leniuchmichał Opublikowano 27 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2018 To teraz ja napisze coś o swojej zabawce Moto kupione jesienią 2017 . Więc długo nie pojeździliśmy i maszyna trafiła na pełen serwis i przywrócenie do stanu który będzie mnie zadowalał. W szczycie napraw maszyna wyglądała tak ( foto niżej ) I przyznam że były momenty gdzie dopadała mnie bezsilność bo zakres prac poszerzał się z każdym weekendem A zakres prac do dziś obejmuje - przednie lagi - uszczelniacze + wymiana oleju - tylny amortyzator wymiana na sprawny używany ( stary czeka na regenerację ) - łożyska przedniego koła - klocki hamulcowe przód/ tył plus czyszczenie zacisków i wymiana płynu - wymiana linki gazu - demontaż świecidełek i wszelkiego rodzaju światełek LED + doprowadzenie instalacji elektrycznej do stanu pierwotnego - czyszczenie gaźników + zestawy naprawcze + synchronizacja - kontrola zaworów ( na szczęście bez wymiany płytek ufff ) - wymiana wszystkich płynów - wymiana chłodnicy ( używka ) - stara była klejona - wymiana świec na irydowe NGK - wymiana przewodów hamulcowych na HEL ( kolor pomarańczowy :) ) - nowe opony Continental Contimotion - uchwyt pod telefon od wujka z Chin - osobny włącznik wiatraka chłodnicy ( przydaje się w upalne dni podczas zabawy w gymkhanę ) - odbudowa wizualna - wymiana wszystkich śrub na jednakowe, odbudowa mocowań plastików nowy lakier na plastikach i naklejki położone pod lakier ( lakier dobrany pod oryginalny ) dodatkowo pomalowany błotnik tylnego koła na pomarańcz co moim zdaniem poprawia wizualnie całość. Poza samym lakierowaniem ( przygotowane elementy dostarczyłem znajomemu lakiernikowi który tylko je "prysnął " ) wszystkie prace wykonałem samodzielnie z czego duma mnie rozpiera . Na dziś maszyna prezentuje się tak i daje dużo frajdy z jazdy 4 Cytuj SSN Szybko Spranie Niebezpiecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piorczens Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Bardzo ładny Kot, mój też był w takim samym malowaniu przed zmianą ;-) teraz jest powiedzmy "spersonalizowany" pode mnie 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rozek Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Sztos !! 0 Cytuj Łutututututuuu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
żółwik Opublikowano 4 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2019 Fajny Kotek 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi