leniuchmichał Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2018 To teraz ja napisze coś o swojej zabawce Moto kupione jesienią 2017 . Więc długo nie pojeździliśmy i maszyna trafiła na pełen serwis i przywrócenie do stanu który będzie mnie zadowalał. W szczycie napraw maszyna wyglądała tak ( foto niżej ) I przyznam że były momenty gdzie dopadała mnie bezsilność bo zakres prac poszerzał się z każdym weekendem A zakres prac do dziś obejmuje - przednie lagi - uszczelniacze + wymiana oleju - tylny amortyzator wymiana na sprawny używany ( stary czeka na regenerację ) - łożyska przedniego koła - klocki hamulcowe przód/ tył plus czyszczenie zacisków i wymiana płynu - wymiana linki gazu - demontaż świecidełek i wszelkiego rodzaju światełek LED + doprowadzenie instalacji elektrycznej do stanu pierwotnego - czyszczenie gaźników + zestawy naprawcze + synchronizacja - kontrola zaworów ( na szczęście bez wymiany płytek ufff ) - wymiana wszystkich płynów - wymiana chłodnicy ( używka ) - stara była klejona - wymiana świec na irydowe NGK - wymiana przewodów hamulcowych na HEL ( kolor pomarańczowy :) ) - nowe opony Continental Contimotion - uchwyt pod telefon od wujka z Chin - osobny włącznik wiatraka chłodnicy ( przydaje się w upalne dni podczas zabawy w gymkhanę ) - odbudowa wizualna - wymiana wszystkich śrub na jednakowe, odbudowa mocowań plastików nowy lakier na plastikach i naklejki położone pod lakier ( lakier dobrany pod oryginalny ) dodatkowo pomalowany błotnik tylnego koła na pomarańcz co moim zdaniem poprawia wizualnie całość. Poza samym lakierowaniem ( przygotowane elementy dostarczyłem znajomemu lakiernikowi który tylko je "prysnął " ) wszystkie prace wykonałem samodzielnie z czego duma mnie rozpiera . Na dziś maszyna prezentuje się tak i daje dużo frajdy z jazdy 4 Cytuj SSN Szybko Spranie Niebezpiecznie
piorczens Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Bardzo ładny Kot, mój też był w takim samym malowaniu przed zmianą ;-) teraz jest powiedzmy "spersonalizowany" pode mnie 0 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi