Rogal Opublikowano 30 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2018 (edytowane) Cześć Wszystkim! Prócz jazdy motocyklem samej w sobie jako hobby odnalazłem się w amatorskiej sztuce filmowania. Postanawiam więc założyć własny temat gdzie będę publikował moje krótsze i czasem dłuższe filmiki. Głosu do narracji raczej nie mam, więc będę moje filmiki zaopatrywał w ładną oprawę muzyczną. Enjoy 1. Pierwszy filmik na ZX6R z okolic mojej mieścinki. 2. Mały wypad wraz z kolegą i jego dziewczyną. w kadrze Ducati Panigale i uroki okolicy. Operator Kamery - Moja Magdalena Edytowane 30 Czerwca 2018 przez Rogal (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj ...
Rogal Opublikowano 2 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2018 Przepiękna droga z mnóstwem zakrętów między Alton a Basingstoke. Raj dla motocyklisty mieć taka drogę na co dzień. Żywcem jak z wyścigów TT. Przejazd spokojny, bo co chciałem nagrać bardziej ekstremalny, to albo robal na kamerce się rozplaskał, a to ptak mnie walną w ramię a to wyjechał jakiś samochód. Polecam obejrzeć do końca bo się rozkręca. Ps. Jeśli ktoś z forum miałby ochotę tędy pojechać, zapraszam. Kanapa w salonie na jedna nockę będzie udostępniona 0 Cytuj ...
Krzysiek rst1000 Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 UK ma swój urok, niewątpliwie. Zawsze chętnie wracam wspomnieniami do własnych wycieczek po NI. Osobiście lubię widoki na klifach. Ten wiatr i widok oceanu mnie urzeka. Kanapeczka zrobiona w domu, pomarańczka kupiona w supermarkecie i wszystko gotowe. 0 Cytuj
Rogal Opublikowano 3 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 No trudno się nie zgodzić @Krzysiek rst1000. Ale UK ma też swoje wady. Tłok na ulicach, wąskie drogi i bardzo często kiepski asfalt. Kradzieże jednośladów na potęgę... Dużo bardziej wolałbym mieć ten motocykl w Polsce i w Polsce się nim cieszyć. 0 Cytuj ...
ro6ert Opublikowano 3 Lipca 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2018 2 godziny temu, Rogal napisał: często kiepski asfalt. Kradzieże jednośladów na potęgę no myślałem, że to przypadłości spotykane raczej w Europie Wschodniej, a nie w kolebce cywilizacji zachodniej ... 0 Cytuj
Rogal Opublikowano 5 Lipca 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2018 No niestety. Absurdy są wszedzie. Ale jeśli chodzi o zakup motocykla, możliwość sprawdzenia jego historii, przebiegu a następnie jego przerejestrowanie czy ubezpieczenie... to normalnie Bajka! Polska pod tym względem wygrywa jako absurdalna. Ale to może dobry materiał na kolejny post. 1 Cytuj ...
Rogal Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Witam! Chciałem się pochwalić moją krótką produkcją, czyli moje wakacje i droga z Anglii do Polski. Taka oto moja historia, pełna łagodnej muzyki, miłych chwil, grona przyjaciół i kilku dupków w puszkach starających się mnie zabić.... Zapraszam 1 Cytuj ...
Rogal Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2018 (edytowane) Może niezbyt motocyklowo, ale zapraszam na filmik mojej produkcji pokazujący piękno Portugalii! Chillowa muzyczka zapewniona Edytowane 1 Grudnia 2018 przez Rogal Wrzuciłem na Youtubsa filmik w lepszej jakości. (wyświetl historię edycji) 2 Cytuj ...
B3DNAR Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 Spoko obczaje 1 Cytuj Bednar Moto: https://www.youtube.com/channel/UCQm5eRSQ6IGDfC-RD3k62Ow
jaquzie Opublikowano 26 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2018 Tik tak, nie ma motocykla. Tik tak, gdzie jest kurde motocykl? A na poważnie, niech Cię niebieski piorun z nieba trafi, że w taką pogodę jak mamy teraz za oknem, pokazujesz nam słoneczko, fajne miejscòwy i chillowy klimat 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆
Lancet Opublikowano 27 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 A woda w Algavre nie była za zimna? Byłem tam trzy lata temu - fakt, że w czerwcu - ale do wody wejść się nie dało... Miły sercu widok tego piaszczystego klifu. Dzięki za chwile wspomnień! 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting
Rogal Opublikowano 27 Listopada 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2018 @jaquzie To tak tylko dla umilenia i chwili nostalgi a nie żeby ukuło 😛 Powiem Ci @Lancet, że ciepluteńka. Już poraz kolejny jestem w tym miejscu w podobnym terminem i temperatura otoczenia/wody jak i mała ilość turystów mnie nie zawiodły. Koniec września to najlepszy termin, bo ocean nagrzany, dni już nie tak upalne jak latem a i gówniaków nie ma bo już szkoła trwa. Po za sezonem wynajęcie samochodu to koszt 10-15 zł za dobę wiec i jest możliwość niezależnego zwiedzania. 0 Cytuj ...
Lancet Opublikowano 29 Listopada 2018 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2018 Dzięki za info - to muszę zmienić terminy . My zwiedzaliśmy od góry (od Aveiro, Porto) przez Fatimę do Algavre, z obowiązkową wizytą na Capo da Roca - niestety - na czterech kołach, nie na dwóch. Najbardziej zadziwiły nas puściuteńkie autostrady - jazda przez kilkadziesiąt minut bez żadnego ruchu w obie strony - zupełnie jak w Australii, tylko bez kangurów. 0 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting
Rogal Opublikowano 1 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2018 Oj @Lancet. Powiem Ci, że mam kolegę Portugalczyka i on sam przyznaje, że na warunki płacowe w Portugalii to autostrady są za drogie! Pobudowane za łapówki. Płaca w Portugalii jest na poziomie 500 Euro/Miesiąc. Wiadomka, w Lizbonie więcej. Przejazd z Faro do Lizbony to koszt prawie 20 Euro! Nie wspominając o Viatolu obowiązkowym na drogi krajowe. Więc oni wolą drogi boczne, które są też puste i krajówki niż autostrady. Kolejny aspekt to wielkość kraju. Duży może nie jest, ale Portugalia liczy niespełna 9 milionów obywateli. Wiec i na drogach bez porównania mniej aut niż w Polsce. Samochód naprawdę opłaca się wynająć, ja zazwyczaj płacę 2,5-3 funty na dzień (11-15 zł) co jest standardową ceną w Portugalskich wypożyczalniach. 0 Cytuj ...
Rogal Opublikowano 8 Czerwca 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2019 (edytowane) Nasz Amsterdam - Maj 2019... Nie mam utartego schematu na film, bo każdej wyprawie towarzyszą różne emocje. Film, montaż i muzyka są dopasowane do tego, co wtedy odczuwaliśmy. Mimo, że nie pokazaliśmy jakie Amsterdam ma sztosy w swoim repertuarze, to tak go zapamiętaliśmy. Zakręcony, ciepły i cudowny... nie tuzinkowy i taki tylko nasz. No i tak, rowery. Urokliwe i pełne czaru tego miasta. Rowery wszędzie. Zapraszam na dobrą muzyka, a czy film też... to zostawiam Wam Ps. Motocyklowo podróż odbyła się na ZZR1400 Tang bag ixs, sakwy oxford. Ciekawa jest podróż tunelem średnie spalanie wyszło 5,6 l/100km Realny czas podroż od startu do zatrzymania pod hotelem, to niecałe 9 godzin. Edytowane 8 Czerwca 2019 przez Rogal (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...
Rogal Opublikowano 11 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2019 Witajcie po krótkiej przerwie Zrealizowałem kolejne dwie mikro produkcje. Tym razem albo po raz kolejny, chcę Wam pokazać Portugalię. Jest to tak niesamowity kraj, że zawsze odkrywam w nim coś nowego! Pierwszy film pokazuje Portugalię przez pryzmat mojej narzeczonej, gdzie chciałem podziękować jej za to, że zawsze jest obok. Drugi zaś, został stworzony z powodu, że nadal miałem sporo materiału do wykorzystania. WSTĘP! Złączam scrn mapki, które miejsca były odwiedzane. Baza wypadowa znajdował się nieopodal od miejscowości Santa Clara a Velha. Bardzo polecam: Portimao, Silves jak i cały dystrykt Algarave. Nie polecam Lizbony... Ale to temat na naprawdę długie wypracowanie 0 Cytuj ...
Rogal Opublikowano 15 Lutego 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2020 Witam wszystkich podróżników! Przedstawiam i zachęcam do zwiedzania kolejnego niesamowitego zakątka Europy jakim jest Gibraltar. Miałem przyjemność być na tym małym półwyspie, należącym do terytorium Wielkiej Brytanie w minionym roku. Miejsce zdecydowanie warte zobaczenia a moto to już na bank Ciekawostki! - Aby dostać się na Gibraltar, trzeba przejechać/przejść przez czynny pas lotniska! Ma się to zmienić, jako że budują drogę okrężną, więc korzystać bo robi wrażenie. - Gibraltar jest rajem podatkowym i jeśli tam mieszkasz i nie palisz, to jesteś dziwakiem, bo papierosy nie są tam obcięte żadną akcyzą czy podatkiem. - Większość Gibraltaru zajmuje skała wznosząca się na wysokość 426 metrów. Mega widoki swoją drogą! - Na Gibraltarze dokonał żywota Generał Sikorski. Zginął w katastrofie lotniczej wraz z załogą samolotu w 1943 roku. Można podziwiać pomnik ku pamięci załogi oraz Generała. Zapraszam na filmik i kilka zdjęć Położenie Gibraltaru:O'Hara's Battery. Waga 28 ton! Zasięg 27 000 metrów. W oddali brzegi Afryki Pomnik Władysława Sikorskiego No i zapraszam na krótki filmik Dzięki za uwagę! 0 Cytuj ...
Rogal Opublikowano 4 Marca 2020 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2020 (edytowane) No to dorobiłem się drona Mavic Mini. Materiał nakręcony w 2,7K z 30 klatkami na/s Materiał obrabiany w Adobe Premier PRO CC 2015 Muzyka - Archiwum YouTube Enjoy! Edit/ kliknijcie w "kółko zębate" w prawym dolnym rogu filmu i zmieńcie na 4K, od kiedy forum padło po wrzuceniu filmu jest on automatycznie odtwarzany w najniższej możliwej jakości. Edytowane 4 Marca 2020 przez Rogal (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj ...
Rekomendowane odpowiedzi