Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć Wszystkim!
Prócz jazdy motocyklem samej w sobie jako hobby odnalazłem się w amatorskiej sztuce filmowania.
Postanawiam więc założyć własny temat gdzie będę publikował moje krótsze i czasem dłuższe filmiki.
Głosu do narracji raczej nie mam, więc będę moje filmiki zaopatrywał w ładną oprawę muzyczną. 
Enjoy ;)

1. Pierwszy filmik na ZX6R z okolic mojej mieścinki.

2. Mały wypad wraz z kolegą i jego dziewczyną. w kadrze Ducati Panigale i uroki okolicy. Operator Kamery - Moja Magdalena :D

Edytowane przez Rogal (wyświetl historię edycji)

...

Opublikowano

Przepiękna droga z mnóstwem zakrętów między Alton a Basingstoke. Raj dla motocyklisty mieć taka drogę na co dzień. Żywcem jak z wyścigów TT.
Przejazd spokojny, bo co chciałem nagrać bardziej ekstremalny, to albo robal na kamerce się rozplaskał, a to ptak mnie walną w ramię a to wyjechał jakiś samochód.
Polecam obejrzeć do końca bo się rozkręca.
Ps. Jeśli ktoś z forum miałby ochotę tędy pojechać, zapraszam. Kanapa w salonie na jedna nockę będzie udostępniona ;) 

...

Krzysiek rst1000
Opublikowano

UK ma swój urok, niewątpliwie. Zawsze chętnie wracam wspomnieniami do własnych wycieczek po NI. Osobiście lubię widoki na klifach. Ten wiatr i widok oceanu mnie urzeka. Kanapeczka zrobiona w domu, pomarańczka kupiona w supermarkecie i wszystko gotowe.

large.593303dbf0906_NapisthebeginerR.jpg.d8326e9181116ec3f6b8722b716ec5c8.jpg

Opublikowano

No trudno się nie zgodzić @Krzysiek rst1000. Ale UK ma też swoje wady. Tłok na ulicach, wąskie drogi i bardzo często kiepski asfalt. Kradzieże jednośladów na potęgę... Dużo bardziej wolałbym mieć ten motocykl w Polsce i w Polsce się nim cieszyć. 

...

Opublikowano
2 godziny temu, Rogal napisał:

często kiepski asfalt. Kradzieże jednośladów na potęgę

no myślałem, że to przypadłości spotykane raczej w Europie Wschodniej, a nie w kolebce cywilizacji zachodniej ...

Opublikowano

No niestety. Absurdy są wszedzie. Ale jeśli chodzi o zakup motocykla, możliwość sprawdzenia jego historii, przebiegu a następnie jego przerejestrowanie czy ubezpieczenie... to normalnie Bajka! Polska pod tym względem wygrywa jako absurdalna. Ale to może dobry materiał na kolejny post. 

...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam!
Chciałem się pochwalić moją krótką produkcją, czyli moje wakacje i droga z Anglii do Polski.
Taka oto moja historia, pełna łagodnej muzyki, miłych chwil, grona przyjaciół i kilku dupków w puszkach starających się mnie zabić....
Zapraszam :D

...

• 3 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Może niezbyt motocyklowo, ale zapraszam na filmik mojej produkcji pokazujący piękno Portugalii! Chillowa muzyczka zapewniona ;) 

Edytowane przez Rogal
Wrzuciłem na Youtubsa filmik w lepszej jakości. (wyświetl historię edycji)

...

Opublikowano

Tik tak, nie ma motocykla. Tik tak, gdzie jest kurde motocykl? :D

A na poważnie, niech Cię niebieski piorun z nieba trafi, że w taką pogodę jak mamy teraz za oknem, pokazujesz nam słoneczko, fajne miejscòwy i chillowy klimat ;)

W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆

Opublikowano

A woda w Algavre nie była za zimna? Byłem tam trzy lata temu - fakt, że w czerwcu - ale do wody wejść się nie dało...

Miły sercu widok tego piaszczystego klifu. Dzięki za  chwile wspomnień!

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

@jaquzie To tak tylko dla umilenia i chwili nostalgi a nie żeby ukuło ;) 😛 

Powiem Ci @Lancet, że ciepluteńka. Już poraz kolejny jestem w tym miejscu w podobnym terminem i temperatura otoczenia/wody jak i mała ilość turystów mnie nie zawiodły. Koniec września to najlepszy termin, bo ocean nagrzany, dni już nie tak upalne jak latem a i gówniaków nie ma bo już szkoła trwa. Po za sezonem wynajęcie samochodu to koszt 10-15 zł za dobę wiec i jest możliwość niezależnego zwiedzania. 

...

Opublikowano

Dzięki za info - to muszę zmienić terminy ;). My zwiedzaliśmy od góry (od Aveiro, Porto) przez Fatimę do Algavre, z obowiązkową wizytą na Capo da Roca - niestety - na czterech kołach, nie na dwóch.

Najbardziej zadziwiły nas puściuteńkie autostrady - jazda przez kilkadziesiąt minut bez żadnego ruchu w obie strony - zupełnie jak w Australii, tylko bez kangurów.

"Be yourself, no matter what they say!"

Sting

Opublikowano

Oj @Lancet. Powiem Ci, że mam kolegę Portugalczyka i on sam przyznaje, że na warunki płacowe w Portugalii to autostrady są za drogie! Pobudowane za łapówki. Płaca w Portugalii jest na poziomie 500 Euro/Miesiąc. Wiadomka, w Lizbonie więcej. Przejazd z Faro do Lizbony to koszt prawie 20 Euro! Nie wspominając o Viatolu obowiązkowym na drogi krajowe. Więc oni wolą drogi boczne, które są też puste i krajówki niż autostrady. Kolejny aspekt to wielkość kraju. Duży może nie jest, ale Portugalia liczy niespełna 9 milionów obywateli. Wiec i na drogach bez porównania mniej aut niż w Polsce. Samochód naprawdę opłaca się wynająć, ja zazwyczaj płacę 2,5-3 funty na dzień (11-15 zł) co jest standardową ceną w Portugalskich wypożyczalniach.  

...

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano (edytowane)

Nasz Amsterdam - Maj 2019...

Nie mam utartego schematu na film, bo każdej wyprawie towarzyszą różne emocje. Film, montaż i muzyka są dopasowane do tego, co wtedy odczuwaliśmy. Mimo, że nie pokazaliśmy jakie Amsterdam ma sztosy w swoim repertuarze, to tak go zapamiętaliśmy. Zakręcony, ciepły i cudowny... nie tuzinkowy i taki tylko nasz. No i tak, rowery. Urokliwe i pełne czaru tego miasta. Rowery wszędzie. Zapraszam na dobrą muzyka, a czy film też... to zostawiam Wam 1f609.png

Ps.
Motocyklowo podróż odbyła się na ZZR1400
Tang bag ixs, sakwy oxford.
Ciekawa jest podróż tunelem ;)
średnie spalanie wyszło 5,6 l/100km
Realny czas podroż od startu do zatrzymania pod hotelem, to niecałe 9 godzin.

Amsterdam.thumb.jpg.0c9e78acbc482be94568ebf928c5fdbf.jpg

...

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie po krótkiej przerwie :D
Zrealizowałem kolejne dwie mikro produkcje. Tym razem albo po raz kolejny, chcę Wam pokazać Portugalię.
Jest to tak niesamowity kraj, że zawsze odkrywam w nim coś nowego!
Pierwszy film pokazuje Portugalię przez pryzmat mojej narzeczonej, gdzie chciałem podziękować jej za to, że zawsze jest obok.
Drugi zaś, został stworzony z powodu, że nadal miałem sporo materiału do wykorzystania.

WSTĘP!
Złączam scrn mapki, które miejsca były odwiedzane. 
Baza wypadowa znajdował się nieopodal od miejscowości
Santa Clara a Velha.
Bardzo polecam: Portimao, Silves jak i cały dystrykt Algarave.
Nie polecam Lizbony... Ale to temat na naprawdę długie wypracowanie :)
mapa.thumb.jpg.b82810a68f7816134fe23ec7477bb1e1.jpg

...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam wszystkich podróżników!
Przedstawiam i zachęcam do zwiedzania kolejnego niesamowitego zakątka Europy jakim jest Gibraltar.
Miałem przyjemność być na tym małym półwyspie, należącym do terytorium Wielkiej Brytanie w minionym roku.
Miejsce zdecydowanie warte zobaczenia a moto to już na bank :D
Ciekawostki!
- Aby dostać się na Gibraltar, trzeba przejechać/przejść przez czynny pas lotniska! Ma się to zmienić, jako że budują drogę okrężną, więc korzystać bo robi wrażenie.
- Gibraltar jest rajem podatkowym i jeśli tam mieszkasz i nie palisz, to jesteś dziwakiem, bo papierosy nie są tam obcięte żadną akcyzą czy podatkiem.
- Większość Gibraltaru zajmuje skała wznosząca się na wysokość 426 metrów. Mega widoki swoją drogą!
- Na Gibraltarze dokonał żywota Generał Sikorski. Zginął w katastrofie lotniczej wraz z załogą samolotu w 1943 roku. Można podziwiać pomnik ku pamięci załogi oraz Generała.

Zapraszam na filmik i kilka zdjęć ;)

Położenie Gibraltaru:
gibmapa.thumb.jpg.9cd658355f69e47bc5b3b1ac00fd7bc1.jpg

O'Hara's Battery. Waga 28 ton! Zasięg 27 000 metrów. W oddali brzegi Afryki
DSCN1707.thumb.JPG.de7611f29b127e0779d11452475bacf9.JPG

Pomnik Władysława Sikorskiego

DSCN1642.thumb.JPG.12976d2343bf868a7df03c06b5fafbb8.JPG

No i zapraszam na krótki filmik :D

Dzięki za uwagę!

...

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

No to dorobiłem się drona :D
Mavic Mini.
Materiał nakręcony w 2,7K z 30 klatkami na/s
Materiał obrabiany w Adobe Premier PRO CC 2015
Muzyka - Archiwum YouTube
Enjoy!
Edit/ kliknijcie w "kółko zębate" w prawym dolnym rogu filmu i zmieńcie na 4K, od kiedy forum padło po wrzuceniu filmu jest on automatycznie odtwarzany w najniższej możliwej jakości.

...