Skocz do zawartości

Jaki kask offroadowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, 

Poszukuje kasku oraz gogli na crossa 125ccm. Zależy mi żeby zamknąć się w 500zł. Zastanawiałem się nad LS2 MX 437,  Ozone FMX oraz znalazłem HJC CS-MX II za 380zł i jest on moim faworytem. Co myślicie o tym kasku? Warto? Jak się ma do LS2 i Ozone? Może polecacie kask jakieś innej firmy w dobrej cenie. Poszukuję również gogli. Jest ich mnóstwo i tutaj jestem jeszcze bardziej zielony. Proszę o pomoc ;)

/edit. Dzisiaj znalazłem jeszcze LS2 MX456 w cenie HJC który jest wykonany z włókna szklanego więc teoretycznie powinien byc od niego lepszy

Edytowane przez sphinx (wyświetl historię edycji)

• 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...

Szczękowy jest dobrym kompromisem pomiędzy kaskiem integralnym a otwartym.

Ale ostateczna decyzja i tak zależy od kierującego. Z mojego punktu widzenia, istotne jest bezpieczeństwo oraz wygoda.

Proponuję jeszcze tutaj doczytać: https://kaskimotocyklowe.blogspot.com/2018/08/jak-dobrac-prawidowy-rozmiar-kasku.html

O tym jak dobrać poprawny rozmiar kasku.

Edytowane przez andmst (wyświetl historię edycji)

9 godzin temu, andmst napisał:

Szczękowy jest dobrym kompromisem pomiędzy kaskiem integralnym a otwartym.

wyobrażasz sobie jeździć w szczękowcu na crosie ??? a ja bym się zastanowił nad ls2 bo waży sporo mniej, z tego co pamiętam to ok 1150g zależy jaki rozmiar i też jest z poliwęglanu