Brtk Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2018 Cześć, W końcu znalazłem czas na przedstawienie swojego Horneta. To od początku... Moim pierwszym motocyklem było Suzuki DR-Z 400 SM, którą poruszałem się przez 2 sezony. Fajna zabawka do miasta ale zaczęło brakować czegoś czy można było się wybrać za miasto i na jakąś przejażdżkę z "plecaczkiem". Bardzo długo się zastanawiałem szukałem, czytałem i do końca nie wiedziałem co kupić (miało być ER6-N, FZ6). Wreszcie niedaleko Łodzi pojawiła się Horneta z 2007 roku i postanowiłem ją obejrzeć. Przejechałem się i następnego dnia stała już u mnie w garażu:). Tak wyglądała na początku. I taką przejeździłem sezon. W zimę rozpoczęło się wielkie rozbieranie, chyba nie było części która nie została odkręcona. - Odmalowane zostały felgi metodą proszkową - Zmieniony zadupek na ten z wersji poliftowej - Usunięty katalizator razem z puchą pod moto - Został cały odmalowany- Wyregulowane luzy zaworowe - Wyregulowany Łańcuch rozrządu- Zamontowane nowe kierunkowskazy - Wymieniony został przedni błotnik ponieważ oryginał skończył swój żywot - Wymienione wszystkie łożyska kół i główki ramy - Dokupiona i zamontowana nowa wyższa kierownica Renthal - Nowe regulowane klamki- Kupione i zamontowane zostały nowe ciężarki kierownicy i manetki - Kupione i zamontowane lusterka od Kawsaki Z750 (podróbki) - Nowa opona na tył kupiona, jeszcze niezamontowywana Wydaję mi się że wszystko ale plany na nowy sezon są i mam nadzieje że uda się je spełnić, między innymi nowy tłumik i skończenie kolektorów wydechowych(usunąć kolejną puchę i ładnie wykończyć). Wyregulować przepustnicę i coś jeszcze się wymyśli ale na razie sezon w pełni więc wolę cieszyć się jazdą. A tak wygląda teraz: To do zobaczenia na drodze LwG. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eleoner Opublikowano 26 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2022 Po wycięciu kata i usunięciu puchy spod silnika, robiłeś coś jeszcze? Mam na myśli strojenie silnika. Mam horneta z 2007 roku i też myślałem postąpić podobnie, ale boję się, że może coś nie współgrać z komputerem (podwyższone spalanie lub jakieś uszkodzenia silnika). Pozdrawiam. 0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi