spowiednik
Czołem!
W tamtym roku zacząłem renowacje mojego ZRXa 1100 z 98 r.
Oprócz wymiany wielu części na nowe zdecydowałem się na swap zawieszenia, kół, hebli z ZZR1400 z 13 r.
Swap jest na ukończeniu, zostały jeszcze drobiazgi, więc wystawiam zbędne części i od ZRXa i od Zygzaka (kupiłem pół motocykla z rozbiórki – był cały, miał rozwalony silnik).
Części były wymontowane niecały rok temu.
Jeśli komuś coś podpasuje pisać na priv lub tel. 602 sto siedemdziesiąt pięć 702 . Odbiór Łódź lub wysyłka.
Ceny części staram się robić taniej niż na allegro gdyż zależy mi na szybkim opróżnieniu garażu.
Najpierw na liście są części od ZRX , a poniżej od ZZR - trzeba zjechać do połowy listy!
Części od ZRX 1100 z 1998 roku, lakier czarny, przebieg ok 50 000 i na tyle wyglądał.
1. Błotnik przedni –Sprzedany
2. Lampa przód + uchwyty – 60 zł
Lampa stalowa, ciężka - do renowacji. Chrom w niezłym stanie, miejscowo punkty rdzy. Szkło częściowo zrobiło się mleczne. Odbłyśnik posiada pęcherze. Uchwyt do żarówki wyłamany
3. Plastik, owiewka ogon tył – 50 zł
Lakier w słabym stanie, rysy i zadrapania. Uszkodzone dwa uchwyty – jeden pęknięty, drugi wyłamany. Wymaga naprawy i lakierowania. Z emblematem i gumami.
4. Lagi – Sprzedane
5. Hamulce przód – zaciski + klocki bez tarcz – 175 zł
Działały na motocyklu doskonale. Stan wizualny jak na zdjęciach. Klocki jeszcze ponad połowa stanu.
6. Stopki tył komplet – 10 zł
Stopki kompletne, ze śrubami, uchwytami, itd. Jedna wygięta, druga prosta. Gumy w średnio-słabym stanie. Dorzucę za darmo do jakiegoś zamówienia.
7. Przedłużki do stopek komplet – Sprzedane
8. Kierownica – 140 zł
Kierownica o długości 70 cm, polakierowana na złoto, zadrapania tylko w miejscach montażowych. Jest to kierownica customowa, delikatnie wyższa niż oryginał, prawdopodobnie aftermarket lub z innego motocykla, jednak jej szerokość jest zgodna z kierownicą do ZRXa.
9. Uchwyt/stelaż pod kufer centralny tył – 90 zł
Uchwyt ciężki, chyba robiony przez kogoś. Ładny lakier, stan bardzo dobry. Uwaga – przed montażem należy skombinować dystanse( od ramy do uchwytu tak aby uchwyt nie opierał się o owiewkę) gdyż inaczej owiewka z tyłu może pęknąć- tak jak moja.
10. Uchwyty do lag – 60 zł
Uchwyty w dobrym stanie jednak miejscowo ślady rdzy.
11. Tarcza tył – 30 zł
Stan jak na zdjęciach. Poniżej połowy stanu. Mogę dorzucić do większego zamówienia gratis.
12. Napęd licznika, ślimak i linka – 30 zł
Stan jak na zdjęciach. U mnie prędkościomierz drgał. Ślimak najprawdopodobniej do regeneracji, a linka możliwe, że do wymiany. Mogę dorzucić do większego zamówienia gratis.
13. Półka górna z raiserami – 90 zł
Półka w dobrym stanie jednak wymaga lakierowania.
14. Półka dolna bez sztycy – 110 zł
Półka w bardzo dobrym stanie, ma kilka rys, ale można zamontować i jeździć bez renowacji.
15. Dźwignie hamulca i sprzęgła, klamki – Sprzedane
16. Klaksony – komplet – 10 zł
Stan jak na zdjęciach. Sprawne. Ślady rdzy. Mogę dorzucić do większego zamówienia gratis.
17. Manetka – 1 sztuka – Sprzedana
18. Zębatka JTR 502.45 –– Sprzedane
19. Ośki kół : Ośka nr 1 – Przednia do ZRX 1100 – Sprzedane
20. Felgi z oponami - przód sprzedany :
Felga tył. Idealnie prosta, niespawana, nielakierowana, niepowypadkowa.
Opona na feldze to Michelin Pilot Power. Tył 170/60 ZR 17 M/C.
Opona nieupalana. Bieżnik w dobrym stanie.
Komplet tył – 350 zł
21. Przewody Hamulcowe :
Przewód nr 2 – ZRX 1100 tył, 20 zł
Części od ZZR 1400 z 2013 roku, lakier czarny, przebieg 25 000. Motocykl był cały – oglądałem go przed demontażem części – z uszkodzonym silnikiem.
1. Dźwignia/klamka hamulca ze zbiorniczkiem – komplet – 380 zł
Stan doskonały, mucha nie siada.
2. Dźwignia/klamka sprzęgła ze zbiorniczkiem – komplet – 380 zł
Stan doskonały, mucha nie siada.
3. Stelaż, mocowanie lusterek – 70 zł
Stan doskonały.
4. Linki gazu wraz z mocowaniem komplet – 90 zł
Stan doskonały.
5. Przełącznik, starter prawy z kablem i pinami – 50 zł
Stan doskonały.
6. Przełączik świateł i klakson, lewy z kablem i pinami– 100 zł
Stan doskonały.
7. Mocowanie ramy – 190 zł
Stan doskonały.
8. Hamulec tył + jarzmo komplet – 100 zł
Stan doskonały. Klocki ponad połowa stanu.
9. Kierownica, bary lewy i prawy komplet – 120 zł
Bary były zakupione oddzielnie, gdy myślałem jeszcze od wsadzeniu kiery z ZZRa do ZRXa. Stan wizualny niezły. UWAGA – lewy bar jest skrzywiony jak na zdjęciu. Prawy prosty.
10. Ośki kół i sztyca :
Ośka nr 2 – Tylna od ZZR 1400 – 30 zł
Sztyca nr 3 – Sztyca od ZZR 1400 – 30 zł
11. Przewody Hamulcowe :
Przewód nr 1,3, 4 – ZZR 1400 – całość 50 zł