu niczym pokraczny karaluch i stanął przed nią. - o ile przywiozłaś hajs. - Nie przywiozłam i nie udawaj, że spodziewałeś się innej odpowiedzi - odpowiedziała nieco zbyt pewna siebie. Ale nie zauważył tego. - I oczekujesz, że Ci je dam? - Oczekuję wymiany przy świadkach. Moich świadkach i na moich zasadach. - A jeśli się nie zgodzę? - Zgodzisz. Potrzebujesz kasy, a wywołanie tej pandemii nic ci nie da. Rudy karzeł patrzył na nią z niechęcią i wiedział, że mimo właśnie rozłożonych kart tę rundę już przegrał. Wyciągnął telefon i wybrał numer. - Juri - powiedział nie kryjąc złych zamiarów - ta chuda franca chce z nami negocjować, Przyjedziesz tu zaraz i... - urwał zdanie a krzywa twarz jeszcze bardziej mu zbrzydła, bezwiednie wychylił jej kieliszek - jaki kur... wypadek?...... Czas: 1 września 2018 roku, start gry: 20:30 Miejsce spotkania: Zostanie podane przed startem gry, prosimy śledzić informacje tutaj. Jak się zapisać na grę? 1. Jak najszybciej wyślij maila na adres ola@motocykle-lodz.pl o treści: „ Biorę udział. Mam drużynę. Imiona i nazwiska uczestników” 2. Załóż konto w systemie Encounter na domenie www.ldz.en.cx 3. Stwórz dwuosobową drużynę (po zalogowaniu wszystkich członków na stronę wybierz „moja drużyna”–>”utwórz nową drużynę”). Wymyśl dla niej nazwę. Przed nazwą drużyny wpisz [Rajd FŁM] dla łatwiejszej późniejszej identyfikacji. 4. Zgłoś udział w grze – opcja dostępna tuż przed rozpoczęciem gry! 5. Zapłać wpisowe w wysokości 20 zł od osoby startującej. Płatności należy uiścić w miejscu rozpoczęcia gry w trakcie zapisywania się i oddawania oświadczenia. Przy zgłoszeniu należy podać nazwę i skład zespołu oraz wypisać oświadczenie widoczne w załączniku, bądź ewentualnie wydrukować je samodzielnie i dostarczyć na miejsce startu gry. Zespoły, które pominą którykolwiek z powyższych punktów nie będą mogły wziąć udziału w grze. Ilość drużyn jest ograniczona. Jeżeli uczestnicy nie zgłoszą chęci udziału w grze poprzez mail mogą nie móc wziąć udziału w grze. Jak się przygotować? Każda drużyna powinna mieć do dyspozycji motocykl – najlepiej zatankowany. Do gry niezbędny jest telefon z dostępem do Internetu. Przynajmniej jeden na drużynę. Zadbajcie o niego i o jego baterię – będzie się zużywać szybko. Bądźcie przygotowani na to, że możecie się nieco ubrudzić. Weźcie KONIECZNIE latarki/czołówki i wszystko co może się przydać nocą w dziwnych miejscach O czym jeszcze trzeba pamiętać? Przede wszystkim o bezpieczeństwie własnym i pozostałych uczestników. W miejscach rozgrywki może być nieco bardziej niebezpiecznie niż na innych grach miejskich, dlatego szczególnie zwracajcie uwagę na to, co się dzieje wokół. Aby ukończyć grę nie trzeba wchodzić w żadne niebezpieczne miejsca, ani wykonywać żadnych nierozważnych akcji. Prawo polskie obowiązuje dokładnie tak samo jak w każdym innym momencie życia. Kodeks Ruchu Drogowego również. Zastrzegamy sobie prawo do odmówienia udziału w grze bez podania przyczyny.” Pamiętaj – kto nie ryzykuje, ten nie pije szampana! Wzór oświadczenia widoczny jest poniżej lub możesz go pobrać tutaj. Oświadczenie_encounter.pdf 2 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl
rzetel Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2018 Kto się wybiera? Wpisywać się Zabawa fajna 1 Cytuj
wildeyed Opublikowano 16 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2018 (edytowane) Jest szansa że podczas drugiej edycji będzie troszkę cieplej:) Co bardziej uważnym wpadło zapewne w oko, że fabułą jest ta sama co w zeszłym roku. Wkradł się nam w tekst chochlik, który wkrótce zostanie usunięty. Zapewniam wszystkich uczestnikó, że fabuła jest świeżutka i jeszcze ciepła:) Edytowane 16 Sierpnia 2018 przez wildeyed (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj
kosmaty Opublikowano 28 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2018 byłem w zeszłym roku, było meeega, teraz też się wybieram 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
Kejcior Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) szykuje się fajna zabawa, Ci co boją się deszczu mogą wsiąść w auto i również wziąć udział nasza drużyna jedzie autem Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez Kejcior (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Serdecznie zapraszam : Sklep Metro Wrocławska 1 91-052 Łódź 42 654 29 68
kosmaty Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Miejsca sie kończą a może być max 30 drużyn, wbijaj będzie fajnieWysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj https://www.hondapark.pl/pl/motocykle.html
wildeyed Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 (edytowane) W dniu dzisiejszym również można się zapisywać. Nadal są wolne miejsca. Pamiętajcie że wysyłając maila, możecie być pewni że weźmiecie udział. W zeszłym roku wielu z Was dopiero na miejscu zapisywało się, ryzykując że zabraknie miejsc. Pogoda zapowiada się ładna, więc śmiało zapisujcie się. Przypominam, że znane jest już miejsce rozpoczęcia gry oraz o tym, żeby wziąć ze sobą wydrukowane i podpisane oświadczenia !!!!! Edytowane 1 Września 2018 przez wildeyed (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
rzetel Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 Gdzie rozpoczęcie bo nie mogę znaleźć? 0 Cytuj
wildeyed Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 Na wydarzeniu na FB. Wszyscy, któzy uczestniczą. Spotykamy się tu: Start 20:30 na Drift Place przy ul.Hodowlanej.https://goo.gl/maps/T9F8CUw2UDQ2 0 Cytuj
RobC Opublikowano 1 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2018 (edytowane) Czy na tej stronie ldz.en.cx gdzie mam drużynę powinienem coś jeszcze zrobić? Dołączyć do gry czy coś? pozdrawiam Edit: Już ogarnąłem pytanie nieaktualne 😀 Edytowane 1 Września 2018 przez RobC (wyświetl historię edycji) 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi