Skocz do zawartości

kamery włókniarzy

Darek_Lodz

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

jadę sobie dziś spokojnie włókniarzy, jak zawsze zresztą i nagle widzę kamerki, stawiane na przód i tył przez cały ten pseudo-tunel.

Czy to jakieś nowe nabytki czy po prostu wcześniej nie widziałem ?

Czy to jakoś rejestruje prędkość czy tylko na okoliczność wypadków i powodzi ktoś monitoruje sytuację :D

wait, gdzie na włókniarzy jest tunel?

jeśli masz na myśli w-z i rów zdanowskiej to kamery są tam od początku jego istnienia. w teorii jest znak przed of fotoradarze, w praktyce kamery są białe więc niewiele mogę (o ile się orientuję kamery rejestrujące prędkość/odcinkowy pomiar prędkości, czy też przejazd  muszą być żółte, tak samo jak fotoradary) :P

EDIT. chyba że masz na myśli to coś co przecina Pabianicką dołem? to tam chyba kamer nie było do tej pory. ale trzeba się przyjrzeć w jakim są kolorze oraz czy jest znak informujący o urządzeniu mierzącym prędkość, bo takowy być musi przed fotoradarem/odcinkowym pomiarem prędkości :P

Edytowane przez krzychoslav (wyświetl historię edycji)

"proste drogi są dla szybkich motocykli, kręte dla szybkich motocyklistów"

SV1000S

icon3.png

NA Brukowej przy wiadukcie na światełkach są kamerki i lampa która błyska. A kamerki są w kolorze białym. Raz mi focie zrobiło na moto.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

172824.png

Zawsze bezpiecznie. Zawsze z głową.

te kamery do mierzenia natężenia ruchu ale nie można z nich dostać mandatu, takie same są w tunelu na trasie WZ

18 godzin temu, krzychoslav napisał:

wait, gdzie na włókniarzy jest tunel?

dlatego pisalem pseudo-tunel :D Czytaj Krzychu dokladnie ze zrozumieniem :P

ok dzięki za info, juz sie balem o moje prawko :D 

PS. Od powstania tego WZ sa kamery ? To nie widziałem :D Widocznie 1szy raz jechałem wolniej 😇