gary Opublikowano 17 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Września 2018 No wcale się nie dziwię z tym rozstaniem. Twój sprzęt także przyciąga wzrok. No to robimy jakiś mini zlot/przelot łódzkich GSów? @Michallica, @jaquzie? Może w tygodniu między 17:00 a zmrokiem? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michallica Opublikowano 18 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2018 Bardzo chętnie, po 17 jestem wolny i zawsze wracam nim z pracy więc jest to dobra pora żeby się spotkać pogadać czy wypić kawę w McDonald 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamo 3 Opublikowano 30 Września 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Piękna maszyna. Gratulacje 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 30 Września 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 Dziękuję. Zbliża się 4ty tysiąc. Miała być dzisiaj mała wycieczka na pół dnia i jakoś 360km się nawinęło. Wcale nie szybko... po prostu nie chce się zsiadać z tego motocykla. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 14 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 (edytowane) Pierwszy biały puch deszcz ze śniegiem, końcówka roku, a człowiek wspomina sezon 2018 i myśli o kolejnym. Dla własnej i może jeszcze kogoś radości oka wrzucam kilka wspomnień z tego bardzo udanego roku 2018. [Jezioro Orawskie] [Słowacja - droga wzdłuż południowego brzegu Jeziora Orawskiego] [Słowacja, w tle Tatry Słowackie i kawałek PL] [Granica SK - PL. Wjazd do Chochołowa] [Tego śpiącego ryczerza po lewej nikomu przedstawiać nie trzeba. Droga przez Gubałówkę w kierunku Kościeliska] [Góra Żar, Beskid Żywiecki] [Jezioro Żywieckie. Widok z góry Żar] [Ostatnia focia przed odłączeniem aku i zazimowaniem moto. Może i tylko 4461km ale każdy kilometr z bananem na twarzy.] Edytowane 14 Grudnia 2018 przez gary (wyświetl historię edycji) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOTOTOM Opublikowano 14 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2018 Ja i mój GSik zaczynamy podróże w sezonie 2019.Jak oczywiście czasu starczy.Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 10 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 I kolejny sezon rozpoczęty. Pod koniec lutego przegląd (nowe płyny), kilka kursów do pracy, a dzisiaj już luźno, okolice Łodzi. Z dodatków: wymieniłem plastikową osłonkę silnika, na mocniejszą i większą wersję ALU (od Merta Specials). Dzisiaj sporo było jazdy po polnych drogach i piachu... Chyba zacznę polować na tylni błotnik wewnętrzy. Dlaczego niemieckie umysły inżynierii wymyśliły tak beznadziejnie nieosłonięty montaż tylnego wahacza. Wszystko zachlapane, a to przecież mechaniczna ( i elektroniczna ) część! 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Po to byś go od czasu do czasu umył no to kiedy grillujemy na działce? 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOTOTOM Opublikowano 10 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2019 Ja osłonę amortyzatora tylnego i elektroniki kupiłem ale nie mam czasu założyć jak narazie Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Zastanawiam się właśnie też nad tym - 170zł na Ali Powiedz mi coś więcej o tym, wykonanie etc. a może ma ktoś już zamontowane i z praktyki coś powie? 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOTOTOM Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Zastanawiam się właśnie też nad tym - 170zł na Ali Powiedz mi coś więcej o tym, wykonanie etc. a może ma ktoś już zamontowane i z praktyki coś powie?Ponoć jak ktoś lata po szutrach i po za asfaltach to się nie nadaje ponoć. Takie chodzą opinie. Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 11 Marca 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Panowie ale Wy tu chyba część do dużego GSa omawiacie? 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 11 Marca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2019 Do 800gs tez pewnie jest 0 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 15 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2019 (edytowane) Namierzyłem, że małe chińskie rączki popełniły coś takiego, niby do mojego motocykla... koszt 85zl. Zamówiłem: Oczywiście w oryginale nie pasowało, choć koncepcja była taka, żeby nie dziurawić motocykla tylko wbić się w fabryczne otwory. Kwadrans nad kuchnią gazową i materiałowi udało się nadać kształtu tak, że pasuję "idealnie" w fabryczne nadkole. Otwory z niemal "chirurgiczną" precyzją pokryły się z fabrycznymi. Finalnie bez użycia szlifierki kątowej, super glue czy migomatu, udało się to to zamontować i daje radę. Montaż owej osłony skutkuje jeszcze częstszą eksploracją dróg leśnych i polnych. Np. trasa LDZ - Jeziorsko/Tama/Warta przejechana w 80% po sypkim. Cóż za totalnie nowe doznanie: Edytowane 16 Kwietnia 2019 przez gary (wyświetl historię edycji) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaquzie Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Mi przyszło do mojego z Ali (cuś takiego jak Fototom wstawił), ale mały skośny kolega zapomniał śrubki zapakować 🤔 więc kombinuję w okolicy, a chińczyka opieprzam 1 Cytuj W uszach szum, w oczach łzy, a na liczniku 33 😆 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Jeśli chodzi o śruby w Łodzi to polecam;http://www.metalpol.net.pl/ Jeden z oddziałów jest na Przybyszewskiego. Znajdowali mi tam już śruby to Yamahy, Suzuki. Dobrej jakości metal. Dobór gwintów, końcówek, długości. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekGS Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) Hej! Piszę trochę z partyzanta bo znalazłem ten wątek a sam szukam kufra do swojego GS'a. Jak Ci się sprawdza ten kufer Givi? Nie boisz się, że jest plastikowy? Latam często w terenie i myślę nad jakimś aluminiowym. Wybrałbyś znowu tak duży kufer do tego moto? Boję się, że będzie go czuć w trakcie jazdy a juz zwłaszcza w terenie. Daj znać! Dzięki Jacek Edytowane 21 Stycznia 2021 przez Suchy-wolk Reklama kontekstowa - wycięty post. (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4ride.pl Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 4 godziny temu, JacekGS napisał: Hej! Piszę trochę z partyzanta bo znalazłem ten wątek a sam szukam kufra do swojego GS'a. Jak Ci się sprawdza ten kufer Givi? Nie boisz się, że jest plastikowy? Latam często w terenie i myślę nad jakimś aluminiowym. Wybrałbyś znowu tak duży kufer do tego moto? Boję się, że będzie go czuć w trakcie jazdy a juz zwłaszcza w terenie. Daj znać! Dzięki Jacek Zapraszamy do nas mamy szeroki wybór kufrów do różnych motocykli 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FOTOTOM Opublikowano 21 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 Hej! Piszę trochę z partyzanta bo znalazłem ten wątek a sam szukam kufra do swojego GS'a. Jak Ci się sprawdza ten kufer Givi? Nie boisz się, że jest plastikowy? Latam często w terenie i myślę nad jakimś aluminiowym. Wybrałbyś znowu tak duży kufer do tego moto? Boję się, że będzie go czuć w trakcie jazdy a juz zwłaszcza w terenie. Daj znać! Dzięki JacekJest Polska firma, która robi aluminiowe kufry. I ludziska sobie je bardzo chwalą. Cena jest bardziej atrakcyjna niż te oryginalne. Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 0 Cytuj Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 21 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2021 (edytowane) To może teraz ja spróbuję odpowiedzieć na pytanie, bo z całym szacunkiem @4ride.pl i @FOTOTOM ale nowy kolega nie pyta ani sklep ani o producenta @JacekGS, niniejszy wątek obserwują moderatorzy, nie jeden z nich jeździł GSem lub ma do czynienia z marką BMW - sugeruję uszanować zasady tego zacnego Forum i zamiast na partyzanta - to przywitać się w forumowej powitalni: https://motocykle-lodz.pl/forum/4-powitalnia/ Odpowiadając na Twoje pytanie: Tak, wybrałbym jeszcze raz taki sam kufer chociaż nie jest on najlepszą opcją do tego motocykla. We wszystkich poprzednich motocyklach miałem conajmniej plastikowy kufer centralny. To były sprzęty szosowo-turystyczne. Rocznie, około 5000-6000km robię po samym mieście/miastach, z elektroniką, dokumentami, książkami - kufer spisuje się tu idealnie. Wycieczki za miasto - tak samo. Zamykam kask, kurtkę i idę "na lekko". W GSie pierwszy raz zacząłem dostrzegać minusy kufra w terenie. Podczas wstrząsów, wertepów, dobić, korzeni itp - telepie się biedactwo. Ja zastanawiam się czy w końcu nie odpadnie. W teren bardziej wstrząsogenny niż szuter to moim zdaniem tylko miękki bagaż (producentów cała masa, od amerykańskich Mosko-Moto, przez Europejskie twory aż po zachwalane 21Brothers, Red Mammut - rodzimej produkcji). Nie chcę powielać wiedzy znajdującej się w sieci. Np. ten zacny youtuber świetnie tłumaczy zady i walety każdego rozwiązania:https://www.youtube.com/watch?v=TZTRVLwO51Q Zależy gdzie jedziesz, gdzie jeździsz, jak, po czym. Ja czasem kufer zostawiam i jadę bez strachu, że odpadnie ale 90% czasu bardziej mi się przydaje niż przeszkadza. Docelowo (jak tylko pokonam coroczny kryzys o sprzedaży moto) planuję dokupić coś z 21Brothers, żeby mieć pakownie, miękko, wodoszczelnie, środek ciężkości niżej i nie martwić się, że odpadnie. Metalowe (z polskich polecane Apduro) nie dla mnie. Ok, masz +10pkt do wyglądu ale dochodzi dodatkowa masa, większe ryzyko urazu w przypadku gleby, większe ryzyko uszkodzenia "pojemnika" niż w przypadku gleby z miękkim bagażem. Edytowane 22 Stycznia 2021 przez gary (wyświetl historię edycji) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 3 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2021 Z bólem serca ale maszyna musi iść na sprzedaż Szczegóły i cena w ogłoszeniu:https://www.olx.pl/d/oferta/bmw-f800-gs-adventure-2017r-17500km-salon-polska-dodatki-CID5-IDJIfqE.html Więcej zdjęć w galerii Google Photos:https://photos.app.goo.gl/4hQC3bnwRhKcy5ar8 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy-wolk Opublikowano 19 Maja 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2021 Łukasz chodzą słuchy, że sprzedałeś sprzynta? Zamykamy temat, czy nowy właściciel tu zagląda 0 Cytuj Chcesz założyć działalność, a może już posiadasz? Odbierz 10% rabatu na usługi księgowości w Polecam, sprawdziłem na własnym biznesie: www.infakt.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gary Opublikowano 20 Maja 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2021 Ech, taki wątek nie uchowa się przed adminem-dilerem ;-) Sprzęt sprzedany. To był bardzo dobry wątek. Temat do zamknięcia. Dzięki 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi