Erda Opublikowano 7 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2018 Cześć! Bardzo podobaja mi sie sporty. Uwage przykuła kawa ninja 250 ewentualnie 300. Na przeszkodzie stoi wzrost bo udało mi sie uzbierać 198cm i ok 90kg. Ma to sens? Chce takie moto do latania po mieście, ewentualnie trasy +-60km do łodzi na studia. Jak wtedy wygląda sytuacja z plecaczkiem? ma około 166 wzrostu. Doradźcie mi czy taki moto ma w ogole sens. Zegary "starej daty" mi nie przeszkadzają. I jak wyglądaja koszty użytkowania takiego kawasaki? Coś sie lubi psuc na coś uważac? Z góry dziekuje za pomoc! 0 Cytuj
Rogal Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 Uważam, że nie ma sensu. Bardzo dobrego kolegi brat kupił 3-setkę w UK na handel do Polski. Motocykl rewelacyjny, ale mały. Przy moich skromnych 183, czułem się na nim tak sobie. Jest lekki, świetny w zakrętach i łatwy w prowadzeniu, ale z Twoim wzrostem będziesz na nim wyglądał jak na psie, a dołóż do tego pasażerkę... Przy tej pozycji i małej ilości miejsca z pasażerem będzie Ci mało wygodnie, a domyślam się, że nogi też masz długie wiec kolanka będą boleć. Zresztą, jest symulator on-line. Wybierasz moto, podajesz swoje wymiata i sprawdzasz ustawienia. http://cycle-ergo.com/ 0 Cytuj ...
Erda Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 Widziałem właśnie tylko że w zasadzie nic mi on nie mówi. Teraz po głowie chodzi myśl o Hondzie cebrze 500. Co Ty na to? Ciężko znaleźć sporta dla takiego byka 😕 0 Cytuj
Dobromil1984 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 38 minut temu, Erda napisał: Widziałem właśnie tylko że w zasadzie nic mi on nie mówi. Teraz po głowie chodzi myśl o Hondzie cebrze 500. Co Ty na to? Ciężko znaleźć sporta dla takiego byka 😕 Ja mam 198cm wzr i jeździłem na Hondzie 600 było spoko i dawałem radę. Wszystko zależy od tego czy masz zdrowy kręgosłup hehe ale tak całkiem poważnie na F4 dawałem radę. 0 Cytuj
Erda Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 4 minuty temu, Dobromil1984 napisał: Ja mam 198cm wzr i jeździłem na Hondzie 600 było spoko i dawałem radę. Wszystko zależy od tego czy masz zdrowy kręgosłup hehe ale tak całkiem poważnie na F4 dawałem radę. na 600 też bym raczej dał rade ale chodzi mi o ta " nową " cbrr 500cm3 na a2. 0 Cytuj
Dobromil1984 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 16 minut temu, Erda napisał: na 600 też bym raczej dał rade ale chodzi mi o ta " nową " cbrr 500cm3 na a2. Wszytko zależy tak na prawdę od budżetu jaki chcesz przeznaczyć na moto i domyślam się że nie masz prawka na A? 0 Cytuj
Rogal Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 Idz w Kawasaki z750. Wygląda ok i wygodne. A jak chcesz typowo tylko i wyłącznie sporta, wygodnego dla Ciebie i pasażera, to chyba jakaś ładna cebra f3 lub f4. Nie przejmuj się mocą. 600 są spokojne z dołu. Dopiero od 8rpm nabierają werwy. To chyba będzie najlepszy kompromis między wygodą, przyspieszeniem i wyglądem. Ostatecznie, mogę Ci sprzedać moją zx6r 😛 0 Cytuj ...
Erda Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 (edytowane) Właśnie chłopaki w tym rzecz że nie mam i nie moge miec kat A . 😕 Tylko A2, 98rocznik. Budżet max max 12 tyś na moto nie licząc ciuchów. Ta kawa z750 jest też ładna ale 110 koni co na A2 z góry skazuje moto na klęskę. Ogranicza mnie właśnie to A2 😕 Edytowane 8 Lipca 2018 przez Erda (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj
Dobromil1984 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 18 minut temu, Rogal napisał: Idz w Kawasaki z750. Wygląda ok i wygodne. A jak chcesz typowo tylko i wyłącznie sporta, wygodnego dla Ciebie i pasażera, to chyba jakaś ładna cebra f3 lub f4. Nie przejmuj się mocą. 600 są spokojne z dołu. Dopiero od 8rpm nabierają werwy. To chyba będzie najlepszy kompromis między wygodą, przyspieszeniem i wyglądem. Ostatecznie, mogę Ci sprzedać moją zx6r 😛 Ale kolega raczej prawka nie ma jak szuka czegos na A2 0 Cytuj
Erda Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 4 minuty temu, Dobromil1984 napisał: Ale kolega raczej prawka nie ma jak szuka czegos na A2 Otóż to. 0 Cytuj
Dobromil1984 Opublikowano 8 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 2 minuty temu, Erda napisał: Otóż to. Nie można było by tak od razu napisać? 0 Cytuj
Erda Opublikowano 8 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2018 7 minut temu, Dobromil1984 napisał: Nie można było by tak od razu napisać? Szczerze? Wklejałem tą samą treść na kilka innych for i ze a2 tylko wchodzi w gre, tutaj najzwyczajniej w świecie tego musiałem nie skopiować. Mój błąd. 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi