TomekW Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 (edytowane) Tomasz lat 34 Witam wszystkich pasjonatów dwóch kółek z silnikiem. Przyznam się na wstępie, że trochę wybrakowany ze mnie forumowicz ponieważ jestem przed zakupem moto Mimo tego postanowiłem zostać członkiem łódzkiej społeczności motocyklowej, bo kto jak nie Wy będzie lepszym drogowskazem w mojej przygodzie? Od zasiania ziarna motocyklizmu, jak szeptu we śnie Incepcji, minęło jakieś 10 lat. Wtedy jednak usłyszałem złowrogie słowa teściowej "na tym podwórku motocykla nie bedzie" i wnet uwiłem równie złowrogi plan - muszę mieć swoje podwórko i zbudować dom :). Do pracy zabrałem się wartko i mieszkam na swoim podwórku już przeszło 5 latosi. Swoją drogą żeby nie demonizować mojej kochanej teściowej, oznajmiam wszem i wobec że to złota kobieta i mieści się w kategoriach wyjątku od reguły. Wracając jednak do głównego tematu, jak zapewne każdy już zdążył zdać sobie sprawę że budowa domu raczej wyklucza wydatek zwiazany z moto. Cierpliwość mnie nie opuszczała. W zeszłym roku po wstępnym spakowaniu swoich rzeczy w skromną walizkę i będąc gotowym na każdą okoliczność oznajmilem mojej połówce (nie, nie mówię o bolsie 0,5) że wybieram się na prawo jazdy kategorii zakazanej czyli A. Nie kazała mi się wyprowadzać Jedliśmy tynk ze ścian, ale żyłem a opuchlizna z twarzy po rozmowie z Lubą (duża litera użyta celowo jakby to przeczytała) zeszła już po kilku tygodniach, więc mogłem rozpocząć jazdy bo kask nie był za mały. Egzamin zdałem jak przystało za pierwszym razem. Minął od tego czasu prawie rok i teraz czas na kolejny krok. Zakup moto. Co będzie dalej czas pokaże i z pewnością Wy będziecie świadkami Pozdrawiam Was serdecznie. P.S. Obecnie w mojej głowie mam dwie opcje. Kawa Z750 model 2004 lub Y R6 model od 1999-2002. Rzecz w tym, że na r6 nawet nie siedziałem i może to nie miejsce ale byłbym wdzięczny jeśli znalazłby się śmiałek (lub śmiałczyni, śmiałka?), który posiada takową i mógłbym ją dosiąść i zweryfikować zgodność z moją osobą. Mówię o moto oczywiście Edytowane 24 Maja 2018 przez TomekW (wyświetl historię edycji) 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tato mi zrobi Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Powitać kolegę powodzenia w poszukiwaniach 👍 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spowiednik Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Zazdroszczę Ci dilera :D Witam! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pajmon Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Powitać 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikado33 Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Siemka 😉 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LAFAY Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 siemka 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancet Opublikowano 24 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Czołem - trochę to późno piszę (bo już po dzisiejszym spotkaniu), ale pokaż się na czwartkowych spotach, myślę, że znajdziesz motocykli "do wyboru, do koloru" i nie sądzę, żeby ktoś zabronił ci przymierzyć się do konkretnej maszyny! 3 Cytuj "Be yourself, no matter what they say!" Sting Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio1989 Opublikowano 26 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2018 Siemka owocnych poszukiwań 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darek_Lodz Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 cholera, twardy zawodnik, nie odpuszcza Powitać. Nie ma to jak własny dom, w bloku jest jednak ten problem że zakupy na moto nawet zrobię, ale moto pod blok, zakupy na górę, później moto na parking i z buta do domu. Ale dom to wymaga sporo czasu 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaJaga Opublikowano 27 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2018 Siemano To się nazywa wielkie wejście 😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bocian Opublikowano 28 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2018 Witam... 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archi Opublikowano 1 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2018 Witam! Tylko grzecznie masz jeździć, bo jak nie to Luba wyśle motocykl Podklucze, z Ciebie na Szubienice.😟 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomekW Opublikowano 25 Lutego 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2020 Archi udało się przetrwać już sporo czasu bez środków przymusu bezpośredniego 😁 Nawet nie pamiętam czy to czytałem, ale czy Twój wpis oznacza że jesteś z okolicy? Pozdro. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi